Hur man bygger ett framgångsrikt arbetsflöde för marknadsföringsautomatisering

Marketing Automation WorkflowFör att genomföra en framgångsrik inkommande marknadsföringskampanj måste du bygga ut en mängd olika tillgångar, vare sig det är omvandlingssidor, formulär, CTA:er eller själva innehållet. Det är dock de automatiserade arbetsflödena som knyter ihop alla dessa olika delar och gör att du kan automatisera vårdprocessen. Om du är en frekvent läsare av vår blogg är jag säker på att du vet att vårt favoritverktyg för att åstadkomma detta är HubSpot, även om det finns andra tillgängliga program som erbjuder liknande funktionalitet.

Här är en snabb steg-för-steg-guide för att få ditt första automatiserade marknadsföringsarbetsflöde igång:

Först måste du bestämma vad som triggar arbetsflödet. Ett av de bästa sätten att göra detta är att använda digitalt kroppsspråk för att segmentera leads i riktade listor som är knutna till arbetsflödena. Till exempel, om en potentiell kund har återvänt till sidan som beskriver en specifik tjänst som ditt företag erbjuder, skulle det vara ett bra sätt att registrera dem i ett arbetsflöde som presenterar relevant innehåll som utbildar dem ytterligare om de lösningar som produkten tillhandahåller. Det andra sättet att åstadkomma detta är att utlösa ett arbetsflöde baserat på en specifik formulärinlämning för att ladda ner ett gated erbjudande. Arbetsflödet kan sedan presentera ytterligare innehåll relaterat till den första nedladdningen.

Det andra steget är att bestämma de enskilda stegen ditt arbetsflöde kommer att ha. Det kan ha så lite som ett steg, eller så kan det vara en mer komplicerad process i flera steg. Majoriteten av de arbetsflöden vi bygger, både för oss själva och våra kunder, fokuserar på tre olika aspekter av marknadsförings- och försäljningsprocessen.

  1. Den första aspekten är att vårda den möjligheten och fortsätta att presentera dem innehåll som de kan engagera sig i som kommer att flytta dem ner i tratten. Detta bör bestämmas av din köparpersonlighet och en effektiv innehållsstrategi.
  2. Det andra är att segmentera som leder till organiserade listor, relaterade till innehållet de engagerar sig i, såväl som deras nuvarande livscykelstadium. Att automatisera denna förändring i livscykeln med leadscoring är en av de största fördelarna med automatiserad marknadsföring. Det låter oss, med ett ögonkast, se hur många leads vi har i ett givet livscykelstadium, eller vilka som engagerar sig i ett visst erbjudande.
  3. Den tredje aspekten är att automatisera processen för att hålla säljteamet uppdaterat med dessa leads efter att de har fått betyg som marknadsföringskvalificerade. På så sätt, varje gång de återvänder till webbplatsen, eller laddar ner ett annat innehållserbjudande, meddelas säljteamet omedelbart och kan snabbt vidta lämpliga åtgärder för att följa upp.

Genom att införliva dessa tre unika aspekter i ett arbetsflöde kan vi kontrollera alla olika aspekter av vårdprocessen på ett ställe och hålla våra marknadsförings- och säljteam uppdaterade om vilken effekt våra ansträngningar har.

Nu när de individuella stegen som utgör varje arbetsflöde har definierats, kan vi ställa in tidpunkten för vart och ett som ska exekveras. Den viktigaste delen av detta är att definiera en tidsram för uppföljning av e-postmeddelanden till prospekten. För många B2B-företag, även om målgruppen kan ha längre köpcykler, har vi funnit att ett snabbare vårdande arbetsflöde, två dagar mellan e-postmeddelanden till exempel, är effektivt och gör att ditt marknadsförings- och säljteam kan slå till medan järnet är varmt, så att säga, medan du har din prospekts uppmärksamhet.

Nu när ditt arbetsflöde är konfigurerat, dess steg definierade och tidsramen som varje exekveras är bestämd, är det dags att gör arbetsflödet levande. Se till att fortsätta att övervaka nyckelprestandaindikatorerna både för arbetsflödet som helhet, såväl som de enskilda tillgångarna själva, så att du snabbt kan göra nödvändiga ändringar och optimera arbetsflödet.

Om du har några frågor om denna process, eller vill prata med en av våra erfarna inbound marketing-experter, tveka inte att höra av dig. Vi skulle gärna diskutera hur du kan använda inbound marketing och hur marknadsföringsautomatiseringsprogram kan hjälpa ditt företag att växa.

Relaterade Artiklar

Back to top button