Hur man bygger en Fintech-app för din start

Hur man bygger en Fintech-app för din start

Innehållsförteckning

· Introduktion

· Typer av fintech-mobilappar på marknaden

 • Plånböcker och betalningsappar
 • Mobilbankappar
 • Digitala kreditappar
 • Investeringsappar
 • Digitala försäkringsappar
 • Ekonomistyrningsappar

· Steg för att bygga en fintech-mobilapp

 • Marknadsundersökning
 • Välj rätt teknikstack
 • Anställ ett utvecklingsteam för mobilappar
 • UI/UX design
 • QA-testning
 • Släpp nödvändiga uppdateringar

. Steg för att tjäna pengar på fintech-mobilappen

 • Prenumerationer
 • Transaktionsavgift
 • Annonser och hänvisningar
 • Säljer kunddata
 • Säljer API:er

· Avslutar

__________________________________________________________________________

Den finansiella teknikindustrin, eller FinTech, har vuxit fram för att möta konsumenternas behov av enklare, snabbare och säkrare bearbetning av finansiella transaktioner. Global digital transformation har gjort det möjligt för tekniken att penetrera nästan alla områden inom alla kända industrier i världen. Så det är inte konstigt att finanssektorn också har sett betydande digitala förbättringar.

Enligt en färsk rapport förväntas den globala fintech-marknaden nå 16652680 miljoner USD år 2028 med en sammansatt årlig tillväxttakt (CAGR) på 13,9%. Därför finns det enorma investeringsmöjligheter för både FinTech-start-ups och företag. Om du bygger en fintech-app är det här en utmärkt tid att göra det anställa skickliga mobilappsutvecklare.

Att bygga fantastiska appar som kan växa ditt företag innebär flera utmaningar. Vilken fintech-marknadsnisch vill du rikta dig mot? Vilka funktioner och tekniker finns tillgängliga? Den här artikeln beskriver allt du behöver veta för att starta ditt projekt och anställa dedikerade apputvecklare för att bygga robusta applikationer.

Låt oss nu utforska typerna och stegen för att bygga en fintech-mobilapp och sätt att tjäna pengar på den.

Typer av fintech-mobilappar på marknaden

Att välja rätt utvecklingsriktning är viktigt för att avgöra framgången för FinTech-appen. För att hjälpa till med dessa uppgifter har vi listat huvudkategorierna för FinTech-appar.

Det kommer att ge dig värdefulla insikter om de aktuella trenderna på fintech-marknaden.

● Plånböcker och betalningsappar

Digitala betalningsmetoder integrerade med appar och onlineplattformar är den vanligaste och grundläggande typen av fintech-lösning. Mobila plånböcker, som underlättar onlinebetalningar för offline- och onlineköp, är för närvarande de mest populära fintech-lösningarna. Viktiga fintech-appar i detta segment inkluderar Google Pay, Apple Pay, Braintree, Stripe, PayPal och många fler.

● Mobilbankappar

Mobilbank har blivit det föredragna alternativet för kunder som behöver hantera sina bankkonton och genomföra finansiella transaktioner snabbt och utan hjälp. För att möta dessa krav föddes onlinebanker för mobila enheter och enbart digitala banker. Många traditionella banker som Bank of America, Citibank, PNC och Wells Fargo har byggt fintech-appar för sina kunder för att klara den hårdnande konkurrensen inom denna sektor.

● Digitala kreditappar

Digital utlåning och krediter har förändrat processen för att utfärda och förnya lån. Från enkla utlåningsappar och webbplatser till omfattande automatiserade plattformar, digital utlåningsprogramvara gör det möjligt för användare att behandla kreditförfrågningar effektivt och effektivt interagera med långivare och låntagare. Därför använder oberoende digitala långivare som Upstart, Prosper, Grain, Petal card och flera andra FinTech-mobilappar för att förbättra sina företag.

● Investeringsappar

Investeringsappar som Merrill, Vanguard, Ameritrade, SoFi, etc., blir allt mer populära eftersom de ger användarna värdefull information om olika investeringsprodukter och -program. Det hjälper dem också att snabbt jämföra och välja olika investeringsalternativ. Dessa appar täcker ett brett utbud av investeringsprodukter och möjligheter, från aktiemarknadsinvesteringar till ränteintäkter, säkra långfristiga inlåning, råvaror och valutor.

● Digitala försäkringsappar

Digital Insurance eller Insurtech handlar om teknik som används inom försäkringsbranschen. Huvudmålet är att påskynda policyhantering och faktureringshantering. Insurtech hjälper också till att minska risken för bedrägliga anspråk. Insurtechs lösning sträcker sig från enkla webbplatser som tillhandahåller entimmesförsäkring till bilförsäkring till komplexa CRM-system. Företag som Insurify, Metromile, ROOT och Ladder är några stora namn som utnyttjar FinTech-mobilappar för sin verksamhet.

● Ekonomistyrningsappar

En annan stor typ av fintech-app som vinner popularitet är ekonomihanteringsappen. Dessa appar försöker i princip hjälpa kunder att planera sin ekonomiska budget, spendera pengar för högre vinster, spara bättre och spåra bättre utgifter. Ekonomistyrningsappar inkluderar betalningsgateways som Stripe, Worldpay, Dwolla, Amazon-betalningar, etc.; finansiell prognosappar som Anaplan, Jirav, Jedox, etc.; och budgetappar som Mint, YNA, EveryDollar och Personal Capital.

Steg för att bygga en fintech-mobilapp

Ibland vet man inte var man ska börja. Oroa dig inte. Vi har förberett en detaljerad förklaring av FinTech-utvecklingsprocessen. Dessa tydliga steg hjälper dig att framgångsrikt skapa en fintech-app som användarna kommer att älska.

1. Marknadsundersökningar

Den första uppgiften är att göra marknadsundersökningar. Du måste identifiera vad som är populärt bland dina konkurrenter och din målgrupp. Du bör anlita kvalificerade affärsanalytiker och produktchefer för att hjälpa dig ta itu med detta viktiga steg effektivt. Du kan arbeta med dessa specialister för att bygga en vision för din lösning, utveckla solida affärscases och definiera dina viktigaste egenskaper. Denna grundliga förfining i detta skede kommer att bidra till att minska kostnaderna för att bygga fintech-appar och minska tiden till marknaden på lång sikt.

2. Välj rätt teknikstack

Du bör välja en teknikstack som består av front-end-, back-end- och databaslösningar baserat på din måloperativsystemplattform och typen av din apps kapacitet och prestandaförväntningar. Du kan lita på plattformsoberoende teknologier som Flutter, React Native, Xamarin och Python för plattformsoberoende utveckling. Inbyggd utveckling kommer sannolikt att förlita sig på plattformsspecifika språk när API:er integreras för att integrera bankfunktioner.

3. Anställ ett utvecklingsteam för mobilappar

Som nämnts tidigare behöver du ett team av experter för att bygga mobila fintech-appar. Du kan ta hjälp av en utvecklingsföretag för mobilappar. Se till att syftet och processen med att bygga din app kommuniceras på ett adekvat sätt till varje teammedlem.

Du behöver anställa kandidater med expertis inom följande domäner:

 • UI design
 • Webbutveckling (HTML, CSS, JavaScript, etc.)
 • Android-utveckling (Java, Kotlin, Android Studio, etc.)
 • iOS-utveckling (Swift/Objective-C)
 • Mjukvarutestning
 • DevOps-teknik

4. UI/UX design

Det är avgörande att bygga en app som ger användarna en fantastisk upplevelse och är lätt att använda. Välj en ljus färg för din app. Lägg till användarvänliga funktioner. Belamra inte ditt användargränssnitt med onödiga funktioner. Kom dock ihåg att alla funktioner du behöver ska finnas tillgängliga på din instrumentpanel utan att användaren behöver göra en tidskrävande sökning.

5. QA-testning

Slutligen är det alltid en bra idé att köra din app för noggrann QA-testning innan den lanseras på marknaden. Många fintech-appar har släppt en beta för att skapa appanvändare inom ett utvalt antal betrodda kunder och ta itu med orsaken till misslyckanden baserat på feedback och input för att lansera den perfekta appen.

6. Släpp nödvändiga uppdateringar och ta emot feedback

I IT-världen finns det något nytt varje dag. Att starta appen avslutar inte utvecklingsprocessen. När du har fått värdefull feedback måste du kontinuerligt förbättra och uppdatera applikationen. En kontinuerlig uppdateringscykel är en viktig aspekt av att utveckla FinTech-appar. Det är därför du måste anlita dedikerade mobilapputvecklare som kontinuerligt kan övervaka uppdateringscykeln och göra ändringar enligt feedback.

Steg för att tjäna pengar på fintech-mobilappen

När du väl bestämmer dig för att skapa en FinTech-app är det viktigt att välja en modell för intäktsgenerering. Senare, när appen är igång, kan du introducera ytterligare funktioner och tjänstealternativ baserat på olika principer för intäktsgenerering. Ändå måste du börja med något för att få avkastning på din investering. Här är några exempel på den vanligaste monetariseringsmodellen som används av välkända fintechföretag idag.

 • Prenumerationer: Enligt denna modell måste appanvändare betala en månatlig eller årlig prenumerationsavgift för att använda appen. Användare får vanligtvis free eller begränsad åtkomst till appen under en kort provperiod, varefter de kan välja att prenumerera.
 • Transaktionsavgift: Enligt denna modell måste användarna betala transaktionsavgifter för alla finansiella transaktioner som görs via appen. Detta är en framgångsrik modell för intäktsgenerering för aktiehandel, valutaväxling och investeringsappar.
 • Annonser och hänvisningar: Denna modell kan bara lyckas om fintech-appen har en stor kundbas. Användare som klickar på annonser eller väljer att få hänvisningar kan skapa intäkter för appen.
 • Sälja API:er: Betalningsgateway-tjänsteleverantörer och andra fintech-företag tjänar också pengar genom att erbjuda anpassade API:er för tredje parts transaktionsåtkomst.

Avslutar

Fintech-marknaden växer i en aldrig tidigare skådad takt, med fler konsumenter som huvudsakligen erbjuder digitala banker, onlineförsäkringsbolag, smarta budgetappar, digitala plånböcker och ett brett utbud av handelsplattformar för att stödja ett brett utbud av kryptovalutor.

Nu är det perfekta tillfället att utveckla mobilappar för FinTech och bli ett av de många företag som formar framtidsutsikterna för en helt digital ekonomi. Att utveckla banbrytande fintech-appar med rätt idéer och hjälp av kompetenta teknikpartners har aldrig varit viktigare.

Relaterade Artiklar

Back to top button