Hur man bygger en 30/60/90-dagars marknadsföringsplan

0 Shares

Marknadsförare arbetar stÀndigt med en mÀngd strategier och taktiker, och nya trender dyker upp hela tiden. Men om du bara vÀxlar frÄn en taktik till en annan baserat pÄ vad som Àr det mest innovativa eller tilltalande just nu, Àr det lÀtt att tappa ur sikte vad din marknadsföring syftar till att Ästadkomma.

En grundlig marknadsföringsmodell som 30/60/90-dagarsplanen gör det möjligt för marknadsförare att anpassa sina anstrÀngningar till företagets mÄl pÄ en konkret tidslinje sÄ att de kan sÀkerstÀlla att deras arbete bidrar till företagets resultat.

Vad Àr en 30/60/90-dagarsplan?

En 30/60/90-dagars plan beskriver mÄlet som dina marknadsföringsinsatser arbetar mot under en tremÄnadersperiod; den definierar ocksÄ taktiken och strategierna som mÄste uppnÄs under den tidsramen för att uppnÄ dina mÄl.

“[A 30/60/90-day plan] Ă€r den föreskrivande fĂ€rdplanen för hur ditt marknadsföringsteam ska stödja din organisations intĂ€ktsmĂ„l”, sĂ€ger rektor för inkommande strateg Alyssa Lowry.

En strategisk 30/60/90-dagarsplan kommer att innehÄlla:

  • Det organisatoriska mĂ„let du arbetar mot
  • Analys av din nuvarande bana mot mĂ„let
  • Viktiga marknadsföringsmĂ„l
  • Marknadsföringsstrategier som hjĂ€lper dig att uppnĂ„ dessa mĂ„l
  • Den specifika taktiken som utgör dessa strategier
  • Ansvariga parter, bĂ„de internt och externt
  • Tidslinje
  • MĂ€tvĂ€rden för framgĂ„ng

Hur man bygger en 30/60/90-dagars marknadsföringsplan

1. Definiera mÄlet du arbetar mot

Det första steget för att bygga en framgÄngsrik 30/60/90-dagars marknadsföringsplan Àr att definiera mÄlet du arbetar mot. Det kan inkludera att lÀmna nÄgra ambitioner pÄ klipprummets golv.

“Beroende pĂ„ din storlek och sofistikerade, kommer du inte att kunna kapsla in alla aktiviteter som du kan behöva i bara en 30/60/90-dagars plan,” sĂ€ger Alyssa. “NĂ€r din plan inte har det primĂ€ra fokuset tenderar den att inte vara lika körbar eftersom du försöker göra allt och vad som helst.”

För att sĂ€tta ditt mĂ„l, börja med att fĂ„ en förstĂ„else för vad ditt ansvar Ă€r i förhĂ„llande till din organisations tillvĂ€xt. Är du ansvarig för att driva en procentandel av ditt företags totala intĂ€kter? Är dina insatser endast inriktade pĂ„ en specifik geografisk region eller produktlinje?

Efter att ha definierat det mÄlet Àr nÀsta steg att analysera din nuvarande utveckling mot det mÄlet och identifiera vad som hindrar dig frÄn att nÄ det. Vi rekommenderar att du gör en analys av trattgap för att avgöra vilka delar av köparens resa du behöver fokusera dina anstrÀngningar pÄ.

“En analys av trattgap hjĂ€lper till att identifiera var de omedelbara behoven finns. Om du fĂ„r mĂ„nga webbplatssessioner men du inte ser att besökarna omvandlas till potentiella kunder, indikerar det att du bör fokusera anstrĂ€ngningarna pĂ„ toppen av tratten – det dikterar var du ska lĂ€gga din vikt i efterfrĂ„gegenerering nĂ€r du sĂ€tter ihop din plan, sĂ€ger Alyssa. “Om du ser att du omvandlar ett stort antal besökare till potentiella kunder och de blir MQLs, kan du bli frustrerad nĂ€r du ser en minskning av din MQL-till-SQL-omvandlingsfrekvens. Det indikerar att du behöver ett större fokus pĂ„ att generera potentiella potentiella kunder och förstĂ„ dina personas snarare Ă€n pĂ„ trafikgenerering.”

2. BestÀm strategier

Efter att ha identifierat vilka omrÄden av din tratt du behöver fokusera pÄ för att nÄ dina mÄl, Àr nÀsta steg att identifiera vilka strategier du vill anvÀnda.

Till exempel, om toppen av tratten Àr ditt primÀra fokus, kan dina strategier inkludera innehÄllsskapande, betald reklam, SEO, affiliate-marknadsföring, sociala medier och PR. Om du fokuserar pÄ att konvertera leads frÄn MQL till SQL lÀngst ner i tratten, skulle strategier som sÀljaktivering och e-postvÄrd vara mer tillÀmpliga.

Förutom att identifiera vilka strategier du kommer att fokusera pÄ för att utveckla dig mot ditt mÄl, bör du ocksÄ identifiera vilka vintergröna strategier du kommer att fortsÀtta att anvÀnda. Till exempel, Àven om du Àr fokuserad pÄ att öka konverteringarna lÀngst ner i tratten, mÄste du fortfarande behÄlla en viss nivÄ av innehÄllsskapande och SEO.

“Även nĂ€r du arbetar mot ett mĂ„l, bör dessa Ă„tgĂ€rder inte ske i en tratt”, sĂ€ger Alyssa. “De bör vara medvetna om din övergripande tillvĂ€xtstrategi.”

3. Planera din taktik

NĂ€r du vĂ€l har valt vilka strategier du ska anvĂ€nda, mĂ„ste du bestĂ€mma den specifika taktik du ska anvĂ€nda för att implementera dessa strategier – detta inkluderar det arbete som kommer att göras under varje mĂ„nad av din plan.

Om du till exempel anvÀnder en SEO-strategi, vilka specifika sökord ska du rikta in dig pÄ? För att ranka för dessa sökord, kommer du att börja med att optimera befintligt innehÄll eller skapa nytt innehÄll? Vilket befintligt innehÄll behöver optimeras och vem Àr ansvarig för att göra det arbetet? Vilka Àr de enskilda delar av nytt innehÄll som du kommer att skapa och vem Àr involverad i den processen?

“För att se till att din plan Ă€r genomförbar, definiera i förvĂ€g hur din taktik, tidslinje och lagarbete, inklusive punkter för korssamarbete, kommer att se ut. Det gör det lĂ€ttare att följa den planen, sĂ€ger Alyssa.

Takeaway

Inom din 30/60/90-dagarsplan Àr det troligt att du kommer att köra flera strategier samtidigt. Om din plan Àr uppbyggd pÄ rÀtt sÀtt kommer den att göra det möjligt för dig att enkelt hantera alla rörliga delar sÄ att din organisation kan hÄlla sig pÄ rÀtt spÄr för att uppnÄ sina mÄl.

TÀnk dock pÄ att ditt arbete kommer att spridas över tre mÄnader. Du kommer att utföra vissa taktiker under de första 30 dagarna, men du kan behöva vÀnta pÄ att resultaten ska bli uppenbara.

“Kom ihĂ„g – du kanske inte ser resultatet av 30/60/90-dagarsplaner förrĂ€n du nĂ„r 60- till 90-dagarsgrĂ€nsen,” sĂ€ger Alyssa. “Du mĂ„ste förstĂ„ att det finns den rampen upp nĂ€r du bygger ut projektioner, et cetera. MĂ„nad ett fokuserar pĂ„ att skapa strategin och skapa tillgĂ„ngar som kommer att stödja de kampanjer som du lanserar. MĂ„nad tvĂ„ Ă€r fokuserad pĂ„ tillgĂ„ngsproduktion för att kunna lansera projektet. MĂ„nad tre Ă€r nĂ€r du kan se den körtiden och börja se resultaten.”

Planeringsstrukturen för 30/60/90 dagar fungerar exceptionellt bra för företag som körs pÄ kvartalsbasis, sÀrskilt eftersom affÀrsmÄl vanligtvis ses över pÄ företagsnivÄ varje kvartal. SÄ nÀr du avslutar en 30/60/90-dagarsplan Àr det viktigt att gÄ direkt in i en ny tremÄnadersplan för att konsekvent upprÀtthÄlla anpassningen mellan din marknadsföringsstrategi och dina organisationsbehov.

0 Shares