Hur man blockerar samtal på Android

0 Shares

En av de mest irriterande sakerna är att få ständiga samtal, ännu mer från okända nummer som ringer dig hundratals gånger och inte säger ett enda ord. Oavsett om det är skräppostsamtal eller någon du inte längre vill prata med, i den här guiden visar vi dig hur man blockerar samtal på Android.

Det finns många Android-enheter och de varierar processen för att blockera samtal från specifika nummer något, så metoderna som används i den här guiden kommer inte att fungera för alla mobila enheter.

Låt oss visa hur du kan undvika dessa irriterande samtal med Samsung Galaxy-telefoner och en Google Pixel-enhet. Om du inte har någon av dessa kan du följa den här guiden för att försöka få ett resultat.

Blockera samtal på Samsung Galaxy

Samsung mobiltelefoner är väldigt populära och har ett väldigt enkelt system för att utföra låsningar, du kan förmodligen använda dessa tips för att följa med andra enheter.

För att komma igång öppnar du standardtelefonappen från startskärmen som var förinstallerad på din Samsung-telefon. Se till att du är på fliken “Senaste” och tryck på menyikonen med tre punkter i det övre högra hörnet.

Visar hur man konfigurerar bildblockering på Samsung-mobiltelefoner

Välj det genom att trycka på “Inställningar” i rullgardinsmenyn som kom upp.

Hur man blockerar samtal på Android 1

I den här nya menyn som dök upp, högst upp på skärmen, tryck på “Blockera nummer”.

Hur man blockerar samtal på Android 2

Här kan du trycka på och växla till det automatiska läget “Blockera okända nummer”. Du kan också manuellt lägga till telefonnummer för att blockera eller välja mellan “Senaste” samtal eller i dina “Kontakter”.

Hur man blockerar samtal på Android 3

När du anger ett nytt nummer manuellt, tryck på “+”-knappen på höger sida av numret för att lägga till det i din blockeringslista.

Hur man blockerar samtal på Android 4

Knapparna “Senaste” (senast mottagna samtal) eller “Kontakter” (din sparade kontaktlista) tar dig omedelbart till listan med nummer, som också kan ses på den här skärmen.

Hur man blockerar samtal på Android 5

Och det är så vi kan blockera nummer på Samsung Galaxy, enkelt och utan mer huvudvärk!

För att låsa upp kan du helt enkelt trycka på den röda “minus”-ikonen för att låsa upp ett nummer.

Blockera samtal på Google Pixel

Google Pixel-telefoner har ett annat system än Samsung Galaxy. Google-enheter levereras förinstallerade med appen “Google Phone”. Den här appen kan till och med installeras på andra Android-enheter, men det finns ingen garanti för att alla funktioner finns eller fungerar.

Öppna först telefonappen på din mobila startskärm och längst ned på appskärmen, navigera till fliken “Senaste”. Härifrån trycker du på menyikonen med tre punkter på höger sida av det övre sökfältet.

Hur man blockerar samtal på Android 6

Välj “Samtalshistorik” från den nya menyn som har kommit upp.

Hur man blockerar samtal på Android 7

På nästa skärm trycker du på ett samtal från listan så visas fler alternativ. Välj bara alternativet “Blockera/Rapportera skräppost”.

Hur man blockerar samtal på Android 8

En ny meny visas. Du kan också välja att rapportera numret som skräppost genom att trycka på “kryss”-rutan innan du bekräftar att du vill blockera telefonnumret, för att blockera det trycker du på “Blockera”-knappen.

Hur man blockerar samtal på Android 9

Okej, det är allt du behöver göra!

För att låsa upp ett nummer, gå från startskärmen, tryck på ikonen Telefonapp (nedre vänstra hörnet).

Obs Om det inte är tillgängligt sveper du uppåt för att visa alla appar och trycker på Telefon.

Tryck på menyikonen med tre punkter i det övre sökfältet och gå till Inställningar, Blockerade nummer och tryck på X-ikonen till höger om numret för att låsa upp.

Hur som helst, oavsett vilken enhet du har, nu vet du hur du blockerar samtal på Android och blir av med de dussintals oönskade samtalen, oavsett om det gäller försäljnings- eller telemarketingavgifter, okända nummer, spam eller de där obekväma kontakterna.

0 Shares