Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man betalar UPI med kreditkort på Google Pay, PhonePe och Paytm

Ämne: Hur man betalar UPI med kreditkort på Google Pay, PhonePe och Paytm

Om du har ett kreditkort och vill använda dess skicklighet via UPI, kan du tacka så länge du betalar till en Bharat QR Code-stödd handlare. Det är en enkel process eftersom du inte behöver göra någon raketvetenskap här, använda kreditkortet som betalningskälla och bingo. Men innan du kan börja betala måste du först lägga till ditt kreditkort i UPI. Så här kan du göra det på tre av de största UPI-betalningsapparna som finns – Google Pay, PhonePe och Paytm.

Del 1: Hur lägger man till kreditkort i UPI-appar?

Observera att du inte bara kan spela på UPI-appar via kreditkort, du kan fortfarande använda kreditkort på dessa appar som lagts till som kort. Det tillåter användare att underlätta kontaktlösa betalningar så att du kan betala online eller via Bharat QR eller trycka och betala utan krångel. Så här kan du lägga till kreditkort till dessa UPI-appar som diskuteras i enkla steg.

Google Pay

Google Pay-kreditkort UPI

Steg 1: Först och främst måste du ha ditt fysiska kreditkort till ditt förfogande.
Steg 2: Lansera Google Pay och fortsätt till Profil.
Steg 3: Klicka sedan på Betala företag eller så kan du gå till Konfigurera betalningsmetoder >> Lägg till kredit- eller betalkort.
Steg #4: Klicka sedan på Fortsätt för att fortsätta till nästa steg.
Steg #5: Du måste skanna ditt kreditkort här eller så kan du helt enkelt välja att göra det Ange detaljer manuellt.
Steg #6: Nästa, lägg till både utgångsdatum och CVV information när du uppmanas.
Steg #7: Träffa Spara för att fortsätta.
Steg #8: Du kommer att bli ombedd att läsa villkoren så läs den och tryck Acceptera och fortsätt.
Steg #9: Du måste ange en OTP mottas på telefonnumret som registrerats med kreditkortet för att verifiera.

Notera: Du kan använda Visa och Mastercard på Google Pay för UPI-transaktioner med kreditkort för tillfället.

Paytm

PayTM Kreditkort UPI

Låt oss se hur du kan lägga till kreditkort på Paytm för UPI-transaktioner.
Steg 1: Öppna först Paytm på din telefon och gå till din Profilbild vilket kommer att avslöja fler alternativ.
Steg 2: Fortsätt att Betalningsinställningar >> Sparade kort.
Steg 3: Tryck nu på Lägg till nytt kort.
Steg #4: Godkänn en ansvarsfriskrivning som säger att Paytm kommer att debitera ett belopp på 2 INR/- när du bestämmer dig för att gå igenom genom att fortsätta med kreditkortsinformation för bekräftelse. Processen tar två dagar.
Steg #5: Klicka sedan på Fortsätt att fortsätta vidare.
Steg #6: Du kommer att bli ombedd att göra det ange kortuppgifter och tryck på Spara kort enligt de senaste RBI-riktlinjerna innan du fortsätter för ett avdrag på INR 2/-.
Steg #7: Du kommer att få en OTP på din telefon när du behöver ange det och betala detsamma för att bekräfta att ditt kreditkort finns.
Notera: Till skillnad från Google Pay stöder Paytm också kreditkort från Visa, Mastercard, Rupay, Diners och Amex.

PhonePe

PhonePe Kreditkort UPI

Steg 1: Starta PhonePe-appen på din enhet och fortsätt till din profil.
Steg 2: Tryck sedan på Se alla betalningsmetoder under rubriken Betalningsmetoder.
Steg 3: Du behöver Lägg till ett kort under Kredit-/betalkort.
Steg #4: Därefter måste du ange de begärda kortuppgifterna, när du har angett dem, tryck på Lägg till.
Steg #5: Du kommer få en OTP på din telefon som du behöver ange och tryck på Skicka och det är allt.

Notera: Precis som Paytm stöder PhonePe också massor av kort från Visa, Mastercard, Rupay och Diners Club till bland annat American Express och Payment Card Networks. Kanske mer än Google Pay och Paytm säkert.

Del 2: Hur man betalar med kreditkort med UPI-appar?

Nu när du har lagt till kreditkort på Google Pay, Paytm och PhonePe är det dags att kolla in hur du kan betala med kreditkort med UPI.

Google Pay

Det finns en allmän process som Google Pay följer när det gäller betalningar. Du kan skanna Bharat QR-kod eller tryck och betala för NFC. När mottagaren har upptäckts är allt du behöver göra ange beloppet (som vanligt), välj kortet och tryck sedan på betalningsalternativet. Här, istället för en PIN-kod får du en OTP på ditt registrerade telefonnummer som du kan ange för att slutföra transaktionen.

Paytm

Du kan göra betalningar från dina kreditkort med UPI on Paytm med förbehåll för att du betalar till en BharatPe QR-kod. Så här kan du göra det.

Det finns två huvudsakliga sätt du kan göra det på. Skanna först BharatPe QR, ange beloppet och använd ditt sparade kreditkort för betalning. Du måste ange CVV och OTP för bekräftelse. Det andra alternativet kretsar kring Paytm plånbok där du kan gå vidare, lägga till nämnda belopp och använda kreditkortet för betalning. Igen, en CVV och OTP behövs och du kan bli debiterad för att använda Paytm Wallet här.

PhonePe

På PhonePe kan du använda samma teknik som Google Pay även om du kan lägga till fler kort på PhonePe. Du måste hitta en BharatPe-stödd handlare för att använda kreditkortet för att betala med UPI-alternativet på PhonePe. Den allmänna processen är att skanna QR-koden, ange beloppet och välj kreditkort istället för bankkontot. Återigen måste du tillhandahålla en CVV och en OTP mottas på det registrerade numret för att slutföra transaktionen.