Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man betalar SEVIS-avgift via Western Union

Om du är en internationell student som planerar att studera i USA, måste du betala SEVIS-avgiften innan du kan ansöka om ett studentvisum.

SEVIS-avgiften är en engångsbetalning som stöder Student and Exchange Visitor Program (SEVP), som hanterar register över internationella studenter och utbytesbesökare i USA.

Även om det finns flera sätt att betala SEVIS-avgiften är ett populärt alternativ via Western Union.

I den här artikeln går vi igenom stegen för att betala SEVIS-avgiften genom Western Union, så att du kan komma ett steg närmare att börja din akademiska resa i USA.

vad är sevis?

SEVIS står för Student and Exchange Visitor Information System, vilket är ett webbaserat system som används av den amerikanska regeringen för att upprätthålla korrekt och aktuell information om icke-invandrade studenter, utbytesbesökare och deras anhöriga medan de är i USA.

SEVIS-programmet etablerades 2003 och förvaltas av Student and Exchange Visitor Program (SEVP), som är en del av US Department of Homeland Security (DHS).

SEVIS-avgiften är en avgift som internationella studenter och utbytesbesökare måste betala till DHS för att täcka kostnaderna för att administrera SEVIS-programmet.

Avgiften är $350 och kan inte återbetalas. SEVIS-avgiften kan betalas via post, online eller av Western Union QuickCollect.

Genom att betala SEVIS-avgiften kan internationella studenter och utbytesbesökare få sin blankett I-20 eller DS-2023, som är nödvändig för att ansöka om studentvisum.

Det är viktigt att notera att SEVIS-avgiften måste betalas minst tre dagar före visumintervjun, så det är viktigt att planera i förväg och betala avgiften i tid.

hur betalar man sevisavgift genom Western Union?

Följ dessa steg för att betala SEVIS-avgiften genom Western Union Quick Pay:

1. Fyll i formuläret I-901 online

Innan du gör betalningen måste du först fylla i Blankett I-901 uppkopplad. Detta formulär samlar in din personliga information och detaljerna i din visumansökan.

2. Skriv ut en kopia av betalningskupongen

Efter att ha fyllt i formuläret I-901 får du en betalningskupong. Skriv ut en kopia av kupongen eftersom du måste ta den till din lokala Western Union-ombud.

3. Besök en Western Union-agent

Hitta din närmaste Western Union-ombud och ta med dig betalningskupongen. Du måste också ta med kontanter eller betalkort för att göra betalningen.

4. Fyll i formuläret Snabbhämtning/Snabbbetalning

När du kommer till Western Union-ombudet, fyll i formuläret Quick Collect/Quick Pay med följande information:

  • Betala till: SEVP
  • Kod Stad: SEVISPAY
  • Stat: VA

Du måste också ange ditt namn, SEVIS ID-nummer och avgiftsbeloppet i amerikanska dollar.

5. Ta emot ett kvitto

När du har gjort betalningen får du ett kvitto från Western Union-ombudet. Spara detta kvitto som betalningsbevis.

6. Vänta på bekräftelse

Det kan ta upp till tre arbetsdagar för DHS att bekräfta din betalning. När din betalning har bekräftats kan du fortsätta med din visumansökan.