Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man beskär en video i Windows & Mac enkelt

“Jag laddade ner en video från Facebook, när jag tittade på den dök det upp några oönskade texter och logotyper längst ner till höger på skärmen. Finns det något sätt jag kan ta bort det eftersom jag vill dela videon med mina kollegor? Hur beskär man en video?”

– – Ett nytt mail i WeTheGeeks inkorg

Nåväl, någon gång kan vi alla ha upptäckt behovet av en Videobeskärningsverktyg som kan hjälpa till att bli av med några värdelösa element som dyker upp i videon. Men för vissa nybörjare kanske det inte är en lätt uppgift att välja ett verktyg som enkelt kan klippa bort oönskade avsnitt på Windows eller Mac. Oroa dig inte, WeTheGeek hjälper dig med dina behov!

I det här inlägget kommer vi att lära oss om hur man beskär en video på Windows och macOS. Alla steg och instruktioner nedan är ganska enkla och kan hjälpa dig att ta bort onödiga delar i en video utan några problem. Så, utan att slösa mycket tid, låt oss börja!

Hur man beskär en video på Windows 11, 10, 8, 7? (2022)

Lyckligtvis har marknaden massor av programvara för videobeskärning som kan hjälpa dig att få uppgiften gjort; EaseUS Video Editor rekommenderas starkt. Det är en enkel ännu kraftfull videoredigeringsprogram, utrustad med massor av alternativ för att beskära, trimma, klippa, dela, sammanfoga, lägga till text/kanter/effekter, rotera, konvertera, extrahera undertexter/ljud från videor och annat. Applikationen har förmodligen alla nödvändiga funktioner som kan hjälpa dig att få jobbet gjort.

På tal om videobeskärningsfunktionen ger EaseUS Video Editor olika storlekar och orienteringar, så att användare kan beskära en betydande del av en video enligt hans/hennes preferenser. När det är klart kan användare förfina videon genom att lägga till filter, musik och andra element för att skapa en video som ser professionellt ut. Dessutom kan du exportera videon ytterligare i hög kvalitet (1600*1200) och olika filformat som MP4, GIF, AVI, MOV, WMV och mer.

Nu när du har känt till lite om videoredigeringsverktyget är det dags att lära dig hur man beskär en video på Windows 10 med EaseUS Video Editor.

Hur man använder EaseUS Video Editor för att beskära en video på Windows PC/laptop?

Följ instruktionerna nedan för att komma igång.

STEG 1 = För att komma igång, ladda ner EaseUS Video Editor på din Windows-dator/laptop. Applikationen är kompatibel med den senaste Windows 11 och andra populära Windows 10, 8, 7 versioner.

STEG 2 = Efter lyckad installation, starta videobeskärningsapplikationen och du kommer att hälsas med en enkel och modern instrumentpanel. För att starta processen måste du importera videoklippet du vill beskära. Tryck på knappen Importera som visas i skärmdumpen nedan. Alternativt kan du också dra och släppa videon till mediaområdet för omedelbar redigering.

hur man beskär en video

STEG 3 = När videon har laddats upp måste du lägga till den i ett projekt. För att göra det måste du högerklicka på videon och välja alternativet Lägg till i projekt. Alternativt kan du också dra videon till tidslinjen, som finns längst ner på instrumentpanelens skärm för att spara tid.

hur man beskär en video på Windows 10

STEG 4 = Så snart videofilen läggs till på tidslinjen måste du högerklicka på den och välja alternativet Beskär från snabbmenyn som visas. Åtgärden öppnar automatiskt ett nytt redigeringsfönster så att du enkelt kan beskära en video i Windows 10.

hur man beskär en video på Windows 10

STEG 5 = Från nästa fönster har du båda alternativen att beskära en video manuellt eller automatiskt. Om du vill göra det manuellt kan du helt enkelt justera urvalsrutan och trycka på OK-knappen för att spara ändringarna. Om du vill att EaseUS Video Editor gör beskärningsuppgiften åt dig, kan du välja Behåll bildförhållande, och resten kommer att göras av verktyget.

hur beskär du en video

STEG 6 = Så snart du är klar med att beskära en video på Windows 10, klicka på alternativet Exportera för att spara filen. Videobeskärningsverktyget ger möjlighet att exportera filen till format som MP4, MKV, AVI, WMV, GIF och mer.

Glöm inte att ge filen ett namn och du kan också hantera utdatamappen och inställningarna efter din bekvämlighet. Tryck på knappen Exportera för att fortsätta!

hur man beskär en video

Det är allt! Så här beskär du en video på Windows 10 med EaseUS Video Editor. Eftersom vi har nämnt ovan att verktyget erbjuder en mängd redigeringsalternativ, kan du använda var och en av dem för att skapa dina professionella videor. Om du gillade produkten, glöm inte att dela din upplevelse i kommentarsfältet nedan.

Vill du lära dig hur man beskär en video på Mac? Tja, fortsätt att läsa det här inlägget för att lära dig steg-för-steg-metoden!

Du kanske vill läsa: 6 bästa videokonverterarprogramvaran för Mac (betald och Free) 2022

Hur beskär du en video på Mac? (2022 års upplaga)

Tja, precis som i Windows 10 är det en enkel process att beskära en video på macOS, allt du behöver göra är:

För detta ändamål rekommenderar vi att du använder programvaran iMovie. Videobeskärningsverktyget är kompatibelt med både Mac- och iOS-enheter. Den erbjuder en mängd olika redigeringsalternativ för att manipulera och justera färgorientering, ta bort bakgrund, lägga till effekter, skapa slowmotion-effekten, rotera, beskära och mer.

STEG 1 = Starta iMovie-programvaran på din Mac för att komma igång. Navigera till fliken Arkiv och klicka på alternativet Ny film.

hur beskär du en video

STEG 2 = I nästa fönster klickar du på alternativet Importera media. Nu måste du lägga till videon du vill beskära.

hur beskär du en video

STEG 3 = När videon har lagts till måste du navigera och klicka på avsnittet Tidslinje och trycka på knappen Beskär som visas i skärmdumpen nedan. Du kommer att få olika alternativ för att beskära. Vi skulle föreslå att du väljer alternativet Beskär för att fylla eftersom det är mest bekvämt.

hur man beskär en video på Windows 10

STEG 4 = I det här steget måste du justera ramen för att få det exakta beskärningsresultatet enligt dina behov och preferenser. När du är nöjd, tryck på knappen Använd och spara den beskurna videon.

hur man beskär en video i Windows 10

Det är allt! Är inte det här superenkla sättet att beskära en video på Mac? Tja, om du vet något annat enkelt sätt att göra detsamma, dela med oss ​​i kommentarsfältet nedan. Vi uppdaterar gärna den här guiden Hur beskär du en video på Windows och Mac (2022).

Gillade det här inlägget? Dela med dina vänner och kollegor. Du hittar knappen Dela överst i artikeln. Tills dess, fortsätt läsa på WeTheGeek!