Hur man beräknar upplösning eller pixlar i procent i en bild (exempel)

0 Shares

Bildkvalitet mäts genom ljus, färg och komprimering. Därför kan vi prata om upplösningar eller pixlar, som är det minsta och viktigaste elementet i bilder. Det är därför det är bra att du vet hur man beräknar upplösningar eller pixlar till procent i en bild.

Att veta att ju högre upplösning du får en bild med bättre visuell kvalitet och fler detaljer hjälper dig att förstå att bildernas upplösning beror på antal pixlar innehålla per tum.

Därför, om du vill att en bild ska innehålla mer information måste du göra det har fler pixlar per tum Men när det kommer till att skapa en bild är slutresultatet det som ska vara digitalt eller tryckt.

Men oroa dig inte, vi visar dig hur i det här inlägget beräkna upplösning eller pixlar till procent och äntligen kunna få det resultat du vill ha.

Upplösning i bilder

Bildupplösningen är vad som kommer att bli rapportera antalet pixlar det är också ansvarigt för klassificeringen av de flesta digitala bildenheter; såsom skrivare, TV eller datorskärm, digitalkamera, skannrar, bland annat.

Det är viktigt att veta att upplösningen också det beror på vilken enhet som användsDärför kan vissa enheter mata ut 1080p- eller 1080i-bilder.

Om vi ​​pratar om en kamera kommer antalet pixlar ditt foto har att bero på konfigurationen och antalet pixlar du använder CCD-sensor för denna kamera medan du tar ett foto. När vi zoomar in på bilden ser vi att den ger bilder som bara är en färg; Detta betyder att den kan delas och betyder att upplösningen på denna bild är till punkten. Men i Photoshop kan du återställa pixlar från en raderad bild.

Vid utskrift är antalet accepterade bläckdroppar per kvadrattum mycket högt; Om du till exempel ska skriva ut en bild som inte har bra upplösning blir den suddig; det är därför moderna skrivare idag har en upplösning på 600 eller mer DPI (dots per inch), vilket innebär att bläckdropparna som kan appliceras är 600 droppar i färgbläck, i rad och i linjära tum.

Därför, om du har ett foto med måtten 3000 x 2000 pixlar; bredden på detta blir bara tretton centimeter på papperet, det beror på att upplösningen är högre. Med andra ord ger papperet högsta kvalitet eftersom dess upplösning är mycket högre än skärmens. Sammanfattningsvis kan man säga att ju högre upplösning bilden har, kommer utskriften att förbättra kvaliteten. det är viktigt att lägga till detta

Beräkna upplösningen eller pixlarna i procent i bilden

För att räkna ut bildprocent kommer du att kunna få tre resultat som har samma storlek, zooma in eller ut. Om det är en digitaliserad bild eller, om bilden skrivs ut, bör den slutliga storleken vara cirka 5 mm större än originalstorleken. Därför, för att beräkna storleken i procent och inte förlora din upplösning, kan du göra det på två sätt: slutlig storlek och originalstorlek.

Det börjar med en tvådimensionell bredd efter höjdposition, och data kommer alltid att placeras efter storlek i samma ordning. Denna procentsats kallas: och du kan göra det genom att använda en fil mycket enkel formel.

Vad är det: (och senare kommer vi att ändra faktorn för att vara lika med den.

Då måste du lägga. (Du måste skriva det i bråkdelar.) Hela tiden den ursprungliga dimensionen för data kommer att vara antingen bredd eller höjd, i alla fall. Men om en av de två data inte når storlek måste du välja den största zoomprocenten och den minsta reduktionsprocenten.

0 Shares