Hur man berÀknar invers sinus med funktionerna ASENO och ASENOH i Excel

0 Shares

Med hjÀlp av Excel kan du arbeta med olika funktioner för att fÄ önskat resultat korrekt. Vad mer varje funktion har specifika egenskaper. DÀrför Àr det viktigt att lÀra sig anvÀnda olika Excel-formler i dina kalkylblad.

DÀrför Àr ASENO-funktionen ansvarig för att Äterföra bÄgen invers till sinus berÀkna invers sinus. SÄledes skulle bÄgsinus vara ett tal i vinkeln dÀr sinuset identifieras med ett tal och vÀrdet pÄ den vinkeln uttrycks i radianer.

Excel: AnvÀnd enkelt funktionerna ASENO och ASENOH för att berÀkna invers sinus

Observera att det första du ska göra Àr att öppna Excel. DÄ skulle formeln se ut sÄ hÀr:= ASS (nummer). DÀr ASEN Àr namnet pÄ funktionen och talet inom parentes Àr vÀrdet som sinusbÄgen ska tillÀmpas pÄ. DÀrför kan vissa data upprÀttas i kalkylbladet för att faststÀlla vÀrdena.

Till exempel, för att hitta en sinusbĂ„ge med ett vĂ€rde pĂ„ -0,75, skulle formeln vara = ASENO (A30) och tryck pĂ„ “enter”-tangenten för att fĂ„: -0,8480621 radianer. Detta skulle vara en sinusbĂ„ge, kom ihĂ„g att den uttrycks i radianer. Detta bör i sin tur understrykas numret skrivs in i cellen som innehĂ„ller vĂ€rdet i detta fall Ă€r det cell A30.

För att berÀkna invers sinus av 0, skriver vi formel: = ASS (A31) och genom att trycka pÄ enter-tangenten returneras 0 radianer. Observera att vÀrdena för vilka en bÄgsinus eller invers sinus kan hittas mÄste vara mellan -1 och 1.

DÀrför, om du vill tillÀmpa formeln med siffran 2, blir resultatet: # NUM!nÀr ett fel uppstÄr. Detta Àr en symbol som indikerar att det inte finns nÄgot sÄdant vÀrde.

Å andra sidan, funktionen ASENOH Ă€r ansvarig för Ă„terkomst eller Ă„terkomst av sinus hyperboliska det omvĂ€nda talet och vars vĂ€rde Ă€r numeriskt. Funktionsargumentet i ett obligatoriskt tal skulle vara: = ASENOH (tal). PĂ„ samma sĂ€tt kan ett tal vara vilket reellt tal som helst, sĂ„ detta Ă€r en formel relaterad till trigonometri och H betyder i slutĂ€ndan hyperbolisk. Av denna anledning Ă€r det associerat med hyperbolisk trigonometri.

AnvÀnder ASENOH-funktionen

Kom ihÄg att vi i Excel kan skapa anpassade berÀkningar i pivottabeller. I detta fall Àr vad som kommer att berÀknas med ASENOH-funktionen eller inversen av den hyperboliska sinus vÀrdet av X med avseende pÄ en hyperbolisk sinusformad ekvation.

Till exempel kan du stÀlla in 3 celler som heter X, Sineh och Asenoh. Du kan anvÀnda X-vÀrdet för att generera en ekvation eller en hyperbolisk sinus-X-berÀkning.

Du kan ocksÄ anvÀnda en sinusfunktion som genererar hyperbolisk sinus för ett numeriskt argument. SÄ formeln skulle se ut sÄ hÀr: = SENOH (A89) och tryck pÄ enter ger: 10,017875, sÄ hyperbolisk sinus för 3, som Àr fixerad vid X, Àr detta.

Genom att kÀnna till vÀrdet pÄ den hyperboliska sinus, kommer det att vara möjligt att veta vÀrdet pÄ X i formeln för den hyperboliska sinus, och resultatet kan hittas med hjÀlp av ASENOH-funktionen.

Funktionen anropas genom att skriva formeln: = ASENOH (B89) och tryck pÄ enter blir resultatet som följer: 3. Eftersom vÀrdet pÄ den hyperboliska sinusen lÀggs till som ett numeriskt argument. SÄlunda, med ASENOH-funktionen, erhÄller eller berÀknar man det reciproka av en hyperbolisk eller invers sinus.

Samtidigt bör det noteras att nÀr du anvÀnder ASENOH-funktionen kan X ta vilket vÀrde som helst frÄn de reella talen. Du kan ocksÄ arbeta med negativa tal.

PÄ samma sÀtt förfarandet kan anvÀndas utan att berÀkna sinhasÄ om du har nummer 1 i tabellen i arket och du vill berÀkna ASENOH, kan du lÀgga till formeln: = ASENOH (D2) och efter att ha tryckt pÄ enter blir resultatet: 0,88137359. Observera att siffran D2 lÀggs till dÄ detta Àr cellen som har vÀrdet 1. Slutligen kan du, om du vill, skydda de celler du har skapat sÄ att de inte Àndras.

Du kanske ocksÄ Àr intresserad av Hur man döljer och visar formel i Excel-ark

0 Shares