Hur man berÀknar dag, natt och tillÀgg i Excel (exempel)

0 Shares

BerÀkning av dag-, natt- och övertidstimmar i Excel Àr nödvÀndig för vissa yrken dÀr kalkylbladet anvÀnds som hjÀlpmedel och dÀr detta arbetslÀge Àr tillgÀngligt.

Oavsett om det Àr övertid, dag eller natt, Àr sÀttet att fÄ den information du letar efter detsamma, du behöver bara organisera data.

Detta program Àr en mÀstare pÄ att enkelt skapa Microsoft Excel-kalkylblad. De anvÀnds till allt, som ett Excel-kalkylblad för att berÀkna hyrespriser.

SÄ lÀnge du vet hur alla Excel-formler anvÀnds i ett kalkylblad, Àr resten en bit av kakan.

Om du vill lÀra dig att berÀkna timmar i Excel, Du bör ocksÄ övervÀga tre metoder som kommer att visas nedan.

Första berÀkningsmetoden: referensceller

Till att börja med kommer vi att anvÀnda nÄgra referensceller för att bÀttre förklara hur man uppnÄr mÄlet. Dessa fÀlt kommer att fyllas i efter anvÀndarens behov.

I cell A3 kommer vi att ha ingÄngstiden frÄn vilken berÀkningen kommer att utföras. DÄ kommer cell B3 att visa lÀmplig avgÄngstid. Det Àr viktigt att ange exakt dagstrax före tiden i varje arbetscell, till exempel, 03/06/2020 13:00:00

Nu kommer följande formel att placeras i cell C3 (eller dĂ€r du behöver resultatet) = SUMMA (B3-A3) * 24. Ger “Stiga pĂ„â€, Antal timmar ska visas.

De tre cellerna skulle se ut sÄ hÀr: A3: 03/06/2020 13:00:00, medan B3 03/06/2020 20:00:00 och C3: 7 endast med timmar. Denna formel har en motsvarighet som du skulle behöva skriva för = B3 + (A3)) * 24. BÄda Àr tillÀmpliga, sÄ det Àr upp till varje anvÀndare.

Även om dessa Ă€r fĂ€rdiga formler, du mĂ„ste alltid se till att bĂ„de data och resultat Ă€r korrekta. SĂ„ledes anvĂ€nds denna metod oftast, frĂ€mst pĂ„ grund av formelns enkelhet.

Andra metoden för att berÀkna dag-, natt- och övertidstimmar i Excel

I sjÀlva verket kan du hÀvda att varje metod representerar en annan formel som ska anvÀndas. I detta fall har samma datum- och tidsdata i cellerna A3 och B3.

Sedan lĂ€gger vi in ​​ekvationen i cell D3 för att inte hindra det tidigare arbetet och för att kunna jĂ€mföra resultaten, dvs. = (OM (A3> B3, 3-A3, B3-A3)) * 24.

Resultatet i den sista cellen bör vara detsamma som i föregÄende procedur, det vill sÀga i cell D3 kommer du att se 7. I denna mening anvÀnds metoden mindre ofta pÄ grund av hur komplicerat det Àr att tillÀmpa den föregÄende ekvationen jÀmfört med den första.

Tredje metoden

För att utföra denna teknik kommer vi att skriva startdagen och tidsvÀrdena i cellerna A3 och B3 och lÀgga resultatet i E3.

Det som behöver skrivas den hĂ€r gĂ„ngen bestĂ„r av följande tecken: = (B3-A3 + (B3, kom ihĂ„g att trycka pĂ„ “Stiga pĂ„â€För att generera en berĂ€kning.))>

I den valda cellen E3 ska ovan nÀmnda summa av 7 timmar visas. Denna ekvation Àr ocksÄ lite komplicerad, men inget som inte gÄr att anvÀnda.

MÄste beaktas före och under systematisering

Oavsett vilken ekvation som anvÀnds för att berÀkna timmar i Excel, kom alltid ihÄg att sÀtta tecknen som de Àr.

Var ocksÄ extremt försiktig nÀr du Àndrar siffrorna eller bokstÀverna i de celler du vill ta hÀnsyn till för uppgiften. PÄ samma sÀtt, kom ihÄg att dessa procedurer gÀller för att fÄ bÄde dagtid och natt totalt antal timmar och övertid.

Slutligen rekommenderar vi att du har alla formler till hands om du behöver dem. Du kan dock alltid komma tillbaka till den hĂ€r guiden och försöka igen. Är endast vĂ€lj den metod som passar varje anvĂ€ndare bĂ€stladda ner data och börja jobba.

0 Shares