Hur man avslutar konsollÀget pÄ en virtuell VMWare-maskin

0 Shares

Numera hör man vÀldigt ofta om anvÀndning av flera virtuella maskiner som Àr installerade pÄ Windows eller Linux operativsystem. Men ibland kan allvarliga problem diagnostiseras och dÀrför kommer du att bli ombedd att byta till konsollÀge eller, som det ocksÄ Àr kÀnt, till supportlÀge. Vi kommer att lÀra dig i nÀsta artikel hur man avslutar konsollÀget pÄ en virtuell VMWare-maskin.

Kanske kommer mÄnga att bli förvÄnade över denna term virtuell maskin, men vi kommer att sÀga att det inte Àr nÄgot annat Àn programvara som kan installera ett annat operativsystem som Windows 10. Och det hÀr beter sig som en annan fysisk dator, men det Àr den verkligen inte, och det Àr dÀrför du anvÀnder virtuella namn, d.v.s. inte fysiskt verkliga,

Detta Àr ett nytt koncept, och Àven om ordet maskin anvÀnds Àr det inte och, som vi redan har nÀmnt, ett program som tar hand om hela denna virtuella miljö. Men vi kan berÀtta detta det finns tvÄ olika typer av filer Virtuella maskinerprocessetorna, och de som anvÀnds mest idag, systemetorna, som kan kallas VirtualBox eller Parallels.

KonsollÀge i en virtuell VMWare-maskin

Det Àr viktigt att du vet att du kan gÄ in i konsollÀge av misstag eller nÄgon form av olycka och det kan vara ett problem för oss. För vi fick aldrig tillgÄng till det hÀr lÀget och vi vet förstÄs inte hur vi ska ta oss ur det. Men oroa dig inte sÄ mycket eftersom vi har en enkel lösning som du mÄste följa för att du ska kunna komma ur konsollÀge.

NÀr detta hÀnder som vi nÀmnde beror det pÄ att programmet har diagnostiserat ett allvarligt problem och VMWare-stöd ger en instruktion att gÄ in i detta lÀge.

Hur du gick in i konsollÀget spelar inte sÄ stor roll just nu, det som spelar roll Àr hur du avslutar och för det mÄste du anvÀnda exit-kommandot och ÄtergÄ till normalt lÀge.

Hur man avslutar konsollÀget pÄ en virtuell VMWare-maskin

Du mÄste noggrant följa instruktionerna nedan, vilket kommer att fÄ dig ur vÀgen konsollÀge, sÄ lÄt oss börja. Först trycker du pÄ Alt-tangenten pÄ ditt tangentbord och hÄller den nedtryckt samtidigt som du trycker pÄ funktionstangenten F1. DÄ blir din instruktion Alt + F1, nÀr du gör detta fÄr du ett fönster dÀr du ska skriva in nÄgra kommandon.

NÀsta steg Àr Skrivtypen stöds inte, gör du detta i konsolfönstret, nÀsta steg Àr att trycka pÄ Enter. Nu kommer du att bli ombedd att ange ditt lösenord, detta kommer att vara ditt huvudserverlösenord, nÀr du gör det mÄste du trycka pÄ Enter-tangenten. Detta steg Àr att autentisera dig som root-anvÀndare, vilket gör att du kan avsluta konsollÀget.

NÀsta steg Àr att gÄ tillbaka till kommandofönstret och i Typ-posten du ska skriva rensa, tryck sedan pÄ Enter-tangenten. Den hÀr ÄtgÀrden gör det möjligt för dem att bli av med data som angetts i avsnittet om konsollÀge. Steget vi ska göra hÀrnÀst Àr att skriva utdata i fÀltet Typ och sedan trycka pÄ Enter.

Detta sista kommando kommer att utföra ÄtgÀrden att avsluta sessionen i konsollÀge, nu mÄste du avsluta för att avsluta tryck pÄ F2-tangenten och hÄll nere tryck sedan pÄ Alt-tangenten för att ÄtergÄ till normalt lÀge.

Det hÀr var enkla instruktioner som du bör följa om du vill ta dig ur konsollÀget pÄ ditt VMWare virtuell maskin. Du kommer att se att om du anvÀnder det som vi förklarade kommer du inte ha nÄgra problem att gÄ tillbaka till normalt lÀge.

0 Shares