Hur man avinstallerar eller tar bort ett installerat tema i WordPress – snabbt och enkelt (exempel)

0 Shares

Idag fÄr vi se hur man avinstallerar eller tar bort ett installerat WordPress-tema tvÄ mycket enkla metoder. Perfekt för dig som precis tar sina första steg med detta kraftfulla CMS.

WordPress Àr ett CMS som har utformats med bloggar i Ätanke och infogning av mellanslag mellan rader eller stycken. Men tack vare sin enorma gemenskap har den utvecklats pÄ ett extraordinÀrt sÀtt. SÄ mycket att tack vare det enorma utbudet av teman och plugins Àr det möjligt att skapa en komplett webbplats med vilket tema som helst och Àndra eller ta bort sidfotens författare och upphovsrÀttsinformation utan problem.

Med detta CMS kan du bland annat placera tvÄ bilder tillsammans. För att ge dig sjÀlv ett litet ideal Àr möjligheterna verkligen enorma, du kan gÄ frÄn att skapa en enkel techblogg till en webbutik.

Vi kan hitta tusentals WordPress-teman pÄ detta sÀtt, det Àr omöjligt att testa dem alla, men vi kan inte förneka att vi Àr nyfikna pÄ att prova nÄgra av dem. Det Àr normalt tills vi hittar en som passar stilen pÄ vÄr blogg, och speciellt vÄr smak.

Men om vi efter testning inte tar itu med att eliminera de vi inte gillar, kommer vi att fÄ ett vÀrdskap fullt av teman som vi inte kommer att anvÀnda. Vad ska vi göra i det hÀr fallet? Ta bara bort dem sÄ ser vi tvÄ enkla metoder nedan som du kan göra avinstallera alla teman frÄn din WordPress utan att lÀmna nÄgra spÄr.

Hur man tar bort ett installerat WordPress-tema

Vi rekommenderar att du sÀkerhetskopierar din WordPress innan du börjar. SÀkerhetskopiering Àr alltid nödvÀndigt innan du gör nÄgon process, oavsett hur enkelt det kan vara.

  • Det första du behöver göra Ă€r att logga in pĂ„ WordPress adminpanel.
  • DĂ„ mĂ„ste du gĂ„ till “Utseende“Som finns till vĂ€nster pĂ„ skĂ€rmen.
  • Om temat du vill avinstallera Ă€r aktivt och visas pĂ„ din webbplats. Du mĂ„ste aktivera ett annat tema eftersom WordPress inte tillĂ„ter dig att ta bort det aktiva.
  • Nu mĂ„ste du hitta det tema du vill avinstallera.
  • HĂ„ll muspekaren över Ă€mnet sĂ„ kommer du att se dess miniatyrbild bli nĂ„got grĂ„ och meddelandet “Detaljer om Ă€mnet“.
  • Klicka bara för att öppna ett fönster med all information om Ă€mnet.
  • Inuti det hĂ€r fönstret, om du tittar i det nedre högra hörnet, kommer du att se en knapp som sĂ€ger “Radera”NĂ€r du har klickat pĂ„ den kommer ett popup-fönster upp dĂ€r du mĂ„ste bekrĂ€fta att du verkligen vill ta bort Ă€mnet.
  • NĂ€r ditt tema har bekrĂ€ftats kommer det att tas bort frĂ„n WordPress och frĂ„n din server utan att lĂ€mna nĂ„gra spĂ„r. Det Ă€r sĂ„ enkelt att avinstallera ett WordPress-tema.

Hur man avinstallerar ett WordPress-tema

Om du vill ta bort ett WordPress-tema via FTP Àr det Ànnu enklare för vissa. Allt du behöver Àr att ha en FTP-klient som bland annat FileZilla.

NĂ€r du har anslutit till webbhotellet gĂ„r du bara till “wp-innehĂ„ll“Och sĂ„ gĂ„r vi till”temanHĂ€r mĂ„ste du vĂ€lja det tema du vill ta bort, alla de som Ă€r installerade visas. Högerklicka pĂ„ den och sedan “Göra sig av med“.

Du mÄste komma ihÄg det via FTP om du kan ta bort temat som Àr aktiva pÄ din webbplats. SÄ du mÄste vara sÀker pÄ att temat du avinstallerar Àr precis det du vill ha, för om du tar bort det du har aktivt kommer bloggen att laddas tom.

Om du inte har sÄ mycket erfarenhet av WordPress och FTP rekommenderar vi att du anvÀnder den första metoden som Àr den enklaste och med bara nÄgra fÄ steg kommer du att kunna ta bort alla teman frÄn din WordPress-installation Du kan ocksÄ enkelt besöka dess officiella webbplats och kontrollera vilka prenumerationsplaner den har för dig.

0 Shares