Hur man avgör om en iPhone Lightning-kabel är äkta eller falsk

0 Shares

Nackdelar med att ladda en iPhone med en falsk kabel

Den främsta och förmodligen enda fördelen med att använda en kabel som inte är certifierad för att ladda iPhone är prisfaktorn. De är vanligtvis väldigt billiga och paradoxalt nog brukar de vara lättare att hitta än de som har certifiering. Det är därför de i nödsituationer kan verka som den bästa lösningen, men det är det verkligen inte.

Ibland hittar vi några som, trots att de är falska, gör sitt jobb bra. Det mest normala är dock att de kan ge någon typ av problem som uppmärksammas särskilt på lång sikt. Från problem med att ansluta till en dator till misslyckanden som t.ex laddar långsammare än normalt även med den ursprungliga Apple-adaptern för snabbladdning. Strömavbrott kan också förekomma, vilket för alla praktiska ändamål är som att kontinuerligt ansluta och koppla bort kabeln. Ibland kanske de till och med överhetta iPhone .

Berätta om en iPhone Lightning-kabel är äkta eller falsk

Dessa problem påverkar i slutändan hälsan hos iPhone-batteri, som kan försämras snabbare än att använda vanliga kablar. Det är förståeligt att, från vad som tidigare har kommenterats med hänvisning till dess pris och tillgänglighet, kan de vara ett mycket frestande alternativ om din kabel plötsligt har gått sönder och du inte har några andra alternativ, men det kommer att vara bekvämt för dig att använda den som snart som möjligt tills du kan göra dig själv med en original.

Sätt att veta om de är originalkablar eller MFi

Nedan kommer vi att ge dig en rad riktlinjer att följa med vilka du kan ta reda på om din kabel är original och uppfyller bestämmelserna för att inte skada iPhonen under laddning. Naturligtvis kontrollera allt väl eftersom det finns mycket välgjorda förfalskningar, så den härstamning , det vill säga var du köpte den, kan också vara nyckeln.

Ta reda på om det är den som tillverkas av Apple

Om du tog ut kabeln ur den ursprungliga iPhone-lådan behövs inga ytterligare tester för att fastställa att den är äkta. Nu, om kabeln som du tvivlar på har funnits i ditt hus länge och du inte kommer ihåg dess ursprung, kan du verifiera den på ett mycket enkelt sätt och det kommer att frasen “Designad av Apple i Kalifornien tryckt på den. Till denna fras läggs platsen där den tillverkades, vilket kan vara Kina, Vietnam eller Brasilien.

original kablar iphone apple

Naturligtvis är det inte uteslutet att det kan vara en imitation av den ursprungliga Apple-kabeln. Därför är det tillrådligt att du inte utesluter någon av de andra recensionerna som vi kommer att förklara i följande avsnitt. Det skulle inte vara första gången vi hittar kablar med det där silkscreen som slutar vara falska, även om det uppenbarligen inte blir så om man är säker på att det är kabeln som kom i iPhone-boxen.

Titta på etiketten på originalförpackningen

De MFi-certifikat hänvisar till förkortningen Made For iPhone, detta är en standard som används av tredjepartstillverkare för att designa sina kablar för iPhone. Om en kabel har det betyder det att, trots att den inte kommer från Apple, är dess kvalitet och tillförlitlighet helt garanterad, laddning och dataöverföring av enheten är lika säker som med originalen. Vanligtvis visas detta certifikat i form av en etikett som dessa:

etiketter mfi äpple

Denna etikett ska finnas på kabelboxen eller förpackningen och/eller i de medföljande bruks- och garantiguiderna. Om den inte ingår någonstans är det en tydlig indikation på att den inte är original. Du kanske tror att de kanske har den certifieringen och ändå har de inte lagt till den, men faktum är att tillverkarna av den här typen av tillbehör inte bara ska lägga till den informationen, utan de är också intresserade av att den ska visas så att det finns ingen tvekan om att deras produkt är av kvalitet.

Upptäck förfalskningar med kontakter

Det första du bör veta är att det finns två typer av Lightning-kablar för iPhone. Båda har det Blixt på den ände som ansluter till telefonen, men på andra sidan kan vi hitta USB-C eller USB-A . Det finns en serie nycklar att ta hänsyn till i dem alla som förklaras av Apple själv, riktlinjerna är lämpliga för både dess egna och för tredje part som är MFi.

Blixt

Här är de viktigaste skillnaderna i Lightning-kontakten som kan hjälpa till att skilja en äkta Apple- eller MFi-kabel från en förfalskad kabel:

  • Pins: Dessa ska vara i ett stycke, släta och med rundade kontakter i en enda silver- eller guldfärg.
  • Anslutningsbas: måste vara enfärgad i metallisk grått eller silver.
  • Anslutningshylsa: måste vara exakt 7,7 millimeter bred och 12 millimeter lång.

detektera blixten falso

I kablarna som är falska kanske några av de tidigare kommenterade nycklarna inte sammanfaller, med aspekter som liknar dem på bilderna: att stiften är grova eller sticker ut är överdrivet, konstruktionsmaterial som skiljer sig i färg, längder som inte är exakta de som nämns och även varierande i bredd i samma huva…

USB-A

USB-A-kabeln är inte proprietär för Apple, eftersom den har varit en universell standard känd i många år. Men vi kan också hitta falska kablar som även i en kontakt av denna typ är tillförlitligt falska.

  • Förreglingar: de så kallade USB-A höljesinsatserna måste vara i form av en trapets, båda vända åt samma sida och på samma avstånd från kanten.
  • USB-kontakter: Dessa kan kontrolleras för falska om de inte är en guldfärg, som originalen ska vara.
  • Yta: denna del måste vara helt platt, slät och regelbunden.
  • Interiör: om vi ser ytan från anslutningsdelen måste vi vara uppmärksamma på att isoleringen är enhetlig och platt.

detektera usb-a falso

I den falska USB-A finns silverfärgade kontakter, grova, korniga ytor och distorsion vanligtvis i uttagen som stänger kapseln, samt i isolatorerna eller förreglingarna.

USB-C

detektera usb-c auténtico

USB-C-kablar är svårast att upptäcka om de är falska, så det kommer att vara nödvändigt att observera vissa egenskaper som kan vara definitiva för att verifiera deras äkthet. Det viktigaste är att det består av 24 stift i en väldigt liten storlek och att 12 är fördelade över och 12 under, som du kan se på bilden. Även om i slutändan de flesta förfalskningar som vi hittar i kablar med denna ände erbjuder en autentisk USB-C-standard, och i slutändan har förfalskningen i Lightning-kabeln.

0 Shares