Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man avbryter en Zelle-betalning

Zelle är en populär peer-to-peer-betalningstjänst som gör det möjligt för användare att skicka och ta emot pengar från sina bankkonton.

Det kan dock finnas situationer där du behöver avbryta en Zelle-betalning som du redan har skickat. Lyckligtvis erbjuder Zelle ett alternativ att avbryta betalningar, men det är viktigt att förstå begränsningarna och kraven för denna funktion.

I den här guiden går vi igenom stegen för att avbryta en Zelle-betalning, inklusive hur du kontrollerar om en betalning är berättigad till avbokning och vad du ska göra om mottagaren redan har registrerat sig hos Zelle.

  1. Logga in på ditt Zelle-konto: Du kan göra detta genom att besöka din banks webbplats eller mobilapp, eller genom att gå direkt till Zelle-appen.
  2. Navigera till din betalningsaktivitet: Detta bör visa dig en lista över alla betalningar du har skickat och tagit emot via Zelle.
  3. Hitta betalningen du vill avbryta: Om betalningen fortfarande väntar bör du se ett alternativ för att avbryta den.
  4. Hitta betalningen du vill avbryta: Om betalningen fortfarande väntar bör du se ett alternativ för att avbryta den. Välj den betalning du vill avbryta och välj sedan “Avbryt denna betalning” alternativ. Om betalningen redan har behandlats kommer det här alternativet inte att vara tillgängligt.
  5. Bekräfta att du vill avbryta betalningen: Du kan bli ombedd att ange en anledning till att avbryta betalningen. När du har bekräftat avbokningen kommer betalningen att tas bort från din aktivitetslista.

Det är viktigt att notera att du bara kan avbryta en betalning om personen du skickade pengar till ännu inte har registrerat sig hos Zelle.

Om mottagaren redan har anmält sig kan betalningen inte annulleras. Om betalningen redan har behandlats måste du dessutom kontakta mottagaren direkt för att begära en återbetalning.