Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man avbryter en väntande betalning på Chase-appen

Har du problem med att försöka avbryta en väntande betalning i Chase-appen? Chase Bank, officiellt känd som JPMorgan Chase Bank, är en av de största och mest framstående bankerna i USA.

Det är ett dotterbolag till JPMorgan Chase & Co., en av de största och mest välkända finansiella institutionerna i världen.

Chase tillhandahåller onlinebanktjänster, vilket gör att kunder kan hantera sina konton, betala räkningar, överföra pengar och utföra olika finansiella transaktioner via sin webbplats och mobilapp.

Om du har problem med att försöka avbryta en väntande betalning på Chases nätbanksplattform eller mobilapp hjälper den här artikeln dig att förstå varför du kanske inte kan se dina senaste transaktioner i Chase-appen och vilka åtgärder du kan vidta för att åtgärda problemet .

Varför kan jag inte avbryta en väntande betalning på Chase-appen?

Pågående transaktioner är de som ännu inte har genomförts i sin helhet. Om du till exempel använder ett betal- eller kreditkort för att göra ett köp, kommer det nästan alltid att visas som väntande om du besöker ditt konto online eller i en mobilbankapp.

På Chase-appen kan du avbryta väntande betalningar men inte köp. Köp som har auktoriserats genom att dra kortet på maskinen kan inte avbrytas manuellt. För att avbryta betalningar måste du kontakta kundtjänst direkt.

Hur avbryter jag en väntande betalning på Chase-appen?

Du kan använda Chase-appen för att avbryta en engångsbetalning eller schemalagda automatiska betalningar eller kontakta Chase kundtjänst via deras hjälplinjenummer.

1. Avbryt väntande betalning via Chase-appen

Följ dessa steg för att avbryta en engångsbetalning som väntar på Chase-appen:

  • Gå till Chase-appen och logga in.
  • Välj Betala & Överför och välj sedan från rullgardinsmenyn Betalningsaktivitet.
  • Välj Billån/leasing betalningar från MINA JAKTBETALNINGAR (VÄNTANDE/TIDEN).
  • Välj Annullera och bekräfta sedan på nästa skärm på betalningen du vill avbryta.

Följ dessa steg för att avbryta online schemalagda automatiska betalningar:

  • Gå till Chase-appen och logga in.
  • Välj Betala & Överför.
  • Välj Automatiska betalningar från MINA JAKTBETALNINGAR (VÄNTANDE/TIDEN) meny.
  • Välj din Autokonto från rullgardinsmenyn bredvid Se automatiska betalningar.
  • Välj på nästa sida Stäng av och bekräfta att du vill stänga av den.

2. Kontakta Chases kundtjänst

Du kan också kontakta Jaga kundtjänst team för att avbryta din betalning direkt. Du kan fråga dem om transaktionen och be dem manuellt att avbryta din pågående transaktion.

Om du har betalat en räkning genom din check och du vill annullera den, ring till 866-564-2262 siffra. Se dock till att du vidtar denna åtgärd så snabbt som möjligt.

Du kan också ringa på deras kundtjänstnummer 1-800-935-9935för att lösa frågor relaterade till betalningsförfrågningar online.