Hur man avbryter eller spĂ„rar en försĂ€ndelse frĂ„n El Corte InglĂ©s – El Corte InglĂ©s bestĂ€llningar

0 Shares

Ha möjligheten avbryta eller spÄra försÀndelsen med El Corte Inglés Àr en av de mest anvÀndbara funktionerna den har pÄ sin onlineplattform. SpÄrningsfunktioner som i AliExpress Àr ett av verktygen som tillfredsstÀller de flesta anvÀndare som uppmÀrksammar sina produkter.

Och det Àr sÄ att trenden de senaste Ären Àr bestÀllning i Rappi med dess anvÀndning, d.v.s. betala flera försÀndelser hemprodukter som i El Corte Inglés. Detta beror pÄ bekvÀmligheten eller lÀttheten att leverera mÄnga produkter utan att lÀmna ditt hem och pÄ kort tid.

Men vad hÀnder om det som bestÀlldes inte lÀngre behövs? HÀr visas funktionerna för att avbryta eller redigera en bestÀllning i Rappi, eller i det hÀr fallet, avboka försÀndelsen frÄn El Corte Inglés. Detta kan spara mycket besvÀr för anvÀndare som bestÀllt nÄgot av misstag och lyckats avbryta bestÀllningen.

Hur annullerar jag en försÀndelse frÄn El Corte Inglés?

Tack vare erfarenheten och uppdraget att möta alla behov som presenteras av en kund eller anvĂ€ndare av El Corte InglĂ©s, rĂ€cker ett anvĂ€ndarkonto för att hantera frakt. Det betyder att du mĂ„ste ange “Mina bestĂ€llningar” efter att ha loggat in pĂ„ ditt konto för att avbryta en leverans.

Efter inmatning kan du se filen lista över bestĂ€llningaroch du kan vĂ€lja att försĂ€ndelsen ska annulleras. Du behöver bara göra ett val inom din bestĂ€llning och du bör kunna vĂ€lja knappen “Alternativ” som, nĂ€r du trycker pĂ„ den, kommer att visa en meny som innehĂ„ller en avbryt-ikon.

Om han leverans kan inte avbokas Genom de angivna stegen kan du kontakta El Corte Inglés kontor genom att ringa 900 373 111. Detta kan vara fallet för att försÀndelsen redan har levererats till transportföretaget eller att köpet gjordes utan registrering.

SpÄra din försÀndelse med El Corte Inglés

MÄnga anvÀndare kÀnner sig nyfikna eller vill uppmÀrksamma filen SpÄra dina El Corte Inglés-försÀndelser. För att kontrollera status för försÀndelser Àr det ocksÄ nödvÀndigt att ha ett plattformskonto för detta företag.

VĂ€l inne mĂ„ste du klicka pĂ„ “Kontrollera alla mina bestĂ€llningar“Det finns pĂ„ vĂ€nster sida av anvĂ€ndarkontot. FrĂ„n och med nu kan du se orderstatus som kan strĂ€cka sig frĂ„n “mottagen”, “i leverans”, “under förberedelse” osv.

Det kan finnas en situation dÀr Jag har precis lagt en bestÀllning och du vill bekrÀfta leveransstatus. Om det inte finns nÄgon information om det behöver du inte oroa dig eftersom bestÀllningen registreras efter nÄgra minuter.

Inget orderbekrÀftelsemail mottaget

AnvÀndarens e-post mÄste fÄ ett bekrÀftelsemail efter att den aktuella bestÀllningen har gjorts, om inte Àr det mycket troligt att det beror pÄ förlÀngningen specifika tekniska problem. Det Àr bÀst att tÄlmodigt vÀnta nÄgra minuter innan du upptÀcker nÄgra fel.

Du kan ocksÄ kontrollera dina olika inkorgar för skrÀppost eller skrÀppost, vilket Àr normalt nÀr vissa meddelanden av misstag hamnar i dessa sektioner.

Om oregelbundna timmar har passerat eller mer Àn de borde vara, Àr ditt bÀsta alternativ kontakta företaget PÄ det avgiftsfria numret 900 373 111. Eller skriv ett e-postmeddelande för att vÀnta pÄ svar till följande adress: [email protected]

Vi hoppas att denna information Àr fullstÀndig och tillrÀcklig för att alla anvÀndare ska kunna informeras om sina bestÀllningar och hur de korrekt följer dem.

0 Shares