Hur man automatiskt skapar eller skapar ett index i Word

0 Shares

Skapa ett index i Word lite trÄkigt ibland, de flesta anvÀndare tenderar att manuellt indexera, stÀlla in sidnummer ett i taget nÀr de skriver titlar och undertexter. Detta beror pÄ bristen pÄ kunskap om den automatiska metoden.

För skapar automatiskt ett index i WordVi mÄste följa vissa steg som inte bara Àr enkla utan alla versioner av Word har dem, sÄ du behöver inte oroa dig för att installera om Microsoft Office. SÄ, utan mer att sÀga om det, kommer vi att förklara hur man gör det.

Hur man automatiskt skapar eller skapar ett index i Word?

Word Àr en av de olika typerna av programvara som följer med Microsoft Office. Det Àr ett sÀtt att skapa skriva och redigera textersom anvÀnds flitigt över hela vÀrlden.

Texter skapade i Word De kan vara av olika karaktÀr, men vetenskapliga artiklar produceras vanligtvis genom denna plattform, bland annat framstÄende forskningsartiklar, avhandlingar och rapporter samt vetenskapliga artiklar.

I dessa fall vanligtvis anvÀnds indexet, som kan visa lÀsaren var de punkter som tagits upp i Àmnet genom sidnumrering. Detta görs vanligtvis manuellt, men hÀr förklarar vi hur man automatiskt skapar ett index.

För att göra detta Ă€r det första du bör göra att kopiera alla titlar pĂ„ ditt dokument, oavsett vad det Ă€r, och i formatet avsnittet “DOM”. du kommer att ge dem en titel 1. Du kommer att göra samma sak med undertexterna, förutom att tilldela dem en titel 2.

Sedan, du kommer att gĂ„ till “REFERENSER” i den översta radenoch klicka pĂ„ “InnehĂ„llsförteckning”; Du kommer att ha flera alternativ för innehĂ„llsförteckningar och det Ă€r bara upp till dig vilken modell eller version du föredrar. LikasĂ„ Ă€r det ocksĂ„ möjligt att utföra ett automatiskt index pĂ„ olika nivĂ„er.

Hur ordnar man indexordning i Word automatiskt?

Genom att tillÀmpa föregÄende steg, lÀgga till en innehÄllsförteckning i det första arket eller arken i vÄrt dokument, kan vi sÀga att vi har skapat ett index i Word effektivt.

Det finns dock ett problem som vi inte har löst Ànnu, nÀmligen det som har förklarats hittills gör att du kan stÀlla in innehÄllet i titlarna endast i ett format som ser ut som ett index; men andra instÀllningar saknas.

Med detta menar vi sidnummer, detta Àr nödvÀndigt lÄt oss markera sidnumren för varje sida och titeln pÄ dokumentet sÄ att du kan göra en bestÀllning, och syftet med indexet som skapats i Word förstÄs automatiskt.

Detta sidnummer mÄste följa sekvensen, respektera alla regler som krÀvs av Word-formatet, och skapa ett unikt nummer för varje sida.

Efter markera siffrorna pÄ varje sida, vi kommer att vara lugna i vÄrt arbete; Den lÀsare som ska lÀsa den kan vÀgledas av dessa siffror. Vi rekommenderar att du alltid taggar dem för varje jobb genom att kontrollera att det inte finns nÄgot nummer pÄ omslaget, och i sÄ fall helt enkelt ta bort det numret dÀrifrÄn.

Hur skiljer man index i Word frÄn den förklarade processen?

Kom ihÄg att du alltid har alternativ nÀr du utför vissa aktiviteter under denna typ av program. Kom ocksÄ ihÄg att ju enklare och snabbare proceduren Àr, desto bÀttre Àr den, sÄ vi rekommenderar ocksÄ att du bekantar dig med kortkommandon i Word för att arbeta snabbare.

PoÀngen Àr det snabbaste sÀttet att skapa eller bygga ett index i Word Àr den vi just förklarade genom att stÀlla in titlarna och undertexterna till titel 1 respektive 2, och sedan lÀgga till eller infoga en innehÄllsförteckning.

Men om du inte tÀnker pÄ hur det fungerar, eller kanske det förvirrar dig lite, sÄ Àr det bara att prova en annan.

Det manuella sĂ€ttet pĂ„ vilket du tar titeln och flyttar den till valfri tabell pĂ„ sidan och pekar pĂ„ orienteringen rĂ€tt nummerkommer alltid att vara tillgĂ€nglig; sĂ„ om du inte vill “komplicera” och har mycket tid kan du applicera det.

0 Shares