Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man åtgärdar Meta Quest 3 fortsätter att förlora spårning Att få spårning förlorat fel

Virtual reality-headset har revolutionerat hur vi upplever spel och underhållning, men de kan fortfarande ha sin beskärda del av tekniska problem.

Ett av de vanligaste problemen som Meta Quest 3-användare möter är felet “tracking lost”, vilket kan vara frustrerande och störande för VR-upplevelsen.

Det här felet uppstår när headsetets sensorer tappar koll på användarens rörelser, vilket gör att displayen fryser eller glider bort från användarens perspektiv.

Lyckligtvis finns det flera felsökningssteg som kan tas för att åtgärda det här problemet och återgå till att njuta av den uppslukande VR-världen.

Det fullständiga felmeddelandet lyder: “Spåra förlorat något gick fel och din enhet kan inte spåra dess rörelse eller position i ditt lekområde.”

I den här artikeln kommer vi att utforska några av de mest effektiva lösningarna för att hjälpa dig att fixa Meta Quest 3-spårningsfelet och komma tillbaka till dina virtuella äventyr.

Hur fixar man Meta Quest 3 tappar spårningen hela tiden och får spårning förlorad fel?

För att lösa problemet med Meta Quest 3 fortsätter att förlora spårning, få spårning förlorad fel, bör du starta om headsetet, rengöra kamerorna, se till att det finns tillräckligt med belysning i rummet, se till att firmware är uppdaterad, och slutligen, återställ Guardian.

Nedan har vi diskuterat lösningen i detalj steg för steg.

1. Starta om headsetet

Att starta om headsetet är ett av de mest grundläggande och effektiva sätten att fixa felet “tracking lost” på Meta Quest 3. Detta beror på att omstart av headsetet kan hjälpa till att rensa eventuella tillfälliga fel eller buggar som kan orsaka problemet.

För att starta om ditt Meta Quest-headset kan du följa stegen nedan:

 • Med ditt headset på och på, tryck och håll in strömknappen på höger sida av headsetet tills du ser strömmenyn visas.
 • Från strömmenyn väljer du “Omstart” alternativet.
 • Vänta tills headsetet startar om och kontrollera om problemet har lösts.

2. Rensa kamerorna

En annan vanlig orsak till felet “tracking lost” på Meta Quest 3 är att kamerorna på headsetet kan bli smutsiga eller blockerade.

För att åtgärda det här problemet kan du försöka rengöra kamerorna med en mjuk, torr trasa. Se till att vara försiktig och undvik att använda vätskor eller nötande material som kan skada linserna.

3. Justera belysningen i ditt rum

Belysningen i ditt rum kan också påverka spårningen på Meta Quest 3. Om belysningen är för stark eller för mörk kan det göra att kamerorna på headsetet tappar koll på din position.

För att åtgärda det här problemet, försök att justera belysningen i ditt rum till en nivå som är bekväm för dig. Du kan också prova att flytta till ett annat rum med bättre belysning för att se om det hjälper.

4. Sök efter firmwareuppdateringar

Slutligen, om inget av ovanstående steg fungerar, kan du försöka leta efter firmwareuppdateringar på Meta Quest 3. Ibland kan felet “tracking lost” orsakas av buggar eller problem med firmware. För att söka efter uppdateringar, gå till menyn Inställningar

För att leta efter firmwareuppdateringar på din Meta Quest 3 kan du följa dessa steg:

 • Från startskärmen väljer du “inställningar” alternativet.
 • I inställningsmenyn, navigera till “Systemet” sektion.
 • Leta efter “Programuppdatering” alternativet och välj det.
 • Din Meta Quest 3 kommer sedan att leta efter tillgängliga firmwareuppdateringar. Om en uppdatering är tillgänglig följer du instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringen.

5. Återställ Guardian

The Guardian är en funktion på Meta Quest 3 som hjälper till att förhindra att du stöter på väggar eller andra föremål när du använder headsetet. Men om Guardian inte är korrekt inställd kan det orsaka felet “tracking lost”.

För att återställa Guardian på din Meta Quest 3 kan du följa dessa steg:

 • Från startskärmen väljer du “inställningar” alternativet.
 • I inställningsmenyn, navigera till “väktare” sektion.
 • Leta efter “Återställ Guardian” och välj det.
 • Följ instruktionerna på skärmen för att återställa Guardian.
 • När Guardian har återställts måste du ställa in den igen genom att följa instruktionerna på skärmen.

6. Kontakta kundsupport

Om du har provat alla lösningar som beskrivs i den här artikeln och du fortfarande upplever felet “tracking lost” på din Meta Quest 3, kan det vara dags att kontakta kundsupport för vidare hjälp.