Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man åtgärdar Meta Business Suite-alternativet för intäktsgenerering visas inte

Om alternativet för intäktsgenerering inte visas i din Meta Business Suite kan det bero på en mängd olika orsaker, till exempel behörighetsproblem, policyöverträdelser eller tekniska fel.

I den här artikeln kommer vi att diskutera frågan om varför alternativet för intäktsgenerering inte visas och exakt hur du kan åtgärda det problemet.

Vilka är anledningarna till att alternativet för intäktsgenerering i Meta Business Suite inte visas?

Det finns flera faktorer som kan resultera i alternativet för intäktsgenerering visas inte i Meta Business Suite:

1. Behörighetsfrågor

Den främsta anledningen kan vara att sidan inte uppfyller Metas policy för intäktsgenerering. Det är viktigt att kontrollera avsnittet Sidkvalificering för att verifiera efterlevnaden av communitystandarder och riktlinjer för intäktsgenerering.

2. Page Health Drop

En minskning av sidans hälsa på grund av överträdelser eller varningar kan påverka synligheten. Sidor bör bibehålla god status genom att följa plattformsreglerna och lösa eventuella flaggade problem.

3. Verktygstillgänglighet

Vissa verktyg för intäktsgenerering kan begränsas baserat på regionen eller typen av innehåll. En användare måste se till att deras sida faller inom ramen för de verktyg som erbjuds.

4. Tekniska frågor

Ibland kan ett gränssnitt eller en teknisk hicka tillfälligt dölja funktioner för intäktsgenerering.

Att prova klassiska felsökningssteg som att uppdatera sidan eller rensa webbläsarens cacheminne kan hjälpa.

5. Ofullständig installation

Du måste slutföra alla steg i installationsprocessen inklusive skatteinformation och bankuppgifter. Utan detta kanske funktioner relaterade till intäktsgenerering inte är tillgängliga.

6. Senaste ändringar

Om det nyligen har skett ändringar av sidans inställningar eller struktur kan det bli en fördröjning medan systemet uppdaterar statusen.

Hur fixar jag Meta Business Suite-alternativet för intäktsgenerering som inte visas?

För att åtgärda problemet med Meta Business Suite Monetization Option Visas inte, kan du kontrollera kvalificeringen, granska metapolicyer och uppdatera Meta Business Suite-appen. Dessutom kan du också rensa webbläsarens cache och kontrollera aviseringen i ditt Meta-konto.

1. Kontrollera kvalificering för intäktsgenerering i Meta

Se till att din sida uppfyller alla kvalificeringskrav för intäktsgenerering, inklusive innehåll och communitystandarder.

Här är de förenklade stegen för att kontrollera din status för intäktsgenerering och kvalificering i Meta Business Suite:

 1. Öppna Meta Business Suite på skrivbordet.
 2. Klicka på “Intäktsgenerering” fliken till vänster på skärmen.
 3. Använd rullgardinsmenyn uppe till vänster för att välja sidan du vill granska.
 4. Titta i “Status” för att se om det finns några överträdelser av intäktsgenerering för din sida.
 5. Kolla “Politiska frågor” fliken till vänster för eventuella senaste överträdelser.
 6. Klicka på “Visa sidberättigande” för detaljerad information om din sidas tillgång till verktyg för intäktsgenerering.
 7. Överst hittar du en lista över verktyg för intäktsgenerering som du är berättigad till; klick “Uppstart” att börja använda vilket verktyg som helst.
 8. Klicka på pilen bredvid för att se verktyg som du inte är kvalificerad för ännu “Andra verktyg för intäktsgenerering” och klicka “Se kriterier” under varje verktyg för mer information om behörighetskrav.

2. Granska policyer för Meta

Bekanta dig med Metas policy för att se till att ditt innehåll inte har brutit mot några villkor som kan begränsa intäktsgenerering.

Det finns visst innehåll som inte har tillstånd att tjäna pengar enligt Facebook. Se till att du inte lägger upp sådant innehåll på din sida. Nedan är en lista över dessa kategorier.

 • Innehåll som statisk video som innehåller liten eller ingen rörelse.
 • Innehåll som består av statiska bildundersökningar, skapade med det primära målet att öka interaktionen genom att bjuda in tittarna att svara på förfrågningarna som presenteras i det visuella.
 • Innehåll som visar en serie statiska bilder som visas en efter en i ett bildspelsformat.
 • Videor som upprepar samma sekvens kontinuerligt, vilket skapar en loop-effekt. Det kan röra sig om olika typer av media, till exempel GIF, och innehållet kan vara av olika varaktighet.
 • Montage med text, där huvudfokus ligger på stillbilder eller animerade bilder förstärkta med överlagrade textelement.
 • Innehåll med integrerade annonser som pre-roll, mid-roll, post-roll eller bannerannonser, vilka är typer av annonsplaceringar som är tillgängliga på Facebook.
 • Innehåll utformat för att uppmuntra publikinteraktion genom att uppmana användare att engagera sig i det genom åtgärder som att klicka på länkar, gilla, kommentera eller dela.
 • Innehåll som syftar till att byta ut belöningar eller betalning för utförandet av extrema handlingar.
 • “Debatterade sociala frågor” definieras som ämnen som kan locka till diskussion, såsom frågor om personliga, medborgerliga eller politiska rättigheter, och innehåll som täcker dessa frågor på ett kontroversiellt eller provocerande sätt kan möta minskade eller borttagna alternativ för intäktsgenerering.
 • “Tragedi eller konflikt” omfattar situationer som involverar fysisk eller känslomässig skada, inklusive dödsfall, skada, övergrepp, sjukdom eller katastrofala händelser. Att porträttera eller prata om dessa ämnen, vare sig de är verkliga eller inbillade, kan påverka intäktspotentialen för ditt innehåll.
 • “Stötande verksamhet” karakteriseras som användning, missbruk eller begåande av brott som involverar substanser. Oavsett om det avbildas eller diskuteras, och oavsett om det är verkligt eller fiktivt, kan sådant innehåll påverka intäktsgenereringen av ditt material.
 • Innehåll som innehåller “sexuella eller suggestiva” element, som beskrivs i exemplen, kan stöta på begränsningar eller oförmåga att tjäna pengar. Oavsett om innehållet är baserat på verklighet eller fiktion kan det påverka dess status för intäktsgenerering om du presenterar eller tar upp dessa teman.
 • “Starkt språk” hänvisar till användningen av svordomar, förtal eller explicita sexuella termer. Innehåll som innehåller sådant språk, oavsett om det talas, skrivs eller avbildas i någon form, kan vara föremål för begränsad eller ingen intäktsgenerering.
 • “Explicit innehåll” kategoriseras som bilder eller diskussioner som involverar skador, grafiskt våld eller kroppsliga funktioner och tillstånd. Sådant innehåll kan vara olämpligt för intäktsgenerering om det skildrar eller behandlar dessa frågor, och detta gäller både faktiska och fiktiva representationer, vilket kan påverka intäktsgenereringen av innehållet.
 • Desinformation hänvisar till innehåll som bedöms vara felaktigt av en oberoende faktakontrollerande enhet.
 • Vilseledande medicinsk information inkluderar innehåll med hälsorelaterade påståenden som har motbevisats av auktoritativa medicinska organ, som bland annat påståenden mot vaccination.

3. Rensa webbläsarens cacheminne

Rensa cacheminnet för din webbläsare eller app som kan lösa visningsproblem som kan dölja alternativet för intäktsgenerering.

Följ dessa steg för att rensa cacheminnet för webbläsarna:

Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet.
 2. Gå till Fler verktyg > Rensa surfhistoriken.
 3. Välj tidsintervall för att radera cachad information. För att rensa allt, välj “Hela tiden”.
 4. Markera rutorna bredvid “Cookies och annan webbplatsdata” och “Cachade bilder och filer”.
 5. Klick “Radera data”.

Microsoft Edge:

 1. Klicka på ikonen med tre punkter i det övre högra hörnet.
 2. Navigera till inställningar > Sekretess, sökning och tjänster.
 3. Under “Rensa surfhistoriken“, Klicka på “Välj vad du vill rensa”.
 4. Välj “Cachade bilder och filer” och andra data som du vill rensa.
 5. Klick “Rensa nu”.

Mozilla Firefox:

 1. Klicka på hamburgerikonen i det övre högra hörnet.
 2. Välj “Historia” och då “Rensa senaste historik”.
 3. Välj det tidsintervall som du vill rensa cacheminnet för.
 4. Klicka på “Detaljer” för att utöka listan med historikobjekt.
 5. Välj “Cache” och avmarkera eventuell annan data som du inte vill radera.
 6. Klick “Rensa nu”.

4. Kontrollera meddelanden i Meta Business Suite

Leta efter eventuella meddelanden i Meta Business Suite som kan indikera åtgärder som krävs från din sida för att aktivera intäktsgenerering.

5. Logga ut och logga in

Logga ut från ditt Facebook-konto och logga sedan in igen. Detta kan ibland uppdatera dina kontoinställningar och återställa saknade alternativ.

6. Vänta ut

Ibland kan problemet vara på Metas sida. Vänta ett tag och kom tillbaka senare för att se om alternativet har dykt upp igen.

7. Kontakta Support för Meta

Om du inte kan lösa problemet, kontakta Metas supportteam för hjälp med ditt specifika fall.