Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man åtgärdar macOS Ventura Update-problem (9 tips)

Är du sugen på att använda den senaste macOS Venture? Men tyvärr får du felmeddelandet varje gång du försöker uppdatera din macOS.

I så fall finns det ingen anledning att få panik. Du kan enkelt fixa macOS Venture-uppdateringsproblem och flytta till det senaste operativsystemet.

macOS Venture har många nya funktioner som Storage Manager, Spotlight och mer. Dessutom finns flera buggfixar och systemförbättringar tillgängliga för att förbättra Mac-användarupplevelsen.

Så när du har fastnat för att uppdatera din Mac-enhet, följ bara tipsen som nämns i den här guiden.

Varför har din MacOS Venture Update fastnat?

En macOS Venture-uppdatering kan ha fastnat av olika anledningar. De är följande:

 • Den nya macOS-versionen stöder inte din Mac.
 • Serverproblem med Apple.
 • Otillräcklig free utrymme på din startskiva.
 • Du har problem med din internetanslutning.
 • Filer på din Mac gör att nedladdnings- och installationsprocessen misslyckas.

Vi kommer att gå över var och en av dessa möjliga orsaker mer i detalj nedan.

Vad händer när din MacOS Venture Update fastnar?

Vanligtvis kommer du att se ett felmeddelande som säger att macOS Venture-uppdateringen misslyckades på grund av ett problem. Ett av meddelandena kan innehålla:

 • Det gick inte att slutföra macOS-installationen.
 • Ett fel uppstod under installationen av de valda uppdateringarna.
 • Inte tillräckligt free utrymme finns tillgängligt på volymen för att uppgradera operativsystemet.

Som du kan se är vissa av dessa meddelanden mer användbara än andra. Du kanske också märker att när du laddar ner uppdateringen fungerar nedladdningen, men förloppsindikatorn flyttas aldrig.

Hur fixar jag MacOS Venture Update-problem snabbt?

Många gånger är macOS Venture-uppdateringen som har fastnat inte seriös. Till exempel kan en enkel långsam internetanslutning eller lågt batteri störa macOS-installationsprocessen. Men ibland är uppdateringsproblemen allvarliga och behöver en teknisk åtgärd.

Med tanke på båda situationerna skapade vi omedelbart en lista för att fixa uppdateringsproblem för macOS Venture. Så följ dessa tips när macOS-uppdateringar fastnar:

Tips #1. Se till att din Mac-enhet stöder MacOS Venture

Innan du provar några andra lösningar, se till att din Mac-enhet är kompatibel med macOS Venture. Det finns en möjlighet att din Mac inte är redo för det nya operativsystemet, vilket leder till uppdateringsfel för macOS. Så det bästa sättet att fixa macOS Venture-uppdateringsproblem är att se till att din enhet är kompatibel med den nya uppdateringen.

Dessa Mac-enheter är kompatibla med nedladdning av macOS Venture-uppdateringarna:

MacBook 2017 Edition eller senare

Mac Studio 2022 Edition

MacBook Pro 2017 Edition eller senare

MacMini 2018 Edition eller senare

MacBook Air 2018 Edition eller senare

iMac 2017 Edition eller senare

iMac Pro 2017 Edition eller senare

Tips #2. Starta om din Mac-enhet

Människor ogillar ofta att starta om sina datorer eftersom de har för många öppna program och appar. Det finns dock ett programvarufel någonstans, och systemprogramvaran väntar på att systemet ska starta om eller starta om. Så, stäng av och sätt på den med standard Mac-proceduren för att åtgärda felet:

programuppdateringprogramuppdatering

Steg 1. Klicka på Apple-logotypen på din Mac.

Steg 2. Välj sedan “Starta om” från menyn.

Steg 3. Starta om din Mac och vänta på rätt tidpunkt för att försöka installera macOS Ventura igen.

Om skärmen på din Mac blir helt svart håller du ned strömknappen i 7 till 10 sekunder tills du hör startljudet.

Tips #3. Använd den stabila internetanslutningen

Att installera ett nytt operativsystem kräver stabil internet- och WiFi-åtkomst. Om din internetanslutning har problem med WiFi-avbrott, försök med en annan anslutning.

När internet WiFi-status visar att den är ansluten men inte har någon åtkomst är detta felaktigt på grund av en misslyckad installation. Om du har problem med din ISP (Internet Service Provider), använd en väns internettjänst för att uppdatera din enhet.

Tips #4. Kontrollera statussidan för Apple Services

Om någon av Apples tjänster har problem kan du lära dig mer om dem på en sida på deras webbplats. Om en nedladdning misslyckas är det en bra idé att kontrollera Apples systemstatussida för att säkerställa att problemet inte ligger hos Apples servrar.

För att kontrollera sidan, gör följande:

Steg 1. Besök sidan Apple System Status i din webbläsare.

Steg 2. Leta sedan efter macOS Update-tjänsten.

Steg 3. Om det finns en grön färgcirkel framför tjänsten är allt bra. Men tjänstens prestanda kan hämmas om den cirkeln är röd, vilket indikerar ett problem som förhindrar uppdateringen av macOS Ventura.

Om uppdateringsservern är nere måste du vänta tills den repareras innan du försöker igen. Annars kommer din macOS Venture-uppdatering att fastna varje gång du försöker.

Tips #5. Uppdatera MacOS i felsäkert läge

Säkert läge är användbart för att felsöka startproblem. Endast Kernel-tillägget laddas när du startar din Mac i säkert läge. Dessutom löser det här läget katalogproblem, rensar kärncachen och tar bort cachefiler. Så här uppdaterar du macOS Ventura och startar Mac i felsäkert läge:

Steg 1. Börja med att stänga av Mac genom att trycka på strömknappen.

Steg 2. För att gå in i säkert läge, tryck på “Power-knappen” samtidigt som du håller ned “Shift-tangenten”.

Steg 3. Felsäkert läge och vattenstämpeltext kan nu hittas i det övre högra hörnet på Mac-inloggningsskärmen.

Steg 4. För att uppdatera macOS, använd kommandona i snabbtexten.

Du kan avsluta felsäkert läge när du startar om din Mac efter att du har installerat macOS framgångsrikt.

Tips #6. Återställ NVRAM

Har din macOS Ventura-uppdatering fastnat? Att återställa NVRAM är ett annat alternativ för Intel-drivna Mac-användare i den här situationen:

Steg 1. Stäng av din Intel-baserade Mac.

Steg 2. Håll ner tangenterna “Kommando”, “Alternativ”, “P” och “R” samtidigt.

Steg 3. Slå på din Mac utan att släppa tangenterna.

Steg 4. När du hör startsignalen eller Apple-logotypen för andra gången släpper du knapparna.

Steg 5. Försök att installera macOS Ventura igen.

Tips #7. Free Upp rymden

När du har uteslutit allt annat, se till att du har tillräckligt free skivutrymme för att installera macOS Ventura. Medan installationsprogrammet bara är cirka 12 GB, kommer installationen att ta ungefär dubbelt så mycket. Som ett resultat, se till att din startenhet har minst 25 GB free Plats. Om du inte gör det måste du göra lite plats.

Free Upp rymdenFree Upp rymden

Det finns olika sätt att free utrymme på Mac, inklusive genom att använda Apples utmärkta Hantera lagringsfunktion (Apple-menyn > Om den här Macen > Lagring > Hantera lagring). Om du följer rätt steg bör du kunna free upp mycket utrymme.

En annan snabbaste och enklaste metod är dock att identifiera de filer som tar upp mest utrymme på din Mac och de som du aldrig öppnar och tar bort eller kopierar till en extern skiva.

Det enklaste sättet att identifiera dessa stora och gamla filer är att använda CleanMyMac X-appen. CleanMyMac X har många alternativ som kan hjälpa dig free upp utrymme på din Mac.

 CleanMyMac X CleanMyMac X

Tips #8. Använd Combo Update

En annan spännande metod för att installera macOS Ventura på dina datorer är att använda kombinationsuppdateringen. Men innan du börjar, säkerhetskopiera all data på din enhet med Time Machine, iCloud eller en annan lagringsenhet.

Mac-användare kan använda den kombinerade uppdateringstekniken för att uppdatera sina Mac-datorer från en tidigare version av samma operativsystem. Från och med lanseringen av den större versionen innehåller kombinationsuppdateringen alla nödvändiga ändringar och ändringar.

Du kan till exempel använda kombinationsuppdateringen för att gå direkt från macOS 11.6.4 till macOS 11.6.7 utan att behöva ladda ner 11.6.5-versionen. Tänk på att du inte kan uppgradera från 11.5.x till 11.6.x.

Så här fixar du MacOS Venture-uppdateringsproblemet med kombinationsuppdateringen:

Steg 1. Gå till Apples webbplats för kombouppdatering och ladda ner rätt kombinationsuppdatering.

Steg 2. Nedladdningen kan ta ett tag eftersom kombouppdateringar vanligtvis är större än vanliga uppdateringsfiler. Formatet på den nedladdade kombinationsuppdateringsfilen kommer att vara “.dmg.”

Steg 3. Stäng slutligen alla program och appar som för närvarande körs på din MacBook.

Steg 4. Om den nedladdade filen inte öppnas automatiskt, dubbelklicka på den med musen.

Steg 5. Installera uppgraderingen genom att följa instruktionerna på skärmen.

Tips #9. Ta bort externa enheter

Anta att du har några externa enheter, som tangentbord, mus, hörlurar, hårddiskar, pennenheter och så vidare. Koppla bort dem från din enhet eftersom de kan störa ditt system och orsaka fel.

Avskedsanmärkningar: Åtgärda problem med MacOS Venture Update

Få inte panik när din macOS Venture-uppdatering fastnar. Det är ett vanligt problem som du kan åtgärda genom att starta om din Mac-enhet eller kontrollera din internetanslutning.

Om de enkla lösningarna inte fungerar finns det även några tekniska lösningar som vi redan har nämnt i artikeln. Så låt oss inte vänta längre och uppgradera ditt system till den senaste MacOS Venture-uppdateringen. För fler macOS-nyheter och guider, håll kontakten här.