Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man åtgärdar iPhone-ficklampa som inte fungerar

Ficklampan är en LED-ljusfunktion som finns i alla smarta prylar. Led-blixten på din iPhone fördubblar ljuset så att du kan dra nytta av extra ljus. På senare tid har många iPhone-användare rapporterat att ficklampan inte fungerar eller att de har problem med iPhone-ficklampan. Om du står inför samma problem hjälper den här guiden dig att ta dig igenom dem.

Problem och korrigeringar för ficklampa som inte fungerar på iPhone

Vi är med de vanliga korrigeringarna för en ficklampa som inte fungerar på iPhone. Kontrollera dem för att lösa problemet på egen hand. Följande lösningar är tillämpliga på iPhone 4 och senare versioner.

Steg #1 Ladda din iPhone

iPhone ficklampa fungerar inte om din iPhone har låg batterinivå. Så se till att du har tillräckligt med laddning på din telefon och kontrollera om du har aktiverat lågströmsläget. Det kan också vara en anledning till att din iPhone ficklampa inte fungerar. Inaktivera lågenergiläge och ladda din iPhone för att fixa detta.

Steg #2 Stäng kameraappen

Det kan vara ett hinder om kameran körs i bakgrunden. Ficklampan kan inte användas på båda apparna samtidigt. Det enda du behöver göra är att stänga kameraappen om den är öppen och prova att aktivera ficklampan på din iPhone.

Steg #3 Starta om din iPhone

När vi hittar ett mindre fel på någon enhet väljer vi att starta om enheten. Så att starta om din telefon är definitivt en värd lösning för att fixa buggar eller fel.

För att starta om din iPhone,

  • Stiga på inställningar > Allmän > Stänga av.
  • Efter några sekunder, tryck länge på strömknappen för att slå på enheten.

Steg #4 Återställ iPhone-inställningar

Att återställa inställningarna på din iPhone kommer att lösa problemen som är associerade med din enhet. Det kan också hjälpa till att fixa ficklampan eller fungerande problem. För att återställa iPhone-inställningarna, gå till Inställning > Allmänt > Återställ > Återställ alla inställningar. Det kommer inte att radera någon data på din enhet.

Steg #5 Återställ iPhone-data

iPhone ficklampa kanske inte fungerar om enhetens data har skadats. För att fixa detta, återställ din iPhone från den senaste tillgängliga säkerhetskopian. Du kan återställa data direkt på enheten eller genom att använda iTunes-programvara.

Steg #6 Uppdatera din iPhone

Att uppdatera iPhone är också den bästa lösningen för att fixa de flesta problem som är förknippade med din enhet. I allmänhet måste varje iPhone köras på den senaste iOS-versionen för fel-free användande.

För att leta efter uppdateringar,

  • Gå till Inställningar > Allmänt > Programuppdatering
  • Ladda ner och installera om du hittar några uppdateringar.

Steg #7 Återställ iPhone till fabriksinställningar

Hård återställning är den slutliga lösningen du måste försöka fixa problemet med ficklampan. Det kommer att radera all data på din enhet och tar alla inställningar till standardinställningarna. För att återställa din iPhone, gå till inställningar > Allmän > Återställ iPhone > Radera allt innehåll och alla inställningar.

Steg #8 Besök Apple Store

Om ovanstående lösningar inte har fungerat är problemet med hårdvaran. För att fixa det måste du besöka den närliggande Apple Store. De hjälper dig att åtgärda problemet. Du kan enkelt reparera den för free om du har täckt enheten med en garanti.

Vi har nämnt alla grundläggande orsaker och korrigeringar för att ficklampan inte fungerar på din iPhone. Du kan prova alla korrigeringar och kontrollera om det fungerar eller inte. Om inte, fixa det med ett närliggande Apple-uttag.

För att få fler relaterade uppdateringar, följ oss på Facebook och Twitter.