Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man åtgärdar fel vid autentisering med Venmo

Venmo är en mycket populär digital betalningsapp som gör det enkelt att skicka och ta emot pengar med din telefon. Du kan också betala räkningar med Venmo genom att skapa ett konto i appen.

Även om det är lätt att använda Venmo-appen, möter fortfarande många användare fel när de försöker logga in på sitt konto i appen.

Det vanliga felet som många användare möter när de försöker logga in på sitt konto är “Fel vid autentisering med Venmo”.

Om du också står inför samma fel när du försöker logga in på ditt Venmo-konto, läs den här guiden för att lära dig vad som orsakar felautentisering med Venmo och hur du åtgärdar det.

Vad orsakar felautentisering med Venmo?

Den vanligaste orsaken till att du får “fel vid autentisering med Venmo” är att du loggar in på ditt Venmo-konto via en annan enhet som inte känns igen. När du loggar in från en okänd enhet måste du slutföra en verifieringsprocess. Att inte slutföra verifieringsprocessen leder till problemet med felautentisering med Venmo.

Även när du köper en ny telefon med ett nytt telefonnummer kanske du vill överföra dina Venmo-medel till den eller vill börja betala räkningar med det nya numret.

För att fortsätta måste du först slutföra autentiseringsprocessen för verifiering.

Hur åtgärdar jag felautentisering med Venmo?

För att åtgärda felet vid autentisering med Venmo måste du se till att du anger rätt inloggningskod som skickas till dig för att slutföra verifieringen när du loggar in från en ny enhet. Du kan också rensa cachefilerna och appdata för Venmo-appen.

Nedan är de detaljerade korrigeringarna för felautentisering med Venmo:

1. Ange rätt inloggningskod

När du använder Venmo på en ny enhet måste du gå igenom olika faktorautentisering av säkerhetsskäl.

Detta inkluderar verifiering av att det är du som försöker logga in på ditt Venmo-konto från en ny enhet.

För att autentisera och verifiera kommer du att få en kod av Venmo till din registrerade e-postadress och ditt telefonnummer.

Du måste öppna din registrerade e-post för att söka efter koden som skickats till dig av Venmo eller så får du en kod via sms till ett registrerat telefonnummer.

Var noga med att ange rätt kod annars kommer du inte att kunna fortsätta med autentiseringen och få felet autentisering med Venmo.

Ange den här koden korrekt när du uppmanas innan du loggar in på ditt Venmo-konto för att verifiera din enhet. När du har verifierat kommer du att kunna logga in på ditt Venmo-konto utan några fel.

2. Rensa cache och appdata för Venmo-appen

Rensa cache och data på din telefon kan free upp lagringsutrymme som ackumuleras under en period i Venmo-appen.

De ackumulerade filerna stör funktionen hos Venmo-appen och kan störa autentiseringsprocessen. Så det är viktigt att rensa cachen och data för Venmo-appen.

För att rensa cache och data i iOS-enheter, följ stegen nedan:

  • Gå till din enhets “Inställningar”.
  • Knacka på “Allmän”.
  • Navigera till “iPhone-lagring” och scrolla ner till “Venmo” tryck sedan på den.
  • Knacka på “Ladda appen”.

För att rensa cache och data i Android-enheter, följ stegen nedan:

  • Gå till din enhets “Inställningar”.
  • Välj “Appar”.
  • Hitta och tryck på “Venmo”.
  • Välj i appinställningarna “Lagring” eller “Lagring och cache”.
  • Knacka på “Rensa cache” och “Radera data”.

Efter att ha rensat cachefilerna och data från Venmo-appen öppnar du appen på din telefon och försöker logga in på ditt Venmo-konto för att säkerställa att felet är löst.

3. Kontakta Venmo Support

Om problemet kvarstår kan du kontakta Venmo support för att hjälpa dig med att lösa problemet med felautentisering med Venmo.

Du kan fylla i ett formulär på Venmo kontaktsida och e-posta det eller ring (855) 812-4430 tillgängligt från 8:00 till 20:00 CT, sju dagar i veckan.

Du kan också chatta med supportteamet i Venmo-mobilappen som är tillgänglig från 8:00 till 20:00 CT, sju dagar i veckan.