Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man åtgärdar fel när AirDrop inte fungerar på din Mac

AirDrop är en viktig del av Apples ekosystem. Med ett enda klick kan användare skicka stora filer från iPhone eller iPad till sin Mac eller vice versa. Inget behov av kablar, molnlagring eller någon annan typ av tjänst. Men vad händer om denna så viktiga tjänst börjar göra några fel? Säkert när du börjar se att AirDrop inte fungerar kan du föreställa dig vilken stor huvudvärk detta kan ge.

Om du tyvärr upplever problem med denna Apple-tjänst, här är några saker du kan göra för att åtgärda problemet.

Vad du ska göra när AirDrop inte fungerar

1. Kontrollera enhetens kompatibilitet

För att lyckas använda AirDrop måste Mac-datorn köra OX X Yosemite, eller någon senare version. Om du inte vet vilken version din Mac är kan vi hjälpa dig med det. gå till Äppelmeny och klicka sedan på Om denna Mac. När du har kontrollerat din Mac-version kan du se om den har några uppdateringar.

gå igen till Äppelmeny och klicka på Systeminställningar, efter det gå till Programuppdatering. Efter att ha kontrollerat, om den har några uppdateringar, kommer den att visas för dig och sedan installeras. Förutom din enhet bör du vara medveten om att enheten du försöker skicka filer till också måste stödja AirDrop.

Precis som din Mac har iPhone också vissa regler. För att vara kompatibel med AirDrop måste du vara en iPhone 5 eller senare, med iOS 7 eller senare. Gå till menyn för att se din version och även söka efter en uppdatering inställningar och kontrollera din version och uppdatera.

Förutom iPhone måste iPad vara en iPad 4 eller senare och iPod måste vara en iPod 5 eller senare för att acceptera AirDrop. Så nu när du vet versionen av varje enhet, gör den här kontrollen och se om allt är ok. Om även med de korrekta versionerna AirDrop inte fungerar, låt oss se de andra metoderna.

2. Justera AirDrop-inställningarna på iPhone

På bilden ser vi en iPhone, se i artikeln hur du justerar inställningarna när AirDrop inte fungerar

Apple erbjuder vissa delningsalternativ för AirDrop säkert. Dessa alternativ finns på iPhone. Låt oss se steg för steg nedan hur du kan justera AirDrop-inställningarna för att ta emot filer från alla personer eller bara några kontakter.

 1. Gå in inställningar på din iPhone.
 2. Navigera sedan till Allmän.
 3. Leta efter alternativet AirDrop och tryck på den.
 4. När du öppnar det här alternativet kan du välja om du bara vill ta emot filer från vissa kontakter eller från alla personer.

Försök att använda AirDrop igen och se om allt fungerar korrekt. Om AirDrop inte fungerar, prova de andra metoderna nedan.

3. Kontrollera WiFi och Bluetooth

AirDrop behöver Bluetooth för att hitta närliggande enheter och WiFi för att överföra filer. Så det är viktigt att kontrollera att Bluetooth och WiFi är påslagna och att de fungerar som de ska. För att göra detta, följ bara stegen nedan.

 1. gå till menyfältet på Mac och klicka Blåtand för att aktivera tjänsten.
 2. När du har gjort det, gå igen till menyfältet och klicka på WiFi för att aktivera tjänsten.

Förutom att följa dessa steg kan du använda Finder-menyn och gå till AirDrop för att se vilka anslutningar som är inaktiverade. En annan viktig punkt att komma ihåg är att enheten som ska ta emot filerna också måste ha båda funktionerna aktiverade. Om AirDrop fortfarande inte fungerar, prova en annan metod.

4. Tillåt AirDrop för alla från Mac

På bilden ser vi en Mac, se hur du justerar din Airdrop på den

Vi såg hur man justerar AirDrop på iPhone. Låt oss nu se hur du aktiverar AirDrop för alla från din Mac Följ stegen nedan för att göra justeringen.

 1. gå till menyn upphittare av Mac.
 2. Klicka på AirDrop i den vänstra rutan och sedan på rullgardinsmenyn i avsnittet låt mig bli upptäckt av, välj alternativet Allt.

För att göra processen ännu enklare är det viktigt att du justerar de två enheterna, vad du skickar och vad som ska ta emot filerna.

5. Logga in på iCloud på båda enheterna

Bilden visar en iPad

Du kanske inte vill följa ovanstående metoder eftersom du är orolig för din säkerhet, och det är en rimlig anledning. Så lämna alternativen som Bara kontakter och anslut de två enheterna till samma iCloud-konto.

Förutom att vara på samma konto är det viktigt att mobilnumret eller e-postadressen också finns i din kontaktlista.

6. Inaktivera Stör ej-läget på Mac

En annan sak som kan hindra AirDrop från att fungera är Stör ej-läget. Om det är aktiverat kommer det att förhindra att funktionen fungerar. Gå till för att inaktivera den här fliken kontrollcenter från din Mac och inaktivera läget Stör inte. På iPhone är stegen desamma, gå till kontrollcenter och inaktivera även detta alternativ.

Återigen är det viktigt att göra poäng, dessa justeringar måste göras på de 2 enheter som processen kommer att göras. Om din Airdrop fortfarande inte fungerar, prova nästa metod.

7. Förhindra att Mac-datorn går i viloläge

Att överföra filer med AirDrop kan ta lite tid. Och om din Apple-enhet vid den tidpunkten hamnar i någon form av avstängning kommer processen att avbrytas. Låt oss se nedan hur man inaktiverar det här läget på Mac

 1. gå till menyn Systeminställningar på Mac.
 2. klicka in Trummor och gå sedan till Energiadapter.
 3. Aktivera alternativet Förhindra att datorn automatiskt går i viloläge när skärmen är avstängd.

Därefter kommer avstängningen inte längre att inträffa.

Börja dela filer på AirDrop utan fel

Nu när du har provat alla metoder är chansen stor att du vet vad du ska göra när AirDrop inte fungerar. Så dra nytta av den här funktionen och överför dina filer utan problem. Har du några frågor om stegen? Fick du rätt? Säg i kommentarerna nedan.