Hur man åtgärdar Bluetooth-anslutningsproblem från mobil till bil

0 Shares

Om detta händer dig, uppdraget av koppla ihop din Android-mobil med bilen via Bluetooth blir nästan som ett omöjligt uppdrag. Dessutom är det något som kan hända med telefoner av vilket märke som helst som har Googles operativsystem, så vilken användare som helst kan påverkas. Lyckligtvis, även om det kan verka omöjligt att ansluta din telefon till bilen med denna typ av anslutning, finns det ett antal lösningar som vi kan prova på våra mobila enheter. Tack vare dem kommer detta att lösas, så att vi kopplar ihop båda igen, vilket har hänt hittills. Vissa av dessa lösningar kommer säkert att fungera.

Åtgärda problem med Bluetooth-anslutningen från mobil till bil

Mobilen kan inte höras eller anslutas via denna anslutning

När vi försöker ansluta till vår bil genom denna teknik för vår mobila enhet, ibland, är sanningen att det inte är så enkelt. Även andra gånger kan vi få koppla upp oss helt, men utan att kunna höra någon typ av ljud som vi har aktiverat på vår smartphone.

Detta kan bero på olika faktorer, varav den första är att vårt fordon inte är kompatibelt med denna anslutning av vår mobila enhet. Det kan låta konstigt, men kanske är radion för gammal och därför kan multimedialjudet från vår telefon inte heller sändas ut genom fordonets händer.free eller genom högtalarna.

Bluetooth coche

En annan faktor som vi kanske inte har tagit hänsyn till, och det brukar hända fler gånger än vi tror, ​​är att vi inte har det aktiverat i anslutningsalternativen med vårt fordon. Så det blir så enkelt som att kontrollera det genom att komma åt Inställningar> Anslutningar> Bluetooth och vi rör vid anslutningen för att se om allt är i sin ordning. Tja, när vi kommer åt det här avsnittet ser vi att just den enhet som vi har anslutit inte har ljud aktiverat.

I händelse av att vi ser att allt stämmer måste vi försöka koppla bort och återansluta denna teknik. Om det fortfarande inte fungerar måste vi gå till nästa alternativ som vi visar dig nedan. Finns det andra enheter i närheten?

En aspekt som vi bör ta hänsyn till är om det finns andra enheter i närheten, som kan störa när man kopplar ihop mobilen och bilen. Det kan till exempel finnas några trådlösa hörlurar i närheten som orsakar problem i det här fallet. Om det finns andra enheter i närheten och de är aktiverade, är det dessutom bäst att avaktivera dem, så att de inte genererar störningar i denna process.

Ta bort din bil från Bluetooth-sektionen

Du har säkert provat den här metoden med andra typer av enheter som har den här anslutningen: ta bort den från listan över enheter som ansluter via den här anslutningen till vår smartphone. Och här kommer det inte att vara annorlunda, det kan ha varit något slags fel som inte går att länka, så vi får försöka ta bort det från listan som genereras när vi kopplar en telefon till en annan enhet genom denna teknik.

När vi har tagit bort vår bil från den här listan behöver vi bara göra det gör parningen igen manuellt , alltså som första gången vi gjorde det. Dessutom är den här metoden den som vanligtvis fungerar bäst, eftersom den gör att ni båda kan vara uppkopplade igen som fram till ögonblicket då det började ge problem. För att göra detta, följ dessa steg:

Bluetooth coche

 • Gå till dina mobilinställningar.
 • Gå in i avsnittet anslutningar.
 • Klicka på Blåtand .
 • Sök i listan över enheter för ditt fordon.
 • Ta bort eller koppla bort enheten.
 • Sök efter enheter i närheten och parkoppla din bil igen.

Akta dig för namnlösa Bluetooth-enheter

Problemet kan vara så enkelt som att Bluetooth inte är aktiverat på din telefon, vilket gör det omöjligt att ansluta de två enheterna. Eller så kan det också vara så att enheten som vi vill ansluta till telefonen inte visas i den här listan, även om den är aktiv vid den tidpunkten.

Bluetooth och el coche

Även om det har en enkel lösning eftersom detta kan behandlas eftersom den här enheten visas utan namn och därför gör uppgiften för vissa Android-telefoner svår, vilket gör att de inte kan upptäcka den. För detta finns en justering i våra telefoner, inom utvecklaralternativen , som gör att alla enheter visas, även om de inte har ett namn. För att aktivera det här alternativet måste du följa följande steg:

 1. Öppna inställningar.
 2. Gå in i avsnittet System.
 3. Klicka på Utvecklaralternativ.
 4. Leta efter alternativet som kallas Visa namnlösa Bluetooth-enheter .
 5. Aktivera detta alternativ genom att trycka på knappen.
 6. Gå sedan tillbaka till föregående avsnitt och kontrollera om det nu finns med i listan.

Den här anslutningen fungerar inte

Det första vi måste göra är att försöka båda för att ansluta vår terminal med en annan genom denna typ av anslutning. Och på samma sätt måste vi försöka koppla en annan smartphone till vårt fordon. På så sätt kan vi utesluta att det är det ett fel på själva Bluetooth . I händelse av att denna komponent har slutat fungera eller har olika problem kontinuerligt, kan vi ha två alternativ: starta om terminalen eller återställa dess inställningar.

Som vi sa kommer ett av alternativen vara att helt formatera vår telefon, men som tur är kommer vi inte att förlora något om vi gör en fullständig säkerhetskopia av allt vi har sparat på smarttelefonen. Även om vi rekommenderar att du försöker starta om det snabbt innan du utför detta steg, eftersom denna enkla åtgärd kan lösa många fel som uppstår i själva telefonsystemet.

Det är också viktigt att betona att vi kan hitta olika återställningsmetoder, som gör att vi inte kan förlora all data. Ett av dessa alternativ som vi också rekommenderar är att återställa nätverks- och anslutningsinställningarna.

Restablecer justerar de röda

Detta alternativ kallas ofta Återställ nätverksinställningar , även om det exakta namnet kan ändras beroende på anpassningsskikten. Denna funktion gör att vi kan återställa båda WiFi-inställningarna, såsom seriell Bluetooth, utan att förlora data på vår smartphone. Stegen du måste följa är följande:

 1. Öppna telefonens inställningar.
 2. Gå in i avsnittet System.
 3. Gå sedan till Återställa .
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Klicka på reglaget för att utföra denna åtgärd.

Om du efter att ha provat alla dessa metoder inte har kunnat lösa problemet, behöver du bara reparera din telefon. I grund och botten, eftersom den här tekniken på din smartphone kunde ha gått sönder och den kommer bara att fixas av en professionell. I händelse av att du har en garanti behöver du bara kontakta teknisk support. På så sätt tar de din terminal till företaget eller butiken där du köpte den för att fixa den.

0 Shares