Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man återställer Windows från infektion med skadlig programvara

Infektion med skadlig programvara har varit ett allvarligt problem eftersom vi har använt Windows XP. Även om Microsoft har vidtagit många åtgärder för att betona säkerhet och stärka försvarskraften för att ta hand om sådana skadliga infektioner i systemet, är vi fortfarande ett steg bakom dem som försöker bugga oss.

Om du har en infekterad dator med en infektion med skadlig programvara finns det möjligheter att du sprider infektionen till alla datorer som är anslutna till ditt nätverk eller till alla personer du kommunicerar med. Sådan skadlig kod kan bara vara irriterande eller farlig för din data- och identitetsstöld. Här i den här artikeln har vi täckt några tips och tricks för att återställa med Windows-steg och några verktyg för borttagning av skadlig programvara. Du är bara några minuter från att ta bort skadlig kod från Windows 10.

Rengör tillfälliga filer och mappar

Det första steget du kan ta för att ta bort skadlig kod från Windows 10 är att rengöra tillfälliga filer och mappar från din infekterade dator.

Rensa tempfiler

Steg 1. Tryck på Win + R för att öppna Körfönster och skriv ‘Tempoch tryck på Enter.

Steg 2. En mapp öppnas med tillfälliga filer och mappar. Ta bort Windows temp-filer eftersom de kan innehålla infektion med skadlig kod. Rengör Windows tillfälliga filer och mappar genom att markera alla och ta bort dem. Stäng mappen när du är klar.

Rensa användarappdata

Steg 3. Tryck på Win + R för att öppna Körfönster och skriv ‘% Temp%och tryck på Enter.

Steg 4. En annan mapp öppnas med tillfälliga användar-appdata. Ta bort Windows temp-filer för borttagning av skadlig kod. Rengör tillfälliga användarfiler och mappar genom att markera alla och ta bort dem.

Rensa tillfälliga internetfiler

Steg 5. Tryck på Win + R för att öppna Körfönster och skriv ‘Förhämtningoch tryck på Enter.

Steg 6. En annan mapp öppnas med tillfälliga internetfiler och mappar på din dator. Det kan be dig om auktorisering och du kan klicka på “Fortsätt” för att gå vidare. Välj alla tillfälliga filer och mappar och ta bort dem alla. Det här är värdelösa filer som inte är användbara och kan innehålla oönskade skadliga filer. Detta är ett viktigt steg för att ta bort skadlig kod från Windows 10.

Utför diskrensning

Steg 7. Tryck på Windows-tangenten och skriv ‘sökfältet’Diskrensning‘och välj’Diskrensningfrån resultatet. Det öppnar Diskrensningsverktyget för att välja den enhet du vill skanna. Generellt väljer vi den enhet som har det mest frekventa innehållet. Välj enhet och klicka på ‘Okej‘.

Steg 8. Diskrensning skannar den valda enheten och föreslår filer och mappar som ska tas bort från enheten. Se till att välj tillfälliga filer, miniatyrbild, papperskorgen, tillfälliga internetfiler och klicka på “Ok” -knappen för borttagning av skadlig programvara från Windows 10. Den kommer att uppmanas att bekräfta att de valda filerna raderas permanent, klicka påRadera filerför att gå vidare. Det kan ta lite tid att slutföra processen beroende på filstorlek och stängas automatiskt.

Kontrollera din standardsökmotor

Skadlig programvara tenderar att kapa din standardwebbläsare eller hemsida och omdirigera dig till olika sidor. Om du använder Google Chrome som standardwebbläsare är det nödvändigt att ta en titt på dessa inställningar för borttagning av skadlig kod från en infekterad dator.

Steg 1. Klicka på menyknappen längst upp till höger i webbläsaren och klicka på ‘inställningar‘ knapp.

Steg 2. Gå till ‘Hantera sökmotorerknappen i sökavsnittet.

Steg 3. Det visar en lista över alla tillgängliga sökmotorer som Google, Bing, Yahoo, AOL och mer. Se till att din valda sökmotor är inställd som standardsökmotor och att det inte finns något annat misstänkt objekt listat. Om du hittar det, ta bort det! Klicka på de tre punkterna och välj ‘Ta bort från listan’.

Rensa webbläsarcache, kakor och filer

Steg 4. Klicka på ‘Avancerad‘knappen under’inställningar” sida och navigera till ‘Sekretess och säkerhetlista.

Steg 5. Klicka på ‘Rensa webbhistorik‘, det sista alternativet på’Sekretess och säkerhetlista.

Steg 6. Se till att välja ‘Webbhistorik’, ‘Nedladdningshistorik’, ‘Cookies och annan webbplatsinformation’, ‘Cache-bilder och filer’, ‘Webbplatsinställningar’ och ‘Hosted App Data’. Om du vill fortsätta surfa eller ladda ner historik kan du avmarkera dem.

Steg 7. Klicka på ‘Radera data’ för att rensa bort den från den infekterade datorn.

Kontrollera Windows Defender-inställningar

Windows Defender-inställningar

Windows Defender är Microsofts inbyggda intuitiva verktyg för att skydda systemet mot skadlig programinfektion. Här kan du se till att ‘Windows Defender’, ‘Brandvägg och nätverksskydd’, ‘Virus- och hotskydd’, ‘Kontoskydd’, ‘App- och webbläsarkontroll’, ‘Enhetssäkerhet’ och ‘Enhetsskydd’ är aktiverat.

Du kan också söka efter ‘Windows-uppdateringar’ från det här avsnittet för att säkerställa att alla de senaste ‘Windows Defender-uppdateringarna’ är korrekt installerade och skyddar din dator mot virus och malwareinfektion.

Windows-uppdateringar

Använd de bästa rengöringsverktygen

När du har utfört ovanstående inställningar rekommenderas du att starta om datorn och kontrollera om du fortfarande känner konstigt beteende på grund av infektion med skadlig kod på din infekterade dator. Om ja, rekommenderas att du använder verktyg från tredje part för att skanna och rengöra din dator.

CCleaner Professional

ccleaner-professional

CCleaner Professional är ett verktyg för borttagning av skadlig programvara och ett prisbelönt PC-optimeringsverktyg som automatiskt rensar dina skräpfiler regelbundet, rensar historik och surfar kakor och uppdaterar automatiskt din Windows och webbläsare ständigt. CCleaner utför följande funktioner för att säkerställa att din dator fungerar bra tillsammans med borttagning av skadlig kod från Windows 10.

 • Styr appar för att spara datorresurser

 • Tar bort skadlig kod, spårning av cookies och bläddringsfiler

 • Snabbinstallera nya programuppdateringar för att minska säkerhetshot

 • Upptäcker och rensar automatiskt skadlig programinfektion från en infekterad dator

 • Rengör ditt system uttömmande för 100% skydd

 • Övervakar systemet för skräpfiler i realtid

Avira

avira-prime-säkerhet

Du kan också använda ett av de bästa antivirusprogrammen för Windows 10 som heter Avira Prime. Avira Prime är återigen ett prisbelönt antivirus med VPN-uppdatering av programvara, nätverkssäkerhet med webbläsarsäkerhet och mycket mer. Avira Prime är en av de bästa säkerhetskombinationerna för att skydda dig mot infektion med skadlig kod och andra hot online.

Avira Prime kan skydda din dator från virus, malware, Worms, Trojan, Spyware, Ransomware, Adware och Rootkit-infektioner. Avira har ett förstklassigt antivirusproskydd och systeminställningsverktyg. Den är också utrustad med Phantom VPN Pro för att anonymt surfa på webben.

Specialfunktioner inkluderar:

 • Utför snabb och smart skanning

 • Skanna och skyddar ditt hemnätverk för sårbarheter

 • Perfekt detekteringsgrad för infektion med skadlig kod och andra hot

 • Avira rensar tillfälliga internetfiler och utför snabbare system

 • Intelligent algoritm för att ägna och rensa skadliga programinfektioner och integritetshot

 • Password Manager Pro skapar och hanterar hack-bevis lösenord

 • Den har ännu högre detekteringshastighet än Windows Defender

Så detta var en snabb diskussion om hur du kan återställa Windows från skadlig programinfektion. Försök med dessa steg och glöm inte att dela din upplevelse i kommentarerna nedan.