Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man återställer raderad Spotify-spellista

Introduktion

För närvarande finns olika typer av appar tillgängliga för olika användningsområden över plattformar och enheter, från strömmande innehåll till hantering av filer. Ett av de bästa alternativen för musikälskare är Spotify, som de kan använda för free eller betald tillgång till ett omfattande bibliotek med global musik. Användare kan till och med skapa sina egna personliga spellistor eller spara förinställda på den här appen.

Men ibland kan användare av misstag eller avsiktligt ta bort specifikt kurerade spellistor på sitt konto. Senare kanske man vill återta sina Spotify gamla spellistor, men att göra det kräver extra återställningssteg. Den här guiden ger en sammanfattning av de olika stegen för att återställa förlorade spellistor på Spotify på ett säkert sätt. Följ stegen korrekt om det är ett krav för dig.

Bästa sätten att återställa raderade spellistor på Spotify

Det finns vissa sätt som användare kan spara sina Spotify gamla spellistor och återställ deras spellistor vid ett senare tillfälle på ett säkert sätt. Vi kontrollerade noggrant sekvenserna för olika åtgärder relaterade till detta på olika enheter. Sedan sammanställde vi den här guiden om de rätta stegen för användare att referera till och säkert återställa raderade spellistor.

Steg 1: Spara en spellista på Spotify

Innan du lär dig Återställ raderad spellista sektioner från Spotify bör du spara en kurerad lista först. För att enkelt komma åt en tillgänglig spellista via appen kan du klicka på alternativet Lägg till spellista via ikonen med tre punkter bredvid albumtiteln.

Återställ raderad spellista

Flera Spotify-spellistor uppdateras konsekvent för att hålla listan fräsch. Det är omöjligt att återställa eller spara specifika versioner av de tillgängliga spellistorna. Du kan dock förbereda din anpassade spellista. Klicka på alternativet “Lägg till i spellista” bredvid vissa låtar för att lägga till dem i specifika spellistor.

Lösning 1: Återställ raderade Spotify-spellistor via iPhone/Android-mobiltelefoner

Är det möjligt att Återställ raderade spellistor från en mobil enhet, oavsett om de är iOS- eller Android-användare. Stegen för att göra denna process är desamma för användare av Spotify-plattformen på båda OS-typerna.

Hur gor man det har?

Steg 1: Få åtkomst till din iPhone eller Android-smarttelefon och öppna webbplatsen Spotify.com via valfri webbläsare. Gör detta även om du har appen på din telefon.

Steg 2: Logga in på ditt Spotify-konto och lägg till relevant information.

Logga in på Spotify-kontot

Steg 3: Klicka på menyn för hamburgerikonen i det övre högra hörnet på skärmen. Välj alternativet Konto.

visa konto

Steg 4: Från rullgardinsmenyn uppifrån klickar du på “Återställ spellistor”.

Återställ spellista

Steg 5: Du skulle se det annorlunda Spotify gamla spellistor som du raderade med de datum som finns tillgängliga här i ett listformulär.

Steg 6: Välj den spellista som du planerar att återställa från listan. Tryck på alternativet Återställ bredvid.

Återställ

Lösning 2: Återställ raderade Spotify-spellistor via Mac/Windows PC

Precis som för iOS- och Android-användare finns det en uppsättning steg som stationära användare kan använda för att återställa raderade spellisttyper på Spotify. Det finns en inbyggd funktion för återställning av spellistor i den här applikationen via webbspelareversionen. Stegen för det är liknande för både Mac- och Windows-användare.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna din önskade webbläsare via din stationära enhet.

Steg 2: Logga in på ditt Spotify-konto efter att ha öppnat dess officiella webbplats.

Steg 3: På vänster sida, öppna menyn och sök efter återställningsspellistor. Klicka sedan på knappen för det.

Steg 4: Listan över alla borttagna spellistor visas här. Välj den du vill få tillbaka och klicka på knappen “Återställ” bredvid namnet.

Återställningsspellistor

Steg 5: När du öppnar Spotify-appen igen kan du se de återställda låtarna i spellistformat i din bibliotekssamling.

Lösning 3: Återställ raderade Spotify-spellistor via PC-tangentbordsgenvägar

Om du raderar Spotify-spellistan som du använder av misstag kan du fortfarande återställa den snabbt efter att ha gjort det. Tangentbordsgenvägarna är användbara för att enkelt återställa spellistorna, särskilt för Windows- och Mac-användare. Denna process tar några sekunder att slutföra och är lämplig om du utför den precis efter att du har raderat spellistan.

För detta, tryck på tangenterna Control, Shift och “Z” helt och hållet på din Windows-dator. Om du använder en bärbar Mac, tryck på tangenterna Control och “Z” på tangentbordet samtidigt istället.

Fix: Vad ska jag göra om den återställda spellistan inte visas på Spotify?

Efter återställningsprocessen måste man gå till sitt Spotify-konto för att kontrollera om spellistorna har återställts. Vissa användare märker dock att de återställda Spotify-spellistorna fortfarande inte visas på deras app. Detta händer på grund av specifika programvarubaserade fel, och du kan åtgärda problemet omedelbart med detaljerade steg.

  • Logga ut från Spotify-kontot och öppna det sedan igen på enheten. Försök sedan att logga in på kontot igen.
  • Stäng Spotify-appen och stäng den på enheten du använder. Kontrollera först att den inte körs i systembakgrunden. Efter det, starta igen och leta efter spellistorna igen.
  • Förbered en ny Spotify genom appen. När du försöker spara den nya spellistan kan du se den återställda spellistan i den här listan.
  • Problemet kan vara nätverksbaserat, så kontrollera skicket för din internetanslutning. Koppla sedan från nätverket, t.ex. WiFi, och försök återansluta igen. Öppna appen igen för att kontrollera.

Hur använder man Spotify för offlinelyssning?

Det är inte möjligt att ladda ner musikfilerna som användare kan komma åt via Spotify-appen till deras enhetsbibliotek. Istället kan Spotify-användare spara sina Spotify gamla spellistor för offlinelyssning med prenumerationsplanen. Den här funktionen är tillgänglig för betalande användare, och man kan bara komma åt dem för offlinelyssning via appen.

Låtarna under Spotify är i formatet OGG Vorbis. Det här filformatet är under DRM-auktoriserat skydd, så obehöriga enheter kan inte spela upp filerna.

Användare måste logga in på sin enhet och Spotify-konto för att spela sin sparade musik. Du kan konvertera ljudet till MP3 och säkerhetskopiera filerna för offlinelyssning. Processen kan dock bli komplex och plattformen stöder inte den som auktoriserad.

Även om programvarutyper från tredje part är tillgängliga för Spotify-baserad nedladdning av låtar, kan det bli svårt att hitta en säker app för detta.

Alternativ: Ladda ner låtar och backup för offlinelyssning med Systweak Right Backup Anywhere

Observera att det inte är möjligt att ladda ner och extrahera ljudfiler från Spotify eller fullständiga spellistor som du kan använda offline, som för att ställa in ringsignaler. Om du vill undvika att av misstag radera låtar eller spellistor kan du använda andra tjänsteleverantörer för att ladda ner dina låtar och sätta dem i backup manuellt. På så sätt skulle du inte förlora dina favoritljudfiler även när Spotify inte fungerar bra eller raderas.

Systweak-appen, Right Backup Anywhere, lämplig för iOS- och Android-användare, fungerar som värdefull säkerhetskopieringsprogram för ljudfiler. Skyddskvaliteten här är stark och innehåller ett stort utbud av lagringstillgänglighet för filer. Så du kan behålla flera ljudfiler sparade på ditt konto.

Slutsats

Det finns specifika metoder du kan använda för att återställa en spellista som du raderade på Spotify efter några sekunder eller dagar efter denna åtgärd. Du kan prova att använda kortkommandon eller steg-till-steg-metoderna på din enhet. För det senare, följ stegen noggrant, beroende på enhetstyp.

Fanns det här användbart? Det finns mer där du hittade detta – kolla in vår samling av andra informativa guider.