Hur man återställer historiken för anslutna USB-enheter på min dator (exempel)

0 Shares

Lär dig historien om anslutna USB-enheter från första gången datorn slogs på Detta är ett mycket användbart verktyg, och idag ska vi förklara varför.

Bortsett från Internet, kommer alla anslutningar som görs via dessa portar (främst flash-enheter) med en viss risk. Eftersom de är en grodd av virus.

I händelse av att datorn du använder är en persondator eller på ett offentligt nätverk, finns det en möjlighet att du inte kommer att kunna kontrollera antalet anslutna enheter, vilket är ett brott mot säkerhetsbarriärer.

Om du tyvärr har en viss grad av infektion i ditt operativsystem (och vill veta dess ursprung) eller bara vill få en lista för att hålla dig under kontroll. Den här historien kan vara till stor hjälp för dig.

Metoder för att hämta historien om USB-enheter

Detta förfarande kan utföras från din dators bekvämligheteller använda ett bärbart program från tredje part. Det rekommenderas att använda en av de två.

Detta eftersom de båda klarar av att få jobbet gjort trots att den ena ger mer detaljerad information än den andra. Men användbarheten av dessa berättelser är inom räckhåll för alla, och idag kan du lära dig hur du gör det.

Hämta historik från kommandoraden

Att komma åt det här avsnittet är ganska enkelt men det beror direkt på vilken version av Windows som datorn använder. Till exempel måste användare som använder versioner tidigare än Windows 10 ange ordet “cmd” i sökmotorn eller använda funktionen “Kör” för att öppna den.

Å andra sidan behöver de som använder detta nya operativsystem bara högerklicka på “Start-menyn” för att komma åt det direkt.

När kommandofönstret öppnas bör du gå tillbaka till roten av “C”-enhetengenom att skriva “cd” och sedan “Enter”-tangenten tills du gör detta.

Nästa steg blir att ange kommandot “ hklm system currentcontrolset enum usbstor / s“Utan citattecken, och tryck sedan på” Enter “-tangenten igen.

En lista över alla enheter som någonsin har anslutits till datorn, tillsammans med deras identifiering, visas automatiskt i fönstret.

Använd USBDeview för att få historik

Om historien om USB-enheter som tillhandahålls av kommandoraden inte verkar tilltalande för ögat, finns det alltid ett tredjepartsprogram som hjälper dig.

Även om Internet är omgivet av många program som lovar att uppfylla detta mål. Det rekommenderas mest att ha bärbara, lätta och detaljerade funktioner i din rapport.

När det gäller USBDeview kan den köpas via dess officiella direktnedladdningssida. Dessutom är den kompatibel med Windows-versioner från XP till de mest uppdaterade.

ZIP-komprimeringen du behöver ladda ner beror på antalet bitar som analysvisaren körs med, och när den är klar behöver du bara packa upp den och köra den.

Programvaran ger dig automatiskt rapport med en omfattande lista över enheter vad var ansluten till datorn. Den åtföljs av information som dess namn, beskrivning, använda drivrutin, dess serienummer.

Hur kan jag få historiken för USB-enheter?

Allt kommer från datorns förmåga att lagra filer nödvändig information om anslutna enheter. Huvudfunktionen för denna färdighet är att varje gång administratören eller någon annan ansluter enheten. Detta kommer ihåg i datorn.

Således försöker den också säkerställa att du inte behöver installera om drivrutiner för att använda den. Som ett resultat kommer denna historik att inkludera i sin lista de enheter som för närvarande inte är anslutna till datorn.

Med dessa enkla metoder kan du ta kontroll över alla dina enheter som någonsin kommit in i din dator.

Enhetshistorik USB kommer att fungera som ett verktyg för att hitta källor till möjlig kontaminering och integritetsintrång. För att förhindra nästa gång en anslutning görs.

0 Shares