Hur man återställer Gmail-lösenordet när det glöms bort

Hur man återställer Gmail-lösenordet när det glöms bort

Gmail är ett av de bästa e-postkommunikationsverktygen som låter användare skicka och ta emot meddelanden. Gmail kräver att lösenord har 12 tecken eller mer, och det bör vara i kombinationen av bokstäver (versaler och gemener), symboler, siffror. Att tillhandahålla ett starkt lösenord kommer att säkra ditt konto och göra det svårt för andra att hitta ditt lösenord. Att ändra ditt lösenord regelbundet hjälper dig också att skydda dig mot hackare. Om du kommer ihåg det aktuella lösenordet kan du ändra det i Gmail-inställningarna. Annars kan du återställa den med din e-postadress, ditt användarnamn eller ditt telefonnummer. Avsnittet nedan låter dig återställa Gmail-lösenordet när du glömmer det.

Hur man återställer Gmail-lösenordet om du har glömt det

Om du har glömt det aktuella Gmail-lösenordet kan du återställa det genom att följa stegen nedan.

[1] Besök Gmails inloggningssida med hjälp av en webbläsare på din telefon eller dator och tryck på Logga in alternativ.

[2] Ange din E-post ID i önskat avsnitt.

[3] Klicka på Nästa och välj sedan glömt ditt lösenord alternativ.

[4] Nu kommer Google att be dig ange det senaste lösenordet du kommer ihåg. Om det faktiskt är ditt nuvarande lösenord kommer du att dirigeras till en sida där du kan ändra ditt Gmail-lösenord.

[5] Om lösenordet du angav är fel tar Gmail dig till Kontoåterhämtning skärm. Nu kommer Google att skicka ett meddelande till din telefon. Tryck på underrättelse för att bekräfta verifieringen och börja återställa ditt lösenord.

[6] Om du inte har fått någon avisering, tryck på Prova ett annat sätt. Här kommer du att bli ombedd att svara på säkerhetsfrågan som du fyllde i när du skapade kontot. Svara på dessa frågor och klicka Nästa.

[7] Därefter kommer du att bli ombedd att göra något av följande:

  • Bekräfta ett sms till telefonnumret som är kopplat till ditt Gmail-konto
  • Bekräfta ett meddelande till återställningsadressen som är kopplad till ditt Gmail-konto
[8] Gå in i koda som har skickats till din telefon eller återställningsadress och klicka Nästa.

[9] Ange nu det nya lösenordet i de obligatoriska fälten och klicka på Spara lösenord.

Relaterad guide: Så här ändrar du telefonnummer på Gmail

Där är du. Du har lyckats återställa lösenordet för ditt Gmail-konto. När du ändrar eller återställer ditt lösenord är det viktigt att välja ett mycket säkert lösenord med fler tecken och ett som du enkelt kan komma ihåg. Det är också tillrådligt att inte skriva lösenordet på platser där andra lätt kan se det.

Är den här artikeln till hjälp för dig att återställa ditt Gmail-lösenord? Låt oss veta från dina kommentarer. För fler sådana användbara artiklar, följ oss på Facebook och Twitter.

Relaterade Artiklar

Back to top button