Hur man återställer Gmail-lösenordet med hjälp av verifieringskoden

Hur man återställer Gmail-lösenordet med hjälp av verifieringskoden

Introduktion

Många plattformar kräver lösenordsverifiering för att komma åt webbplatsen, som Gmail. Även om den här webbplatsen är relativt säker att använda och kommer med starkt lösenordsskydd, kan vissa användare ha integritetsproblem. Ett annat problem som uppmanar användare att återställa lösenord är om de glömt ditt lösenord e-post.

I säkerhetssammanhang kan du använda programvara som Avast One för att kontrollera lösenordets styrka och säkerhet och ändra ditt om det äventyras. Du kan återställa din profils lösenord och göra ditt Gmail-konto säkert genom flera steg. Vi har sammanställt de bästa sätten att göra detta på beskrivs i det här inlägget. Gå vidare och lär dig vad de är.

Bästa sätten att återställa Gmail-lösenordet med hjälp av verifieringskoden

Man kan ta flera metoder för att återställa eller återställa ett lösenord efter att ha glömt det eller någon ändrat det. För detta måste du överväga standarderna för kontoåterställning som redan är aktiverade, som e-postadressen eller telefonnummer du lade till. Här förklarar vi de steg du kan ta när du har specifikt glömt ditt lösenordsmail och behöver återställa det.

Metod 1: Återställ Gmail-lösenordet via skrivbordet

Om du vill återställa Gmail-lösenordet avsiktligt kan du göra det via ditt Google-konto. Stegen för det förklaras här.

Hur gor man det har?

Steg 1: Gå till din föredragna webbläsare och öppna den. Gå till Google-kontosidan där.

Steg 2: Logga in på det Google-konto du använder.

Steg 3: I nästa fönster klickar du på alternativet “Säkerhet” från den vänstra panelen.

Steg 4: På den högra panelen bör du rulla för att hitta alternativet “Logga in på Google”.

Steg 5: Klicka på alternativet “Lösenord” och ange det aktuella lösenordet i textfältet.

Återställ Gmail-lösenordet via skrivbordet

Steg 6: Efter denna bekräftelse måste du lägga till ett nyare och mer komplext lösenord. Tryck på alternativet “Ändra lösenord” nästa.

Metod 2: Återställ med återställningstelefonnummer

Google tillåter användare att återställa sitt Gmail-lösenord om de ger rätt information eller använder en enhet kopplad till kontot. Så, plattformen tillåter användare att lägga till sina telefonnummer för att återställa äldre lösenord och ändra de nuvarande.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna inloggningssidan för Gmail och lägg till e-postadressen. Eller så kan du öppna Gmails återställningscenter, lägga till e-postadressen och trycka på Nästa.

Steg 2: På nästa sida klickar du på Glömt lösenord.

Steg 3: Systemet omdirigerar ditt konto till det senaste lösenordet det kommer ihåg.

Steg 4: Lägg till det senaste lösenordet du kommer ihåg för kontot och klicka på Nästa igen.

Steg 5: Tryck sedan på valet “Testa på ett annat sätt” och följ instruktionerna noggrant.

Prova ett annat sätt

Steg 6: Välj “Få en verifieringskod med ditt telefonnummer” för listan.

Steg 7: Lägg till det registrerade telefonnumret som du skapade kontot med. Klicka på knappen Nästa.

Steg 8: Programvaran skulle presentera flera metoder för att ta emot kod, t.ex. via telefonsamtal/sms. Om dessa alternativ dyker upp väljer du ditt föredragna medium.

Steg 9: Lägg till verifieringskoden och tryck på knappen Nästa.

Steg 10: Följ nästa instruktioner för att återställa lösenordet.

Metod 3: Använd e-postmeddelandet för återställning

Som en försiktighetsåtgärd för dig om du glömt ditt lösenord e-post, alternativen för återställnings-e-post är tillgängliga. Under den första registreringen ber Gmail användarna att lägga till ytterligare en återställnings-e-postadress för deras kontodata och lösenord.

Hur gor man det har?

Steg 1: Gå till den officiella sidan för Gmail. Lägg till din inloggningsinformation som e-postadressen du använder.

Steg 2: Klicka sedan på “Glömt lösenord”.

Steg 3: Försök att lägga till det senaste lösenordet du använde för att logga in. Om det inte fungerar, klicka på alternativet “Testa på ett annat sätt”.

Kontoåterhämtning

Steg 4: Lägg i återställnings-e-postkontot som du lade till i ditt Gmail-konto. Det skulle verifiera det och skicka koden till ditt sekundära konto.

Steg 5: Öppna det andra återställningskontot och klicka på återställningsmeddelandet. Du skulle hitta en 6-siffrig verifieringskod.

Steg 6: Gå tillbaka till din Gmail-sida och lägg till den här koden.

Steg 7: Du kan återställa Google-lösenordet nu om det lyckas.

Metod 4: Använd tidpunkten för registrering som verifiering

En annan taktik du kan använda för att återställa lösenordet är att lägga till den tid då du skapade kontot. Denna taktik är inte det vanligaste sättet att återställa eller återställa lösenordet eftersom inte alla kommer ihåg det exakta datumet. Men det kan fungera för den här processen.

Hur gor man det har?

Steg 1: Öppna din webbläsare och gå till Gmails startsida. Lägg till din Gmail-adress som du kommer att återställa.

Alternativt kan du öppna återställningscentret och lägga in Gmail-adressen där. Tryck på knappen Nästa efter det.

Steg 2: Efter detta, klicka på knappen Glömt lösenord.

Tidpunkt för registrering som verifiering

Steg 3: Tryck på antingen “Jag har inte min telefon” eller “Testa på ett annat sätt” istället för alternativen du får. Slutligen, sluta och svara när du kommer till alternativet “När skapade du det här Google-kontot”.

Jag har inte min telefon

Steg 4: Lägg till rätt år och månad. Tryck på Nästa.

Steg 5: Webbplatsen ber dig att återställa lösenordet härnäst. Du kan göra det genom att följa instruktionerna på skärmen.

Diverse tips att följa för en säker återställnings- och återställningsprocess för Gmail-lösenord

Du bör utföra de rätta stegen för att säkerställa att processen för att återställa Gmail-lösenordet är smidig, även med en verifieringskod. Här är några av de viktigaste åtgärderna du bör vidta för att din kontoinformation ska vara säker.

  • Använd en lösenordshanterare- Du kan ladda ner och använda ett annat lösenordshanteringsprogram som Norton Password Manager. Här kan du hålla alla dina lösenord säkra och till och med kontrollera vilka som är defekta eller behöver återställas. Dessutom kan du skapa ett unikt lösenord att använda efter att du har återställt lösenordet, vilket ökar kontosäkerheten.
  • Kom ihåg tidigare lösenord– Gmail skulle be om dina tidigare lösenord, som det senaste alternativet, under återställningsdelen av processen. Du kan lägga till de äldre du kommer ihåg också, så tänk på dem. Om du har Norton Password Manager är det lämplig programvara för att lagra äldre lösenord.
  • Val av enhet– När du försöker återställa och återställa ditt lösenord, skulle du ha lättare att göra det korrekt om du använde en bekant enhet. Om du tidigare loggat in via en dators webbläsare, smartphone eller surfplatta, använd den enheten för den här processen eftersom Gmail skulle känna igen enheten.
  • Korrekt återställnings-e-post– När du försöker återställa verifieringskoden bör du använda samma e-postkonto som du redan använde.

Slutsats

Det är möjligt att säkert återställa ett lösenord och sedan återställa det via ett e-postkonto eller telefonnummer. Du kan använda annan programvara som en lösenordshanterarapp för att spara äldre lösenord eller skapa nya. Använd också rätt återställnings-e-postadress och enhet för processen. Det skulle göra den här processen enklare att hantera.

Relaterade Artiklar

Back to top button