Hur man ÄterstÀller eller hÄrdÄterstÀller Samsung Galaxy A30, A40, A50 mobiltelefon (exempel) | Se hur det Àr gjort

0 Shares

Om du vill radera all information frÄn din telefon (eftersom den gÄr sönder, du vill sÀlja den eller ge bort den), i den hÀr artikeln lÀr vi dig hur man ÄterstÀller eller hÄrdÄterstÀller a Samsung Galaxy A30, A40 eller A50, bÄde frÄn instÀllningsmenyn och frÄn ÄterstÀllningslÀget. Men först kommer vi att lÄta dig veta nÄgra aspekter som du mÄste tÀnka pÄ innan du följer den hÀr processen.

Saker att tÀnka pÄ innan du ÄterstÀller eller hÄrdÄterstÀller nÄgon enhet

Ner fabriksÄterstÀllning du raderar all din information frÄn telefonen. Detta inkluderar nedladdade program, personliga filer (som foton, videor och dokument) och annan data.

Detta ÄterstÀller din telefon till sitt ursprungliga fabriksskick som om du startade upp den för första gÄngen efter att du köpt den, med samma appar och konfiguration.

DÀrför, om du planerar att fortsÀtta anvÀnda enheten, bör du sÀkerhetskopiera alla dina filer till molnet. Detta kan göras via Google Drive (med automatisk sÀkerhetskopiering), Dropbox, OneDrive eller nÄgon annan molnlagringstjÀnst.

Dessutom rekommenderar vi ocksÄ att du sÀkerhetskopierar WhatsApp-chattar till Google Drive och information som andra applikationer innehÄller. PÄ sÄ sÀtt, nÀr du laddar ner dessa applikationer igen, kan du ÄterstÀlla deras information.

Men om du ska sÀlja eller ge bort det mÄste du ta bort lÀnken eller ta bort ditt Google-konto innan utföra en hÄrd ÄterstÀllning. Om du inte gör det kommer FRP-protokollet (Factory Reset Protection) att starta och det integrerar Android.

Detta kommer att fÄ din enhet att be dig att logga in med Google-kontot den var ansluten till nÀr du startar igen innan den raderades. Det kommer inte att tillÄta nÄgon annan ÄtgÀrd utan att logga in först. Detta görs för din sÀkerhet.

Hur man ÄterstÀller eller hÄrdÄterstÀller Samsung A30, A40, A50 frÄn ÄterstÀllningslÀge

För navigera genom ÄterstÀllningslÀgespanelen du mÄste anvÀnda volymknapparna pÄ din enhet. För att vÀlja ett alternativ, tryck pÄ strömbrytaren. Följ nu dessa steg:

  1. StÀng av enheten.
  2. Tryck och hÄll in volym upp- och strömknapparna samtidigt. NÀr Samsungs logotyp visas, sluta trycka pÄ valfri knapp.
  3. VĂ€lj “Torka cachepartition” för att torka enhetens cache.
  4. VĂ€lj sedan “Torka data / fabriksĂ„terstĂ€llning”.
  5. BekrĂ€fta Ă„tgĂ€rden genom att vĂ€lja “Ja”. Processen kan ta flera minuter.
  6. Till sist, vĂ€lj “Starta om systemet nu” för att starta om enheten och börja anvĂ€nda den igen.

Vanligtvis telefonen nÀr den först slÄs pÄ brukar ta nÄgra minuter visar Samsungs logotyp. Detta för att slutföra den initiala installationen. SÄ du mÄste ha tÄlamod.

Hur man ÄterstÀller eller hÄrdÄterstÀller Samsung A30, A40, A50 i enhetsinstÀllningar

Innan du börjar, notera att namnet pÄ nÄgra alternativ för den rutt som ska följas kan vara nÄgot annorlunda. Det beror pÄ enhetens modell.

Av denna anledning listar vi nedan namnen pÄ alla alternativ som kan visas. Genom att följa dessa enkla steg kan du radera all data frÄn din telefon.

  1. Gör enhetsinstÀllningar.
  2. Sök och tryck pĂ„ ett alternativ “Personal”, “AllmĂ€n administration” eller “Telefoninformation”.
  3. Markera rutan “SĂ€kerhetskopiering” eller “ÅterstĂ€ll”.
  4. Tryck pĂ„ ett alternativ “FabriksĂ„terstĂ€ll”.
  5. Slutligen, bekrÀfta din ÄtgÀrd och ange upplÄsningskoden eller mönstret om det behövs.

Efter att ha bekrĂ€ftat alternativen kommer telefonen att starta raderingsprocessen. Detta kan ta nĂ„gra minuter och den kommer att starta om enheten en gĂ„ng. Å andra sidan kan du ocksĂ„ lĂ€ra dig hur du tar bort fabriksappar frĂ„n Samsung-mobilen utan att rota. SĂ„ smĂ„ningom kommer du att bli av med alla appar du inte anvĂ€nder en gĂ„ng för alla.

0 Shares