Hur man återställer eller återställer Windows 10 från låsskärmen

I den här artikeln kommer vi att förklara det steg för steg hur du återställer eller återställer Windows 10 från låsskärmenvilket är perfekt för att lösa eventuella problem som uppstår vid uppstart av operativsystemet.

Windows erbjuder ett brett utbud av verktyg för att hålla utrustningen i optimala förhållanden. En av dem är möjligheten att återställa eller återställa operativsystemet när vi tror att det är nödvändigt eller när vi inte har något alternativ.

Problemet uppstår när vi inte har tillgång till operativsystemet och stannar kvar på låsskärmen. Något som hindrar oss från att komma åt operativsystemets alternativ för att kunna återfå tillgång till den.

Hur kan vi lösa det? Oroa dig inte eftersom det finns ett sätt att återställa din dator. Formatera om den till och med från låsskärmen utan att behöva göra mer än ett par klick.

Lite senare kommer vi att se denna enkla handledning så att du kan återfå åtkomst till din dator och börja använda den normalt. Var noga uppmärksam och följ instruktionerna för brevet, och efter ett tag kommer du att kunna njuta av din dator igen.

Hur man återställer Windows 10 från låsskärmen

  • När vi är på låsskärmen måste vi klicka på knappen med ikonen “Stäng avVilket kommer att ta upp en liten rullgardinsmeny.
  • Tryck och håll ned “Förändra“Och klicka sedan”omstart“. Håll “FörändraHåll ned tills efter omstart hela skärmen blir blå och du ser några alternativ.
  • Här kommer vi att ha mellan alternativen “Fortsätta”Vilket skulle innebära en normal fortsättning på lagets start.
  • Då blir det”Lösa problem” och slutligen “Stäng av datorn“. Vi kommer att klicka på det andra alternativet “Lösa problem“.
  • På den andra skärmen måste vi gå till alternativet “Återställ den här datorn“.
  • Det här alternativet är kort sagt som att formatera. Även om vi har två alternativ: det första är att behålla alla filer, perfekt om vi inte har en säkerhetskopia av dem.
  • Medan den andra är “Ta bort alltDetta kommer att radera alla våra personliga data, filer, foton, videor, program etc. Det lämnar din Windows 10-dator nyinstallerad och redo att användas, vilket betyder att problemet vi hade är helt borta.

Återställ Windows 10 från låsskärmen

Den används för att felsöka eventuella hårdvarurelaterade problem. I många fall där vi har skadlig programvara (virus) eller någon annan typ av mjukvarufel. Med ett komplett format (ta bort allt vi har och börja om från början) är det löst utan tvekan.

Det är också viktigt formatera laget varannan månad beroende på hur du använder den. Vi rekommenderar också att du alltid säkerhetskopierar dina viktigaste filer.

När det kommer till säkerhetskopior är det bäst att ladda ner Google Drive till din dator och skapa en mapp på skrivbordet för att spara alla filer du tycker är viktiga från Windows. På så sätt kan du fortfarande spara allt som om det vore en Windows-mapp med all den bekvämlighet det innebär men i molnet.

Molnlagring är det säkraste vi behöver för att behålla en kopia av alla våra viktiga filer just nu. Du kan komma åt var som helst och du riskerar inte att förlora data som om du bestämt dig för att spara dem på en USB-enhet, etc.

Som du kan se är detta en alltför enkel process som inte bör ta mer än några minuter. Äntligen kan du använda din utrustning som vanligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button