Hur man ÅTERSTÄLLER eller ÅTERSTÄLLER Windows 10 frĂ„n fabrik (exempel) | Se hur det Ă€r gjort

0 Shares

Sammantaget datorer med operativ system I Windows 10 slutar de med att mÀttas med en liten mÀngd anvÀndbar information, förlorar smidighet och hastighet nÀr de utför vissa uppgifter. DÀrför blev anvÀndarna stressade och tÀnkte pÄ hur detta kunde hÀnda genom att förestÀlla sig hundratals filer defekter.

Om du Àr en av dessa typer av anvÀndare kommer vi att introducera nÄgra anvÀndbara resurser för detta operativsystem baserat pÄ hur du kan ÄterstÀll eller ÄterstÀll Windows 10 frÄn lÄsskÀrmen.

ÅterstĂ€ll din Windows 10-dator

Som vi nÀmnde tidigare Windows 10 har ett alternativ som du kan anvÀnda för att ÄterstÀlla din dator till dess fabriksinstÀllningar. Det vill sÀga tills du slog pÄ din dator för första gÄngen efter att du köpt den i butiken. DÀrför kommer vi att förklara pÄ nÄgot sÀtt nedan lÀtt och enkel vad ska du göra.

 • Först och frĂ€mst, i hemoperativsystemet bör du klicka pĂ„ ikonen “Windows”.
 • NĂ€r det nya fönstret visas mĂ„ste du klicka pĂ„ “InstĂ€llningar”.
 • Nu som en del av de tillgĂ€ngliga alternativen i “Bindande” du mĂ„ste vĂ€lja den som sĂ€ger “Uppdatera och sĂ€kerhet”.
 • Klicka sedan pĂ„ ikonen med namnet i underfönstret som visas “FörbĂ€ttring”.
 • Nu i det nya fönstret mĂ„ste du klicka pĂ„ ikonen “Börja” i alternativet “ÅterstĂ€ll den hĂ€r datorn”.
 • Slutligen, vid denna tidpunkt kommer ett nytt underfönster att dyka upp med tvĂ„ alternativ: “Radera alla” eller “BehĂ„ll mina filer”, du mĂ„ste vĂ€lja det som passar dig bĂ€st.

Det bör noteras att Windows 10 erbjuder dig tvĂ„ alternativen mer radikal och mer konservativ: “radera alla” eller “behĂ„ll mina filer”.

Först ta bort allt den andra lagrar vissa filer som profiler, foton eller dokument. Om du tidigare har sparat filer som du vill behÄlla rekommenderar vi det mest radikala alternativet, för pÄ sÄ sÀtt kommer vi att se till att datorn kommer tillbaka till sin fabriksskick.

Kom ihÄg nÀr ÄterstÀll Windows 10, Alla installerade applikationer kommer att tas bort, men dina Windows-filer och instÀllningar kommer att behÄllas om du vÀljer att göra det. Detta Àr ett mycket kraftfullt alternativ, men var noga med att undvika dataförlust. Du kan ocksÄ sÀkerhetskopiera ditt operativsystem för att undvika att förlora information.

Innan du ÄterstÀller, kontrollera dina appar och systemet i allmÀnhet

Innan du utför en ÄterstÀlla operativsystemet Windows 10 bör du övervÀga följande tips.

 • Efter att ha Ă„terstĂ€llt Windows 10 kan du vĂ€lja om du vill ha kvar Dina filer eller instĂ€llningar, men i alla fall kommer alla applikationer att avinstalleras. Detta kan vara ett problem om du har en specifik konfiguration du vill behĂ„lla, eller serienummer du behöver behĂ„lla.
 • LĂ€gg tio minuter pĂ„ att gĂ„ igenom de program som Ă€r installerade pĂ„ Windows och se om de har nĂ„got du behöver Skriv ner innan det försvinner.
 • En annan anledning till att din Windows 10-dator kraschar ofta Ă€r skadlig programvara. SĂ€rskilt om du inte uppdaterar ditt antivirusprogram och du inte surfar, vidta försiktighetsĂ„tgĂ€rder. DĂ€rför Ă€r risken att ditt lag kan drabbas mycket stor. Se till att du gĂ„r in pĂ„ betrodda webbplatser för att undvika alla typer obekvĂ€m.

 • Windows 10 innehĂ„ller sitt eget som standard antimalware-systemWindows Defender. Om du inte har installerat nĂ„got annat antivirusprogram, se till att det Ă€r uppdaterat och utför en fullstĂ€ndig systemsökning efter hot som kan störa dig.
 • AnvĂ€nda sig av Windows 10 Ă„terstĂ€llningsskivaEftersom den hĂ€r enheten kan Ă„terstĂ€lla Windows frĂ„n en tidigare punkt, försök att manuellt Ă„tgĂ€rda eventuella problem som hittats och sĂ€kerhetskopiera dina filer för att installera om Windows 10 om det behövs.

Sammanfattningsvis kom ihÄg att du har filen pÄ din dator Ett stort antal dokument och det Àr verkligen av stor betydelse. Kanske en dag kan det uppstÄ ett problem i operativsystemet, pÄ grund av ett virus eller en uppdatering, och systemet kanske kollaps. Du kan ocksÄ ÄterstÀlla eller ÄterstÀlla Windows 10 och gÄ tillbaka till den tidigare versionen för ett lÀttare grÀnssnitt.

HÀr blir den hÀr artikeln viktig som ger dig ett sÀtt praktiskt och enkelt Hur man fabriksÄterstÀller eller ÄterstÀller Windows 10 för att ÄterfÄ originalfunktionalitet och smidighet. Men vi kan ocksÄ hjÀlpa till sÄ att du vet vad du ska göra om du inte kan ÄterstÀlla Windows pÄ din dator.

0 Shares