Hur man återställer borttagna filer i Dropbox

0 Shares

Dropbox är den perfekta platsen att lagra dina filer och skydda dem. Om du är en användare av denna lagringsplattform vet du att den har några viktiga fördelar. Till exempel är det plattformsoberoende. Så du kan komma åt din data från din mobil eller från din dator. Operativsystemet på din enhet spelar ingen roll. Egentligen är Dropbox kompatibel med Android, iOS, macOS, Linux och Windows.

En annan fördel är att den kan skapa säkerhetskopior av dina viktigaste dokument. Om din dator skadas eller förstörs sparas all din data i molnet. Men du kanske undrar hur du återställer raderade filer på Dropbox om de raderades av misstag. I den här artikeln visar vi dig hur du gör det och svarar på några vanliga frågor om det.

Kan Dropbox borttagna filer äldre än 30 dagar återställas?

Raderade Dropbox -filer sparas i en separat mapp. Det är om Borttagna filer, en typ av papperskorg som låter dig återställa dokument efter att de har raderats. Du kan använda den på följande sätt:

  1. Gå till Dropbox och logga in med ditt konto.
  2. Rikta din uppmärksamhet till menyn till vänster. Där ser du olika avsnitt.
  3. Klick Raderade filer.
  4. Välj det dokument du vill återställa.
  5. Klick Ta igen sig.
READ: How To Show Hidden Files and Folders In Windows 10

Det återställda dokumentet placeras i dess ursprungliga mapp. Om du har en lång lista med raderade filer, använd filtren som du kommer att se till höger på skärmen. Med dem kommer du att kunna definiera datum och andra kriterier för att hitta filerna snabbare. På samma sätt är det möjligt att återställa hela kataloger. Tänk på att om antalet filer som ska återställas är mycket högt kan processen ta tid. Men hur länge måste du hämta ett dokument?

Dropbox håller borttagna objekt för 30 dagar i Borttaget Filer mapp. Om du raderade ett dokument, ett foto eller någon annan fil för mer än 30 dagar sedan har du förlorat det för alltid. Den sista raderingsperioden förlängs till 180 dagar om du har ett Dropbox Professional -konto. Om du har tappat en fil efter 30 dagar rekommenderar vi att du letar efter en kopia på en annan lagringstjänst eller i enhetens internminne.

Varför har Dropbox raderat filer åt mig

Dropbox raderar inte användarfiler. Och om du funderar på innehåll som skyddas av upphovsrätt tillåter Dropbox synkronisering. Naturligtvis är det troligt att det ibland kommer att sätta hinder när det gäller att dela dem offentligt. Så varför kan du inte hitta dina filer i Dropbox?

Det finns minst två skäl. Det första är att du har flyttade filen till en annan mapp. För att vara säker, använd Dropbox -sökmotorn och försök hitta den. Om du lyckas kan du se vilken mapp den finns i. Den andra är att du har oavsiktligt raderat dina dokument. Det är till och med möjligt att du gjorde det från en annan enhet. I det här fallet, titta i Borttaget Filer mapp.

Hur man återställer filer från en delad mapp

Den sista kursen som vi föreslår är att återställa filer från en delad mapp. Det är nödvändigt att du tillämpar samma procedur som vi beskriver i det första avsnittet i denna artikel. Det är dock något du bör vara tydlig med. De delade filer som kan återställas är de som du har tillgång till som redaktör. Om du bara har läsåtkomst är det inget fall att du kommer att kunna återställa dem.

0 Shares