Hur man återställer administratörslösenordet i Windows 10 (exempel)

0 Shares

Om du har glömt ditt Windows 10-administratörslösenord kommer du inte att kunna installera någon programvara. Det är av denna anledning det är viktigt att återställa administratörslösenordet i Windows 10.

Detta är lika viktigt som att skapa ett administratörsanvändarkonto i Windows 10 för perfekt datorhantering. Och till och med, är det lika viktigt som att känna till behörigheterna och är jag administratör på mitt Windows-konto?

Ibland kan du inte ens använda din dator. Microsoft tillhandahåller inte lösenordsåterställningmen du har ett par alternativ. I den här handledningen kommer vi att visa dig enkla sätt att återställa ett glömt lösenord för administratörskontot.

Om administratörskontot är ett Microsoft

Om du vill återställa administratörslösenordet i Windows 10 kan du återställa det glömda Windows-administratörslösenordet 10 är detsamma som att återställa ett lösenord från Microsoft.

Ett Microsoft-konto är standardkontotypen i Windows 10. Därför kommer du sannolikt att behöva använda ett Microsoft-konto för att lösenordsskydda din dator.

I det här fallet, om du återställer Windows 10-lösenordet till endast ditt Microsoft-konto, kommer problemet att lösas. Här är stegen du bör följa.

 • Gå till Microsofts webbplats från en annan dator eller smartphone, välj “Jag har glömt mitt lösenord” och klicka på Nästa.
 • På nästa sida anger du din e-postadress eller ditt telefonnummer som är kopplat till ditt Microsoft-konto och klickar på Nästa.
 • Låt Microsoft veta hur du vill ta emot säkerhetskoden och klicka på Nästa.
 • Ange säkerhetskoden och gå till nästa sida.
 • Upprätta Ett nytt lösenord för ditt Microsoft-konto och slutför dina ändringar.
 • Starta om datorn och logga in i systemet med det nya lösenordet.

Om administratörskontot är ett lokalt konto

Om ditt administratörskonto är ett lokalt konto kommer du inte att kunna återställa ditt lösenord genom att följa metoden som beskrivs ovan. Istället, du måste använda följande två metoder:

Lås upp glömt Windows 10-administratörslösenord med diskett för återställning av lösenord

Att använda en lösenordsåterställningsdisk är Microsofts officiella metod för att återställa ett förlorat Windows-lösenord.

Den enda nackdelen med detta trick är att du måste skapa en enhet för att återställa administratörslösenordet i Windows 10 innan lösenordet går förlorat.

De flesta användare bryr sig inte ens om att skapa en återställningsskiva, men om du skapade en disk för lösenordsåterställning, kan enkelt ställa in ett nytt lösenord för att logga in på din Windows 10-dator.

Om du har glömt ditt Windows 10-datorlösenord och skapat en återställningsskiva, följ dessa enkla steg för att återställa ditt lösenord.

 • Första gången du öppnar inloggningsfönstret för Windows 10. Ange bara fel lösenord så visas ett meddelande “Återställ ditt lösenord”.
 • Sätt sedan in disketten för återställning av lösenordet i din dator och klicka på länken “Återställ lösenord”.
 • En ny guide öppnas för att hjälpa dig att återställa ditt lösenord.

Ändra ett glömt Windows 10-administratörslösenord med CMD

 • Tryck Win + X för att öppna snabbåtkomstmenyn och öppna en kommandotolk med administratörsbehörighet.
 • Ange följande kommando och tryck Stiga på.
 • Byt ut kontonamnet och det nya lösenordet med lämpligt användarnamn och lösenord.

Återställ Windows 10-lösenordet med MSDaRT

DaRT är en verktygslåda från Microsoft som hjälper IT-proffs att återställa datorer som blivit oanvändbara.

Starta datorn med DaRT Recovery CD och kör sedan det inbyggda Locksmith Assistant-verktyget som låter dig återställa ditt Windows 10-lösenord från vilket lokalt konto som helst.

Tyvärr är DaRT inte gratis. Detta verktyg är endast tillgängligt för Microsoft-bulkkunderTechNet Plus-prenumeranter och MSDN-prenumeranter.

Läs gärna fler liknande artiklar på vår sida, samt artiklar om andra ämnen som kommer att vara till stor hjälp för dig.

0 Shares