Hur man återaktiverar Instagram-kontot

Hur man återaktiverar Instagram-kontot

Effekten som Instagram har skapat i dagens värld kan inte förklaras med ord. På grund av dess beroendeframkallande natur vill många användare ta en paus från Instagram. Så de inaktiverar eller tar bort sitt Instagram-konto. Du kan dock även återaktivera ditt Instagram-konto om du vill använda det igen.

När du tar bort Instagram-kontot kommer du att erbjudas två alternativ. Den ena är att inaktivera Instagram-kontot tillfälligt och den andra är att ta bort kontot permanent. Om du väljer att ta bort kontot permanent finns det inget sätt att återställa det. Om du väljer att inaktivera kontot tillfälligt kan du återaktivera kontot när du vill.

Steg för att återaktivera Instagram-kontot

Om du inaktiverar Instagram-kontot på mindre än en dag kan du inte återaktivera det. I allmänhet tar det en eller två dagar att slutföra avaktiveringsprocessen.

(1) Öppna Instagram app.

(2) Ange bara dina Instagram-uppgifter.

(3) Klicka Logga in knapp. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord kan du återställa Instagram-lösenordet genom att klicka Glöm lösenord knapp.

(4) När du anger rätt referenser kommer ditt Instagram-konto att återaktiveras.

(5) Baserat på hur länge ditt Instagram-konto är inaktivt kan du få popup-fönster som användarvillkor, verifiera telefonnummer och så vidare.

(6) Fyll i popup-fönsterna så kan du använda Instagram som vanligt.

Hur man överklagar för ett inaktiverat Instagram-konto

Om ditt Instagram-konto rapporteras av andra användare, om du postar okänsligt innehåll, eller om dina inlägg inte följer Instagram-förordningen, är chansen större att din Instagram är inaktiverad. I så fall kan du överklaga för ditt konto för att hämta det.

(1) Öppna ditt Instagram-konto och försök logga in genom att ange korrekta uppgifter. Om ett meddelande, Ditt konto har avaktiveratsdyker upp på skärmen eller något liknande detta indikerar detta att Instagram har inaktiverat ditt konto för att ha brutit mot dess villkor.

(2) Gå till Instagram-hjälpen (https://help.instagram.com/) i din föredragna webbläsare. Det kommer att omdirigera dig till en ny sida där du hittar ett nytt formulär för att begära att Instagram aktiverar din åtkomst.

(3) På Instagrams hjälpcenter hittar du Fullständiga namn fliken högst upp på sidan. I den Fullständiga namn fliken, ange ditt för- och efternamn.

(4) Efter att ha angett ditt fullständiga namn, skriv in användarnamnet i Ditt Instagram-användarnamn flik.

(5) Ange din e-postadress och ditt registrerade telefonnummer i respektive rutor.

(6) Som ett sista steg, skriv en kort notering i beskrivningsrutan som beskriver varför du vill återaktivera ditt konto. (Bete dig vänligt. Använd inte hårda ord. Avsluta din vädjan med Tack)

(7) Klicka på Skicka knapp.

(8) Baserat på ditt överklagande och skälen kan ditt konto eventuellt återaktiveras eller inte.

Om du vill ta en paus från Instagram, inaktivera bara kontot. Så att du kan återaktivera Instagram-kontot när du vill. Men när du tar bort Instagram-kontot permanent kan du återställa det. Välj vist.

Följ vår Facebook och Twitter handtag för att få omedelbara uppdateringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button