Hur man arbetar med cellomrÄdesfyllningsformler genom att anvÀnda mönsteregenskaper (exempel)

0 Shares

Microsoft Excel Àr en mycket anvÀndbar applikation dÀr du med hjÀlp av ett kodsprÄk kan anpassa och anvÀnda databasfunktioner efter dina önskemÄl. HÀr förklarar vi hur du kan arbeta fyllningsmönster ett cellintervall med hjÀlp av egenskapen Pattern.

Med den hÀr egenskapen kan du konfigurera cellformatet med koder, allt mycket enkelt. FortsÀtt lÀsa det hÀr inlÀgget sÄ att du vet hur du gör, och du kommer att fortsÀtta att göra det Excel avancerad anvÀndare.

AnvÀnd egenskapen Pattern i Visual Basic för Excel

Om du lÀr dig att anvÀnda kodsprÄket fungerar i Microsoft excel, det första du behöver göra Àr att anvÀnda Visual Basic för detta. Med den hÀr editorn, förberedd för Excel, kan du arbeta med fyllningsmönster pÄ ett mycket enkelt sÀtt, och det hÀr Àr vad vi ska förklara för dig nu.

För att börja tillÀmpa den hÀr egenskapen i Excel mÄste du börja med att aktivera programmeringsfliken i ditt kalkylblad. För att göra detta, följ noggrant dessa steg:

 • Hitta “Arkiv”-fliken i programmets huvudfönster.
 • Klicka pĂ„ “Alternativ” i menyn som visas.
 • I fönstret hittar du “Anpassa bandet” i den högra listan.
 • Hitta sedan fĂ€ltet “Huvudkort” och markera rutan som motsvarar det i listan som visas dĂ€r “Utvecklaren”.
 • Klicka pĂ„ “OK” och voila! du kan nu börja programmera i “Excel”.

Tack vare dessa steg som vi förklarade kommer en flik att dyka upp i huvudfönstret «Utvecklaren«, Du kan ladda ner den i den sista delen av verktygsfÀltet.

NĂ€r du har klickat ser du motsvarande ikon “Visual Basic”klicka för att börja arbeta med mönster. Om du inte vill aktivera utvecklarfliken, anvĂ€nd bara “Alt + F11”-knapparna för att snabbt öppna redigeraren.

Steg för att arbeta med fyllningsmönster i en rad celler med Pattern

Nu nÀr du vet hur du öppnar editorn Visual Basic i Excel Det Àr dags för dig att veta hur du kommer att arbeta med fyllningsmönster. SÄledes kan du internt justera den önskade cellen med följande stilar: horisontella och vertikala rÀnder, interlaced, diagonal, tunn eller tjock, med prickar och mÄnga fler.

För att tillÀmpa fyllningsmönster Àr det första du behöver göra att aktivera den hÀr egenskapen i en Visual Basic-modul enligt följande:

 • Redan med fönstret Visual Basic Editor, vĂ€lj kalkylbladet som Ă€r aktivt i “Project Explorer” (som standard “VBAProject project”). Om du inte har angett nĂ„got namn kommer arket som standard att heta “Sheet 1”.
 • Högerklicka pĂ„ den och vĂ€lj “Visa kod”. Du kan ocksĂ„ göra detta genom att trycka pĂ„ F7-tangenten.
 • PĂ„ höger sida ser du det aktiva «Codes»-fönstret, dĂ€r du aktiverar mönsteregenskapen genom att kopiera «Sub-patterns» och trycka pĂ„ «Enter»-tangenten.
 • Sedan, efter att du har rensat cellerna som du ska tillĂ€mpa fyllningsmönstren pĂ„, kopiera följande kod:
  • “RĂ€ckvidd (” A1 “). Inuti. Mönster = xlmönster. xlpatterncheker »
   • OmrĂ„de (“A1”): Representerar cellen som du vill anvĂ€nda ett fyllningsmönster pĂ„.
   • Inuti. Formel: för att aktivera egenskapen Formel.
   • xlmönster. xlpatterncheker: representerar fyllningsstilen du vill ge till cellen, nĂ€r du kopierar filen “.xlpattern” kommer den automatiskt att listas med alla tillgĂ€ngliga stilar, vĂ€lj bara den du gillar bĂ€st.
 • Efter att ha kopierat koden Ă„terstĂ„r bara att klicka pĂ„ “Spara” och “Start Sub” (en ikon som liknar “Spela”) för att applicera fyllningsmönstret pĂ„ cellen.

PÄ det hÀr enkla sÀttet kan du arbeta med fyllningsmönster för en rad celler med Mönsteregenskap. För att bli en Excel-expert kommer du att följa vÄr blogg vÀldigt enkelt, missa inte andra Àmnen.

0 Shares