Hur man anvĂ€nder startlĂ€ge i Windows 10 – procedur

0 Shares

Datorer Àr mycket anvÀndbar och effektiv elektronisk utrustning som gör att vi kan utföra oÀndliga aktiviteter. Tack vare deras operativsystem Àr det möjligt att: bearbeta data och information som behövs för att utföra uppgifter som en del av ditt eget program. Till exempel Àr operativsystemet Windows ett av de mest anvÀnda och föredragna av mÄnga mÀnniskor.

Men sedan lanseringen av Mac-datorer med MacOS-operativsystemet har mÄnga anvÀndare diskuterat vilket operativsystem som Àr bÀst, men i den hÀr artikeln vill vi fokusera pÄ en av funktionerna som Windows 10 har, ett verktyg som lÄter dig söka för program eller applikationer direkt. Som sagt, lÀs denna handledning noggrant och ta reda pÄ det hur man anvÀnder startlÀge i Windows 10.

Vilka Àr fördelarna och nackdelarna med att gÄ in i detta lÀge?

Vissa anvÀndare tycker att det Àr frustrerande att anvÀnda musen eller musen nÀr de gör sÄ mÄnga klick för att nÄ en specifik fil eller applikation, sÄ i detta segment vill vi presentera fördelarna med att gÄ in i körlÀge. Detta kommando Àr en funktion inbyggd i alla Windows-datorer, och dess huvudfunktion Àr snabbare Ätkomst till andra instÀllningar och program detta system.

Som ett exempel pÄ detta, för att gÄ till Windows filhanterare via markören med touch-delen av tangentbordet eller sjÀlva musen, vet vi att vi mÄste ta nÄgra steg för att komma dit. Men det kommer inte att hÀnda om du anvÀnder kommandot eftersom endast med tangentkombination du kan gÄ direkt till programmen.

Det stÀmmer, Windows startlÀge Àr vÀldigt praktiskt eftersom det begrÀnsar interaktionen med musen och lÄter oss göra det spara tid och anstrÀngning nÀr vi arbetar pÄ vÄr dator och alla dess applikationer. NÀr det gÀller nackdelarna kan man sÀga att de inte finns, snarare tvÀrtom.

Av denna anledning har vi dedikerat den hÀr artikeln för att förklara hur du enkelt kan anvÀnda exekveringsverktyget. I sjÀlva verket Àr det till och med tillÄtet att lÀgga till ett körkommando till aktivitetsfÀltet i Windows 10.

Kan jag skapa en genvÀg till Run-miljön?

Windows-kommandot, eller som du vet, cmd.exe, Àr ett program som innebÀr att ett fönster öppnas för ange textkommandon för att gÄ direkt till olika applikationer, instÀllningar och systemfiler. Visste du att du kan skapa en kommandoradsgenvÀg för att köra program sjÀlv?

Svaret Ă€r ja, och det Ă€r vĂ€ldigt enkelt att göra. Öppna först Windows sökmotor, högerklicka och klicka ‘Öppna filplats’NĂ€r du har hittat platsen, gĂ„ till skrivbordet och högerklicka sĂ„ kommer du att presenteras med alternativ dĂ€r du behöver vĂ€lja Ny och sedan “GenvĂ€g”. Efter det öppnas ett fönster dĂ€r det kommer att frĂ„ga dig om namnet och platsen för programmet.

Hur kan jag enkelt öppna Windows Run?

Som vi nÀmnde, Windows Command Utility Àr verkligen viktigtDessutom kan du anvÀnda den nÀr din mus inte fungerar som den ska eller om du bara föredrar att anvÀnda kortkommandon, sÄ det Àr viktigt att kÀnna till de olika typerna av kommandon som finns.

Till exempel kommandon för att öppna aktivitetshanteraren, starta program som musikspelare, minirĂ€knare, webblĂ€sare och mer. Det rekommenderas ocksĂ„ att kĂ€nna till de bĂ€sta kommandolistorna för nĂ€tverk i Windows sĂ„ att du kan komma Ă„t dem med tangentkombinationer och öppna dem direkt. Å andra sidan följande förklaring SĂ€tt att öppna Windows startlĂ€ge:

FrÄn tangentbordet med ett kommando

Det snabbaste och enklaste sÀttet att ange ett kommando Àr att anvÀnda z-tangentbordsgenvÀgen tangentkombination Windows + R. Om du trycker pÄ dem samtidigt öppnas automatiskt ett fönster dÀr du kan ange ett kommando som ska utföras. DÀrifrÄn skriver du bara in programmets namn och trycker pÄ Enter.

Skriver Kör i Windows sökmotor

En annan metod du kan anvÀnda för att öppna Kör Àr att anvÀnda Windows StartfÀlt, klicka bara pÄ startsymbolen och skriv ordet kör i sökmotorn, nÀr alternativet dyker upp klickar du pÄ fliken. Efter det öppnas ett popup-fönster dÀr du ska skriva kommandot för programmet eller programmet du vill komma Ät.

Öppna systeminstĂ€llningar

Slutligen kan vi komma Ă„t kommandot execute genom att gĂ„ in i systemkonfigurationen. För att göra detta mĂ„ste vi gĂ„ till Start-menyn och klicka pĂ„ den för att öppna dess alternativ. Granska sedan listan över visade applikationer och programalternativ och vĂ€lj mappen “Windows System”.varefter du kommer att presenteras med andra alternativ dĂ€r du kan hitta exekveringsverktyget.

Med de tre nÀmnda metoderna fÄr du direkt tillgÄng till alla program du vill ha, följ bara de beskrivna stegen, och om du anvÀnder dem ofta lÀr du dig det snabbt, du behöver inte lÀngre anvÀnda musen för att hitta applikationer pÄ din Windows-dator.

DÀremot rÄder vi dig att gÄ in i Microsoft Support frÄn en webblÀsare, för dÀr kan du hitta olika tangentkombinationer och dessutom, om du har ett problem, hittar du alla svar dÀr.

0 Shares