Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man använder Spotify på Apple Watch

Med Spotify på Apple Watch kan du ta med dig över 70 miljoner låtar när du är på språng eller ladda ner låtar för offlineuppspelning.

Spotify har funnits på Apple Watch ett tag nu, men bara under det senaste året har streamingtjänsten rullat ut ett antal nyckelfunktioner som har saknats fram till nu. För Spotify Free medlemmar kan du inte bara använda Apple Watch som fjärrkontroll för styra musik via iPhonemed uppspelnings-, paus- och hoppa över funktioner kan du också spara dina favoritlåtarstyr var musik spelas med Spotify Connectoch använda Siri för att styra musik och poddar. Spotify Premium prenumeranter får ett par extra funktioner som har lagts till under det senaste året som inte kräver en telefon. Dessa inkluderar lyssnar direkt på klockan med endast en mobil- eller WiFi-anslutning och lyssna offline genom att ladda ner låtar.

För att komma åt någon av dessa funktioner, se till att iOS, watchOS och Spotify-appen är uppdaterade. Som ett minimum kräver dessa funktioner Apple Watch Series 3 eller senare och watchOS 6.0 eller senare (Spotify rekommenderar watchOS 7.1 eller senare).

För att installera och använda Spotify på Apple Watch, ladda ner och logga in på Spotify-appen på din iPhone. Se till att Apple Watch är ihopkopplad med din iPhone. Om appen inte visas på klockan följer du Apples steg för att ladda ner appar.

Siri

För att använda Siri med Spotify på Apple Watch, säg “Hej Siri” följt av ditt kommando. Siri kan spela upp låtar, artister, album, spellistor och poddsändningar, samt tycka om musik, berätta vilken låt som spelas just nu och styra mediainställningar som volym, hoppa över spår, spela upp och pausa. Kom bara ihåg att avsluta varje kommando med “på Spotify” så att klockan vet vilken musiktjänst som ska användas. Kom igång genom att fråga något som “Hej Siri, spela upp min Discover Weekly-spellista på Spotify.”

Lyssna offline – Endast premium

Genom att ladda ner musik och podcaster till Apple Watch kan du ta med dig ditt innehåll på språng, utan internet eller din telefon. Du kan lagra cirka 10 timmars nedladdningar på klockan, beroende på din lagringskapacitet. Tyvärr begränsar Spotify antalet spår till 50 per spellista och du kan inte ladda ner enskilda låtar, så de måste finnas i en spellista. Gå till en spellista eller podd som du vill ladda ner på telefonen, tryck på de tre prickarna och tryck sedan på Ladda ner till Apple Watch. Du kan kontrollera framstegen i Nedladdningar avsnitt på klockan. En liten grön pil visas bredvid nedladdat innehåll. Haka fast ett par hörlurar på klockan och börja lyssna var som helst.