Hur man använder slumpmässiga prover i Excel för A/B-testning av HubSpot-e-postmeddelanden

0 Shares

split_testing

E-postmeddelanden med A/B-tester kan vara mycket viktiga för att förstå och förbättra resultaten av din e-postmarknadsföring. Tyvärr är denna funktionalitet för många marknadsförare inte inbyggd i deras e-postsändningsplattformar. Många av våra kunder som inte har Enterprise-nivån för HubSpot stöter på detta problem. Det betyder inte att de inte ska dra nytta av funktionaliteten i A/B-testning, det krävs bara lite mer armbågsfett för att det ska hända.

Vad är A/B Split Testing

A/B split-testning är ett utmärkt sätt att fastställa de bästa marknadsförings- och marknadsföringsstrategierna för ditt företag. A/B är ganska okomplicerat: du testar en kontroll (version A) igen en annan version (B) för att mäta vilken som är den mest framgångsrika baserat på måttet du mäter. du testar två versioner av samma tillgång, om det är så ett e-postmeddelande, en uppmaning eller en målsida och se vilken som gav bättre resultat. De flesta gånger är mätvärdena du mäter klickfrekvens och omvandlingsfrekvens.

Denna testmetod ger insikter om vad dina besökare, potentiella kunder och till och med kunder föredrar att uppleva i din marknadsföring. Därför kan du finslipa vad som fungerar och optimera ytterligare för att ge större mer kvalificerade resultat.

Så här segmenterar du kohorter och listor i Excel:

  1. I HubSpot, segmentera hela listan med kontakter som du vill skicka e-postmeddelandet till med listor och exportera listan till Excel
  2. Lägg till en kolumn som heter “Slumptal” och ange formeln =RAND i den första raden (detta genererar ett slumptal). Dra nu denna formel genom hela listan och tilldela ett slumpmässigt nummer till varje kontakt.
  3. Tyvärr kan du inte filtrera slumptal i Excel. För att kringgå detta genererar =RAND ett tal mellan 0 och 1. Du kan använda en IF-sats för att märka kohort A eller B. I vårt fall har vi rand i cell A och använder formeln – =OM(A2>=0,5 , “A”, “B”). Detta kommer att märka alla värden mindre än 0,5 som ett B och större som ett A. **Sidonot: Om du kör den här formeln på en cell som genereras genom rand kommer siffrorna att ändras varje gång du drar formeln, men du kan klistra in speciella värden från rand och sedan använda IF-satsen i den kolumnen.
  4. Ta den procentandel av din lista som du vill att version A ska skickas till och kopiera den till en ny flik på bladet med titeln Kohort A
  5. Ta den återstående procentandelen av din lista som du vill att version B ska skickas till och kopiera den till en ny flik i Excel-arket med titeln Kohort B
  6. Spara både kohort A- och kohort B-ark som .csv-filer
  7. Återimportera båda listorna till din HubSpot-kontaktdatabas som statiska listor som kan tilldelas båda versionerna av e-postmeddelandet och schemalägg sändningen!

Så här använder du dina nya A/B-tester:

Det finns två primära sätt som vi rekommenderar våra kunder att utnyttja dessa A/B-tester, det vill säga beroende på storleken på e-postlistan som e-postmeddelandet skickas till och deras historiska konverteringsfrekvens för e-postmarknadsföring. Generellt sett följer vi Hiten Shahs tumregel att vi i alla prov måste uppnå 100 omvandlingar för att uppnå statistisk signifikans och vi vill säkerställa att vi når det i vårt test.

Det enklaste är att använda en 50/50 uppdelning av hela e-postlistan där en kohort får version A, den andra version B. En lite mer komplex men sofistikerad metod skulle vara att skicka både version A och version B till en mindre procentandel av listan, till exempel 10 % vardera, och skicka sedan den vinnande versionen till de återstående 80 % av den initiala listan som ännu inte har tagit emot e-postmeddelandet. Tänk bara på att den mindre procentandel som e-postmeddelandet skickas till är tillräckligt stor för att dina resultat kommer att vara betydande nog att dra meningsfulla slutsatser från.

0 Shares