Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man använder Siri

Siri är Apples personliga assistent för röstigenkänning på iPhone och iPad som tillåter användare att utföra kommandon med röst. Vi visar dig hur du använder Siri, hur du anpassar det och hur du får ut det mesta av den virtuella personliga assistenten.

Siri debuterade först 2011 med släppet av iPhone 4s på iOS 5 och kom inte till iPad förrän nästa år när iOS 6 släpptes, först på tredje generationens iPad.

Den virtuella assistenten syftar till att vara en handsfree-lösning för att navigera på din iPhone eller iPad och – ibland – göra dessa saker snabbare än du kunde med dina egna fingrar.

Tillförlitligheten hos Siri har varit en mycket omtalad fråga ända sedan den debuterade, men Apple förbättrar den kontinuerligt, och vi visar dig hur du använder Siri, samt hur du får ut det mesta av det. Du kan bli förvånad över allt det kan göra.

Siri

Hur man använder Siri

När du först konfigurerar din iPhone eller iPad frågar installationsassistenten dig om du vill aktivera Siri eller inte. Du klickade sannolikt ja, men om du inte gjorde det kan du behöva gå in på enhetens inställningar och aktivera den därifrån.

För att göra detta, öppna upp inställningar app och navigera till Allmänt> Siri. Därifrån växlar du omkopplaren åt höger tills den är grön. Ett popup-fönster visas som talar om för dig att Apple skickar röstinmatnings- och platsdata till sina servrar för bearbetning. Om du är okej med det här, tryck på Gör det möjligt.

Från och med nu, när du klickar och håller ned hemknappen, kommer Siri att aktiveras och du kan börja prata med henne. När du är klar med att säga ett kommando slutar Siri automatiskt att lyssna och börjar ge dig svar. Du kan dock fortsätta hålla ner hemknappen när du säger ditt kommando och sedan släppa det när du är klar (fungerar på iOS 7.1 och senare). Detta påskyndar saker och ting lite, eftersom Siri inte behöver vänta ett par sekunder för att se till att du är färdig med att prata.

Hur man anpassar Siri

Så nu när du har Siri igång kan du börja anpassa den genom att ändra några av dess inställningar och till och med lära Siri vem din familj är.

Du vet förmodligen redan att det finns några inställningar du kan leka med, men om inte, ger vi dig en översikt över alla Siri-inställningar som du kan hantera.

2014-07-01 11.36.18

  • Språk: Du kan ändra språket som Siri känner igen och talar, men du behöver troligen inte ändra den här inställningen.
  • Röstkön: Du kan antingen välja mellan en manlig eller kvinnlig röst när Siri talar tillbaka. Båda är ganska bra på att förstå, så det är verkligen upp till dig vilken du väljer.
  • Röståterkoppling: Här kan du välja om du alltid vill höra Siri prata med dig eller bara när du använder en handsfree-enhet, som ett Bluetooth-headset. Om du helt enkelt vill läsa Siris svar utan att behöva lyssna på dem, välj Endast handsfree och använd inte ett Bluetooth-headset.
  • Min info: Det är här du listar ditt eget namn och kontaktinformation, på det sättet när du säger kommandon som “Ta mig hem”, Siri kan se vilken adress du har i din kontaktinformation och omedelbart ge dig vägbeskrivning tillbaka till din plats.
  • Raise to Speak: Genom att aktivera Raise to Speak kan du aktivera Siri genom att helt enkelt hålla din iPhone upp mot örat precis som du skulle ringa. Detta förhindrar att du måste trycka på hemknappen.

Det är alla inställningar i Siri-delen av appen Inställningar, men det finns ytterligare en inställning som du kanske vill överväga att ändra. Medan du fortfarande är i appen Inställningar, tryck på Lösenord. Gå ner till avsnittet ”Tillåt åtkomst när låst” och se till att växeln är avstängd. Den här funktionen kan vara praktisk eftersom du inte behöver låsa upp din enhet om du snabbt vill använda Siri, men det kan öppna dörren för iPhone-tjuvar för att få åtkomst till din enhet utan att behöva låsa upp den.

2014-07-01 11.37.34

Så det är de inställningar som du kan ändra, men det är inte allt. Du kan också berätta för Siri vem du är familj, på så sätt vet hon vem du pratar om när du säger “pappa”, “mamma”, “syster” etc.

Läs: Hur man gör Siri mer personligt i iOS 7

För att göra detta kan du antingen skriva in dem alla manuellt i appen Kontakter, eller så kan du spara lite tid och bara berätta för Siri själv. Håll ned hemknappen tills Siri dyker upp och säg något som “Bob Smith är min pappa”, eller om du är som jag och har din pappas namn i dina kontakter som “pappa”, säg bara till Siri, “Pappa är min pappa.” Det låter konstigt, men när Siri ställer in det kan du enkelt hänvisa till honom som din pappa till Siri. Gör detta för alla dina kontakter som du har en familjär relation med. Du kan till och med meddela Siri om du är gift eller inte genom att säga “Jane Smith är min fru.”

Från och med nu kan du säga kommandon till Siri, till exempel “Sms min fru” eller “ring pappa”, vilket gör det lättare att få tag på dina nära och kära utan att mycket besvärlig dialog kommer i vägen.

Kommandon som du kanske inte känner till

Du känner antagligen till några av de enkla kommandona som du kan berätta för Siri, och vi har redan gett några exempel tidigare, men här är några kommandon som du kanske inte har hört talas om tidigare.

  • Få enhetsomvandlingar: Tro det eller ej, Siri kan konvertera massor av måttenheter och kan till och med konvertera valuta. Fråga bara något som “Vad är 3 matskedar i teskedar?” eller “Vad är fem dollar i pesos?”.
  • Sök på specifika webbplatser: Siri använder Bing som standardsökmotor när den behöver söka efter något du begär. Men om du vill att Siri bara ska söka på Google, Wikipedia, Twitter, etc., säg bara något som “Sök Wikipedia efter svarta spindlar.”
  • Få dina komplicerade matematiska frågor besvarade: Det är inte så förvånande, men många användare inser inte att du kan använda Siri som en miniräknare. Jag använder det hela tiden för procentsatser genom att fråga Siri: “Vad är 70% av 4.640?” Med andra ord är Siri riktigt bra på matte.
  • Ställ in platsbaserade påminnelser: Att ställa in påminnelser är ett vanligt kommando för Siri, men du kan också ställa in platsbaserade påminnelser genom att lägga till butikens namn i dina kontakter och inkludera adressen. Sedan kan du säga till Siri, “du kan berätta för Siri något som:” Påminn mig om att köpa mjölk när jag kommer till Walmart. ” När du kommer nära Walmart får du en påminnelse om att hämta mjölk.
  • Ändra inställningar utan att navigera i menyer: Inställningar-appen är i grunden en komplicerad labyrint full av växlar, så om du hellre inte vill navigera dig runt och hellre bara vill komma till den inställning du vill kan du berätta för Siri saker som, “stäng av WiFi” eller till och med “sätta min telefon på tyst.”

Uppenbarligen är detta bara ett litet urval av vad du kan göra med Siri. Om du har egna Siri-trick, skrika ut dem i kommentarerna nedan.