Hur man använder Privacy Dashboard på Android 12

Hur man använder Privacy Dashboard på Android 12

Android 12 är den nya mjukvaruversionen för Android-telefoner, och den är tillgänglig på betatelefoner på testbasis. Den lanseras först på Google-telefoner och därmed kan den komma till andra märkessmartphones. Android 12 ger många intressanta funktioner för användarna. En viktig uppdatering är integritet, och Google fattar värdefulla beslut när det gäller att tillhandahålla de bästa sekretessinställningarna. Sekretess är ett stort problem för alla program, appar, särskilt sociala medier. Varje användare vill veta mängden data åtkomst av varje app. Låt oss se hur Privacy Dashboard i Android 12 hjälper användare med kunskap om delad data.

Sekretessinstrumentpanel

Privacy Dashboard ger fullständig information om den data som varje app har tillgång till på din telefon. Den visar ett cirkeldiagram med data för de senaste 24 timmarna. Du kan hitta all nödvändig information om Instrumentpanelen har en separat flik för plats, kamera och mikrofon för detaljerad analys. Den har grupperat den andra behörigheten i en flik för lösenord, meddelanden, kalender, mer. Instrumentpanelen tillhandahåller alternativet hantera behörighet för att ändra behörighetsåtkomsten för varje app när som helst. Den har en tidslinje för att se den tid på dygnet som en viss app fick åtkomst till användarplatsen eller kameran. Uppdateringen kommer att informera användaren om kameran och mikrofonåtkomsten via appen längst upp på telefonskärmen. Det skyddar sjökortsdetaljerna från nätverksåtkomsten och det stannar endast med enheten.

Alternativen i hantera behörigheter är

  • Tillåt hela tiden
  • Fråga efter varje gång
  • Tillåt endast när du använder appen
  • Tillåt inte

Hur man får Privacy Dashboard på Android-telefoner

(1). Slå på Android telefon och gå till Aviseringsfliken.

(2). Välj inställningar ikonen längst upp.

(3). Scrolla ner och klicka Integritet.

(4). Välj Sekretessinstrumentpanel i Sekretess.

(5). Tryck på kameran, platsen, mikrofonen för att kontrollera tidslinjen.

(6). Klick Hantera behörighet på botten.

(7). Välj appen för att ändra behörigheten och välj behörighetsalternativet.

Privacy Dashboard i Android version 12 är en fenomenal funktion för att kontrollera data som används av appar direkt. Det ger användaren kontrollen att välja de specifika apparna för åtkomst till platsen, kameran, mikrofonen och andra widgets. Instrumentpanelen kan användas som en plats för att undersöka appens datautvinning och du fattar beslutet utifrån analysen.

Om du har några problem med guiden ovan, nämn dem i kommentarsfältet nedan. Följ TechOwns Facebook och Twitter sidor för att få uppdateringar om kommande artiklar.

Relaterade Artiklar

Back to top button