Hur man använder PPC för innehållsförstärkning

Ny ras sökstrateg Rider Gordon arbetar på en PPC-kampanj.

Betala per klick (PPC)-annonsering och innehållsmarknadsföring kan fungera tillsammans i din marknadsföringsstrategi med fantastiska resultat. PPC kan hjälpa dig att bygga en ansenlig publik för ditt innehåll, samt hjälpa dig att rikta in dina potentiella kunder med rätt innehåll vid rätt tidpunkt.

Genom att använda de rätta sökorden kan du mer effektivt finslipa dina ansträngningar för att fokusera på olika stadier i tratten och din prospekts avsikt. För att få ut det mesta av din investering är det viktigt att överväga vilken typ av innehåll du väljer att marknadsföra och hur (och när) du anpassar det till din publiks behov.

Värdet av PPC för inkommande

Traditionellt förlitar sig den inkommande metoden på att din prospekt har ett problem och söker en lösning på det problemet – vanligtvis genom sökning. Även om inkommande är ett utmärkt sätt att utbilda dina köpare och göra det möjligt för dem att fatta välgrundade beslut, bygger det på att de initialt är medvetna om sitt problem eller är intresserade av att lösa ett.

“PPC är en bra hävstång att dra för att sätta ditt innehåll framför ögonen på människor som vanligtvis inte skulle se det eller inte letar efter en lösning”, säger sökstrateg Mike Shirk.

Du kan med andra ord snabbt och effektivt utöka din räckvidd genom att investera i PPC och rikta in dig på rätt målgrupp. Dessutom erbjuder PPC ett utmärkt tillfälle att bygga upp varumärkesmedvetenhet och auktoritet – särskilt för nya företag. Medan organiska metoder kan ta några månader att bygga upp ånga och generera resultat, kan PPC-annonsering sätta ditt varumärke, produkt eller lösning ut på marknaden snabbt och effektivt.

Utöver varumärkesigenkänning är betald reklam en möjlighet att marknadsföra innehållet du skapar för att stärka traditionella inkommande metoder som organisk sökning.

Förstärka innehåll med PPC

Identifiera eller skapa innehåll att marknadsföra

Om du skapar innehåll regelbundet för att locka till sig och främja potentiella kunder kan det vara värdefullt att utöka räckvidden. Marknadsföring av innehåll med betald reklam kan vara effektivt för att få en snabbare tid att värdera ditt arbete, men det kan också vara effektivt för att mäta ditt innehålls potentiella värde för potentiella kunder.

Om du till exempel riktar in dig på din målgrupp med rätt sökord och genererar många visningar men få omvandlingar, kanske ditt innehåll inte passar dina målgrupps behov eller utmaningar.

Att välja vilket innehåll som ska skapas kan bero på ett antal faktorer. Att marknadsföra nytt innehåll kan ge snabbare avkastning på din investering av tid. Alternativt kan du fokusera på att generera ännu bättre resultat från ditt bästa innehåll.

Att hitta rätt sökord

“Den mest effektiva inkommande metoden för PPC är att seriöst överväga syftet med dina valda sökord och anpassa dem till det marknadsförda innehållet och var det hamnar i tratten”, säger Mike.

Om du marknadsför ett mycket högt erbjudande i kanalen men bjuder på sökord som ligger mer i linje med avsikten hos någon i beslutsfasen, är det osannolikt att din förstärkning kommer att vara effektiv.

När du genomför din sökordsforskning, fundera över vilket värde eller utbildningsnivå innehållet du marknadsför ger och var det passar bäst i köparens resa. Detta bör hjälpa dig att identifiera sökord som inte bara når rätt målgrupp, utan når dem vid lämplig tidpunkt i processen.

Även om tredjepartsverktyg som SEMrush och Google Keyword Planner är bra för att undersöka och identifiera dina valda sökord, ger ingen av plattformarna någon större insikt i syftet med ett sökord.

“Om du är osäker på avsikten med ett givet sökord är det bara att googla på det och se vilka andra annonser och resultat som dyker upp”, säger Mike. “Det är ett ganska effektivt sätt att få en förståelse för var ett sökord hamnar i tratten.”

Använda frasmatchning kontra bred matchning

När du har identifierat sökord som matchar ämnet för ditt innehåll och dina köpares avsikt är det dags att bestämma om du ska använda brett matchade eller frasmatchade sökord.

När du precis har börjat med PPC kan breda matchningar vara det bästa sättet att gå. Om du använder en bred matchningsmetod säkerställer du att dina annonser når så bredast möjliga målgrupp.

Google kommer att visa brett matchade annonser för personer som söker efter många varianter av samma sökord. Till exempel kommer inkommande marknadsföring som ett brett matchat sökord också att visa din annons på sökfrågor för strategier för inkommande marknadsföring.

Alternativt är en frasmatchningsmetod ett mycket mer riktat tillvägagångssätt där det angivna sökordet måste matcha den som söker exakt för att din annons ska visas. Även om det kan låta som om innehållsförstärkning förtjänar en bredast möjlig publik för att få flest visningar och potentiella kunder, är det mer sannolikt att inriktning på frasmatchning ger dig de potentiella kunderna som passar bäst.

“Om bred match är att kasta ett brett nät i en stor sjö, är frasmatch att veta var den bra fiskeplatsen är och att kasta ett mindre nät”, säger Mike.

Som sagt, om du använder en frasmatchningsmetod är det viktigt att identifiera sökord som har tillräckligt med sökvolym för att stödja dina annonser.

Var uppmärksam på data

Med det i åtanke är det viktigt att hålla reda på data för att vara säker på att dina ansträngningar för innehållsförstärkning fungerar. Bara för att du har högpassformiga sökord med hög avsikt betyder inte att dina annonser kommer att få visningar.

Om sökvolymen inte finns där för tillräckligt många av din publik för att faktiskt se ditt innehåll, kommer det inte att förstärkas alls, eller hur?

Alternativt, om du får många visningar men inte ser en hög klickfrekvens, bör du överväga om sökordet eller innehållserbjudandet är relevant för din målgrupp vid den tidpunkten eller om din annonstext eller design behöver förbättras .

Hämtmat

Betald annonsering och inkommande marknadsföring behöver inte stå i strid med varandra. Istället kan PPC-annonsering hjälpa till att stärka din innehållsproduktion genom att ge resultat snabbare än traditionella organiska metoder och utöka din räckvidd.

Relaterade Artiklar

Back to top button