Hur man anvÀnder Philips Hue Lights som ett larm

0 Shares

Vaknar du innan solen kommer upp pÄ morgonen? SÄ hÀr anvÀnder du Philips Hue-lampor som ett larm och simulerar en soluppgÄng.

Ibland kan det vara ganska deprimerande nÀr du mÄste vakna riktigt tidigt pÄ morgonen och det Àr fortfarande mörkt ute. Du brukar ha en tendens att ligga i sÀngen och sova lite lÀngre. Det Àr dÀrför det finns massor av produkter pÄ marknaden som gav en simulerad soluppgÄng pÄ morgonen om du mÄste stÄ upp pÄ en ogudaktig timme.

LĂ€s: Philips Hue Review

Men om du har Philips Hue-lampor kan du göra det utan extra verktyg, och den officiella Philips Hue-appen lÄter dig stÀlla in larm med dina lampor direkt pÄ din smartphone.

Om du inte kÀnner till Philips Hue Àr det ett mÀrke av smart ansluten belysning som lÄter dig styra dina lampor frÄn din smartphone var du Àn befinner dig i vÀrlden. Dessutom finns det vissa Hue-glödlampor som du kan Àndra fÀrg pÄ och lÀgga till lite pizazz i din installation hemma.

philips-hue-problems-5

Hur som helst, om du vill att dina Hue-lampor ska tĂ€ndas vid en viss tid – mer specifikt pĂ„ morgonen för att simulera en soluppgĂ„ng, hĂ€r Ă€r hur du anvĂ€nder Philips Hue-lampor som ett larm.

StÀlla in Philips Hue-lampor som ett larm

Innan du kan stĂ€lla in ett larm för dina Philips Hue-lampor mĂ„ste du skapa en “scen”, som bara Ă€r en enkel förinstĂ€llning för dina lampor.

För att göra detta, öppna Philips Hue-appen, tryck pÄ menyikonen i det övre vÀnstra hörnet och vÀlj sedan Ljus. DÀrifrÄn trycker du pÄ Skapa i det övre högra hörnet.

philips-hue-alarm-3

Avmarkera sedan alla lampor som du inte vill anvÀnda för ditt larm. Flytta sedan skjutreglagen för vart och ett av de ÄterstÄende lamporna hela vÀgen till höger. Klicka sedan pÄ den lilla nedÄtpilen och dra runt stiftet till önskad fÀrg eller fÀrgtemperatur. Jag rekommenderar att du anvÀnder en varm fÀrgtemperatur för att simulera en soluppgÄng.

philips-hue-alarm-2

Tryck dĂ€refter pĂ„ Spara i det övre högra hörnet och ge scenen ett namn som “Sunrise” och tryck sedan pĂ„ Ok.

Klicka sedan pÄ menyikonen och vÀlj sedan Larm och timer.

Klicka pÄ + i det övre högra hörnet och vÀlj sedan Larm nÀr popup-fönstret visas.

philips-hue-alarm-1

StÀll in en tid som du vill att din simulerade soluppgÄng ska börja. Tryck sedan pÄ Scen och vÀlj scenen som du skapade tidigare.

philips-hue-alarm-5

Klicka sedan pÄ Blekna och vÀlj hur lÀnge du vill att dina lampor ska sakta tona tills de nÄr full ljusstyrka. Den maximala tiden Àr 60 minuter.

Med Upprepa instÀllning kan du vÀlja att lÄta detta alarm gÄ ut samtidigt pÄ specifika dagar som du begÀr.

Efter det, slÄ Spara i det övre hörnet och alarmet kommer nu att visas i listan. DÀrifrÄn kan du aktivera eller inaktivera alarmet nÀr du vill utan att radera det helt. För att radera ett larm, svep bara Ät vÀnster och tryck sedan pÄ Radera.

NÄgot liknande detta Àr nog inte lika bra som att vakna upp till den naturliga solen, men det Àr verkligen det nÀst bÀsta alternativet.

BĂ€sta Philips Hue iPhone-appar

Huemote

Huemote

Om du vill ha en enkel och lÀttanvÀnd app för att styra och hantera dina Philips Hue-lampor Àr Huemote en som jag rekommenderar.

Det Àr inte den snyggaste appen pÄ nÄgot sÀtt, och om nÄgot, det Àr ganska ful, men det Àr vÀldigt enkelt att anvÀnda. Jag tyckte att det var den bÀsta hanteringsappen för mina Philips Hue-lampor överlÀgset.

Du kan slÄ pÄ och av individuella lampor eller gruppera dem och styra dem pÄ det sÀttet. Du kan ocksÄ enkelt dimma ljus genom att skjuta horisontellt över ljusfÀltet som belyser lampan eller gruppen. Dessutom kan du trycka pÄ ett ljus eller en grupp för att fÄ upp fÀrgvÀljaren.

0 Shares