Hur man anvÀnder och konfigurerar Cortana i Microsoft Edge (exempel)

0 Shares

Om du vill lÀra dig hur du anvÀnder och konfigurerar Cortana i webblÀsaren Microsoft EdgedÄ kommer den hÀr artikeln att vara extremt anvÀndbar eftersom vi kommer att se hur man gör det steg för steg.

Vem Àr Cortana? Cortana Àr Microsofts virtuella assistent som finns i Windows 10 och lÄter oss utföra ett stort antal uppgifter genom text eller till exempel att öppna en applikation med min röst, det vill sÀga tala in i datorns mikrofon.

De saker vi kan göra med den hÀr virtuella assistenten Àr mÄnga saker som att söka i Google Chrome eller Firefox, med nÄgra fÄ ord skulle det vara snÀllt privat sekreterare.

För att ge dig en idé kan vi köra applikationen, skicka e-post, schemalÀgga uppdateringar, uppdatera kalendern, anvÀnda Microsoft Edge etc. DÀrför kan det i mÄnga situationer vara oerhört anvÀndbart att spara tid och optimera vÄr prestanda.

Tack vare Cortana kan vi i Edge utföra sökningar, öppna webbsidor etc. Allt vi normalt skulle göra med ett tangentbord, bara genom att prata med virtuell assistent Vi kommer att uppnÄ samma effekt pÄ ett mer optimalt sÀtt, perfekt för mÀnniskor som gör mÄnga saker samtidigt.

DÀrför kommer vi att se en handledning sÄ att du snabbt kan lÀra dig att programmera och aktivera Cortana för att fungera i Microsoft Edge, denna handledning Àr extremt enkel att göra och vi börjar med grunderna: aktivera Cortana i fönstren och dÄ kommer vi att göra detsamma, men i Microsofts webblÀsare.

Aktivera Cortana pÄ Windows för anvÀndning i Edge

Det första du ska göra Àr att aktivera Cortana i ditt operativsystem. För detta mÄste vi gÄ till det nedre vÀnstra hörnet av skÀrmen och du kan se en vit cirkel bredvid Windows sökrutan.

Vi mÄste pressa det och Cortana-aktiveringsprocessen börjar. Att logga in Àr viktigt dÄ det anvÀnder mycket personlig information som plats, kalenderdata etc.

AnvÀnd och konfigurera Cortana med Microsoft Edge

Det vi ska göra nu Àr att konfigurera Cortana för att fungera med Microsoft Edge. För detta mÄste vi öppna Edge och sedan trÀffa de tre punkterna som visas i det övre högra hörnet.

En rullgardinsmeny visas med flera alternativ, och den vi ska vĂ€lja Ă€r den som sĂ€ger “Bindande“. DĂ„ mĂ„ste vi söka efter “Avancerade instĂ€llningar“Och hĂ€r mĂ„ste vi hitta”Sekretess och tjĂ€nster“.

I det hĂ€r avsnittet hittar vi ett alternativ som heter “Be Cortana om hjĂ€lp med Microsoft EdgeDu behöver bara klicka pĂ„ knappen för att slĂ„ pĂ„ den. Även om det i vissa fall redan Ă€r aktiverat.

Hur man hanterar Cortana-data i Edge

PÄ samma sÀtt som att surfa sparar den specifika data vi anvÀnder (cookies, historik, cache, etc.) gör Cortana detsamma och vi kan hantera det sÄ att vi kan göra det nÀr vi vill radera nÄgot. Hur? Följ instruktionerna nedan.

Vi gĂ„r in i Cortana-installationen som vi nĂ€mnde ovan, efter det mĂ„ste du scrolla till botten av skĂ€rmen och söka efter “InstĂ€llningar för sökhistorik pĂ„ internet“. Du kommer att kunna se en förteckning över sökningar gjorda med Cortana i din webblĂ€sare, de Ă€r organiserade efter datum och tid.

Om du vill ta bort enskilda poster mÄste du klicka pÄ X i var och en av dem. Om du vill ta bort allt klickar du bara pÄ det alternativet.

Men som du kan se Àr det extremt enkelt anvÀnda och konfigurera Cortana i Microsoft EdgeÀr nÄgot som inte bör ta mer Àn nÄgra sekunder. Om du har nÄgra tvivel, lÀmna det gÀrna lite lÀngre i kommentarsfÀltet.

0 Shares