Hur man använder mindre Snapchat-data och får bättre batterilivslängd

0 Shares

Ett av de vanligaste Snapchat-problemen är att det använder för mycket data, följt noga av klagomål om att det använder för mycket batteritid. En ny Snapchat-uppdatering lägger till reseläge, vilket hjälper dig att använda Snapchat utan att använda så mycket data för nedladdning av historier och media som du inte kommer att titta på.

För att få det nya Snapchat-reseläget måste du uppdatera din iPhone- eller iPad-app och sedan måste du aktivera det här läget. Den här nya Snapchat-uppdateringen lägger bara till ett alternativ för att begränsa dataanvändningen på mobil eller mobildata, men de flesta användare behöver inte oroa sig för datakapacitet för WiFi-användning medan de är i Snapchat.

Tidigare i år levererade en Snapchat-uppdatering högre datanvändning än genomsnittet för vissa användare och en uppdatering i juli gav batterilivslängd och klagomål om dataanvändning igen. Med det senaste Snapchat-reseläget och ett äldre energisparläge kan användare styra data de använder i Snapchat och hjälpa batteritiden att vara längre.

Den nya Snapchat-uppdateringen hjälper dig att använda mindre Snapchat-data i Snapchat Travel Mode.

Den nya Snapchat-uppdateringen hjälper dig att använda mindre Snapchat-data i Snapchat Travel Mode.

Gå till din App Store på iPhone eller iPad och Google Play Store på Android-enheter för att hitta den senaste Snapchat-uppdateringen. Detta kommer att aktivera den nya Snapchat Travel Mode-funktionen som hjälper dig att ta kontroll över dataanvändningen.

Om du behöver se hur mycket data din Snapchat-användning tar upp kan du hitta den i Inställningar -> Mobil -> Bläddra ner för att se Snapchat-dataanvändning på iPhone. På Android kan du använda den här guiden för att se vilka appar som använder mest data, och den här guiden för att se hur man gör det på Samsung-smartphones.

Hur man använder mindre Snapchat-data

Med den nya Snapchat-uppdateringen kan du använda mindre Snapchat-data medan du är i din mobilanslutning. Detta är ett viktigt sätt att begränsa din dataanvändning och undvika en högre räkning i slutet av månaden på grund av ett Snapchat-beroende. Du kan fortfarande använda Snapchat när du sparar data och använder reseläge, och det påverkar inte snaps som skickas direkt till dig.

Så här kan du aktivera Snapchat-reseläge för att använda mindre Snapchat-data medan du är mobil. Du behöver inte använda detta när du reser. Om du normalt spenderar mycket tid på Snapchat medan du är borta från WiFi, kan du använda vad som är bättre namn Snapchat Data Saver för att styra din användning.

Gå till Snapchat-inställningar.

Gå till Snapchat-inställningar.

  1. Öppna Snapchat och tryck på din Snapchat-profilikon längst upp på skärmen eller svep neråt.
  2. Tryck på inställningskuggan i det övre högra hörnet.
    Aktivera Snapchat Travel Mode.

    Aktivera Snapchat Travel Mode.

  3. Under Ytterligare tjänster, tryck på Hantera.
  4. Växla reseläge till På.

Detta förhindrar att berättelser och annat innehåll förinstalleras när du har en mobilanslutning. De laddas fortfarande automatiskt när du använder WiFi. Detta kan bromsa början på att titta på en historia medan du är på mobildata eftersom det inte laddar in historien i väntan på att du kommer att se, men det hjälper dig att använda mindre Snapchat-data varje månad. Om du inte gillar det här alternativet kan du slå av det när som helst.

Hur man får bättre Snapchat-batterilivslängd

Om din iPhone- eller Android-smarttelefons batteritid tar slut kan Snapchat vara orsaken. Du kan gå till Inställningar -> Allmänt -> Användning -> Batterianvändning för att se om Snapchat är en stor anledning till att du har dålig iPhone-batterilivslängd. På Android-enheter som Galaxy S6, använd den här guiden för att se om Snapchat använder din batteritid.

För att aktivera Snapchat Power Save Mode kan du gå till Ytterligare tjänster avsnitt som beskrivs ovan och sedan växla på Energisparläge.

Detta stänger av kameran efter en kort period av inaktivitet. Även om detta kan tyckas litet kan det hjälpa till att spara batteritid eftersom vissa telefoner ökar skärmens ljusstyrka när kameran är aktiv och kameran själv använder ström.

[ubergrid id=286376]

0 Shares