Hur man anvĂ€nder meshverktyget i Adobe Illustrator – enkla steg (exempel)

0 Shares

Adobe Illustrator sticker ut som en grafisk redaktör som liknar det Adobe Photoshop-verktygÀr en allierad skapa en grafik med verktyget Adobe Illustrator som bygger pÄ vektorgrafik som tillÄter anvÀndning av viktiga verktyg vid skapande av bl.a skisser, kompletta ritningar, logotyper. Bland verktygen som detta program erbjuder oss Àr skapandet av maskor.

Galler anvÀnds i en flerfÀrgat föremÄl dÀr vi hittar punkternas mjuka övergÄngar, nÀr vi skapar ett nÀtobjekt skapas sÄ kallade rutnÀtslinjer som skÀr objektet, vilket möjliggör enkel manipulering av fÀrgövergÄngarna.

Genom att modifiera punkterna pÄ rutnÀtslinjerna kommer det att vara möjligt att erhÄlla skillnader i fÀrgtonens intensitet, ankarpunkterna som visas pÄ rutnÀtet kan lÀggas till, Àndras, flyttas och raderas, samt skapa nya punkter pÄ valfri rutnÀtslinje och flytta dem i motsatta riktningar.

Hur anvÀnder man mesh-verktyget i Adobe Illustrator?

 1. GĂ„ in i programmet Adobe Illustrator och skapa eller öppna en fil som innehĂ„ller ett 3D-objekt. Om vi ​​inte har det hĂ€r programmet installerat kan vi ladda ner Adobe Illustrator frĂ„n dess officiella webbplats.
 2. Vi mĂ„ste gĂ„ för att vĂ€lja ett verktyg “Netto” och dĂ€r vĂ€ljer vi en fyllningsfĂ€rg för dina poĂ€ng.
 3. Vi mÄste vÀlja och placera den första nÀtpunkten pÄ objektet sÄ att det blir ett nÀtobjekt med linjerna definierade.
 4. HĂ„ll bara ned tangenten för att skapa fler rutnĂ€tspunkter FÖRÄNDRA och klicka dĂ€r vi ska placera den nya nĂ€tpunkten.
 5. Genom att lÀgga till nya punkter i nÀtet kommer vi inte att Àndra fÀrgerna eller formerna i objektet.
 6. NÀr din illustration Àr klar kan du spara Illustrator-filen som en PNG- eller JPG-bild.

Hur redigerar man mesh-objekt i Adobe Illustrator?

För att redigera mesh-objekt som inkluderar tillÀgg, flytta eller ta bort demÀndra fÀrgen pÄ dess punkter, mÄste vi följa dessa steg:

 1. Om vi ​​vill lĂ€gga till en mesh-punkt mĂ„ste vi vĂ€lja “mesh”-verktyget, sedan vĂ€lja en fyllningsfĂ€rg för denna nya punkt och slutligen klicka dĂ€r vi ska skapa denna mesh-punkt.
 2. För att ta bort en nÀtpunkt mÄste vi hÄlla ned tangenten ALT (Windows) eller nyckel ALTERNATIV (Mac OS) och klicka pÄ en maskpunkt med maskverktyget, pÄ detta sÀtt kommer den valda punkten att elimineras och kommer inte att pÄverka resten.
 3. Om vi ​​vill flytta en maskpunkt mĂ„ste vi dra eller anvĂ€nda ett nĂ€tverktyg “Direktval”vi kommer att uppnĂ„ det med en nyckel FÖRÄNDRA och anvĂ€nd sedan nĂ€tverktyget för att klicka pĂ„ punkten som ska flyttas.
 4. PÄ sÄ sÀtt hÄller vi rutnÀtspunkten pÄ linjen, denna metod Àr det enklaste sÀttet att fÄ punktförskjutningar lÀngs den krökta rutnÀtslinjen utan att behöva förvrÀnga rutnÀtslinjerna.
 5. Om vi ​​vill Ă€ndra fĂ€rgen i rutnĂ€tspunkten mĂ„ste vi vĂ€lja objektet och sedan dra fĂ€rgen frĂ„n panelen “FĂ€rg“Tills dess kan vi ocksĂ„ avmarkera objekten och vĂ€lja en fyllningsfĂ€rg, för detta mĂ„ste vi vĂ€lja ett nĂ€tobjekt och anvĂ€nda droppverktyget för att applicera en fyllningsfĂ€rg pĂ„ punkterna.
 6. PÄ detta enkla sÀtt kommer vi att lÀra oss hur man anvÀnder mesh-verktyget i Adobe Illustratordess skapande och redigering som en del av detta fantastiska program.
 7. Observera att Adobe Illustrator stöds pÄ Windows och Mac, dÀrför kommer dessa steg att fungera för bÄda operativsystemen.
 8. Om du vill veta mer om Adobe Illustrator och de andra programmen i Adobe-serien, inbjuder vi dig att utforska Miracomosehace.com vidare, dÀr du steg för steg lÀr dig hur du anvÀnder dess verktyg och anvÀnder ditt arbete.
0 Shares