Hur man använder Memoji

0 Shares

Oavsett om du gillar dem eller inte, Memojis är nu en sak. Apple har just presenterat iOS 12 och med det en av de mest omtalade nya funktionerna, Memoji.

Memoji är i princip samma koncept som Animoji, som använder ansiktsigenkänning på iPhone X: s främre kamerasystem för att efterlikna dina ansiktsuttryck på en 3D -emoji. Den stora skillnaden mellan dem är att Memoji är mänskliga och kan anpassas för att hjälpa dem att representera dig bättre.

De är ganska roliga faktiskt, så om du vill lära dig att använda Memoji, så här.

Skapa din memoji

För att skapa din Memoji kan du öppna din meddelande -app, trycka på ikonen iMessage App Store och sedan klicka på Animoji -ikonen.

Animojis

Här får du alla dina Animojis som vanligt (tillsammans med några nya i iOS 12, förresten) och kan svepa över till vänster för att komma till nya Memoji.

Klicka på Ny memoji

Tryck på plustecknet här för att lägga till en ny Memoji och det tar dig till anpassningsalternativen.

Alternativ för Memoji-anpassning

Först väljer du din hudton (från gul till äkta hudtoner till lila och blå till och med) och sedan väljer du om du vill ha fräknar och hur mycket.

Efter det kan vi välja vår frisyr (det finns massor av dem och de börjar med de längre och flyttar till kortare när du rullar ner) och hårfärg (igen ingen brist på färger).

Du kan till och med ge dig själv höjdpunkter i vilken färg du vill.

Välj höjdpunkter

Framåt kan vi välja vår huvudform nästa och detta börjar tydligen med tre alternativ för ålder. Ung, genomsnittlig antar jag och gammal, vilket bara är genomsnittligt med ett par rader ovanför munnen?

Välj ålder

Sedan kan du välja mellan ett gäng hakalternativ.

Välj Chin

Om vi ​​sveper över har vi sedan ögon där du kan välja mellan samma färger som finns i alla alternativ i princip. Och så väljer du bland de olika formerna och sedan ögonfransarna.

Efter det har vi ett helt avsnitt avsett för ögonbryn.

Välj ögonbryn

Du har tre olika nässtorlekar att välja mellan för närvarande samt sex olika läppstorlekar. Och du kan välja mellan valfritt antal läppfärger, naturligtvis.

Välj läppfärg

Tre öronstorlekar följer det och alternativ för örhängen samt möjligheten att ändra färg på örhängen.

För ansiktshår har vi tre sidbrännalternativ från inget till full-on Wolverine. Och sedan en gnutta mustascher, skägg, själplåster etc.

Därefter kan du lägga till glasögon i ett gäng olika ramar som du kan anpassa färgen på såväl som linsfärgen.

Välj glasögon

Och slutligen har vi huvudbonader aka hattar och du kan naturligtvis ändra färgen på dem.

Välj huvudbonader

Efter det kan du trycka på klart och det kommer att spara Memoji i dina Animojis.

Memoji Featured

Använda Memoji

Du kan redigera, kopiera (om du kanske vill skapa olika utseende själv) eller ta bort din Memoji genom att trycka på de tre punkterna till vänster och sedan välja ett av dessa alternativ.

Välj Redigera alternativ

För att skicka Memoji kan du bara trycka på inspelningsknappen och du har upp till 30 sekunder på dig att spela in ett meddelande och göra vilka ansiktsuttryck du vill. Du kan också trycka på stopp för att avsluta inspelningen tidigt.

Tryck på Spela in

Efter det kan du titta tillbaka på den och antingen trycka på papperskorgen för att göra om den eller på pilen för att skicka den.

Papperskorgen, spela om eller skicka

Du kan skicka den till vem som helst, förresten, de behöver inte ha funktionen eller ens en iPhone för att den ska fungera. Det visas bara som ett videoklipp på enheter som inte är iMessage -aktiverade.

Memoji som en video

Du kan också använda dem som ett överlägg i kameran i Meddelanden genom att trycka på kameraikonen, sedan på effektknappen och sedan Animoji.

Memoji Featured 2

Sedan kan du skicka en video eller foto härifrån till din vän, använda vanliga Animoji också och även använda dem i Facetime.

Animoji i kamera

Nu, om du vill dela det utanför meddelanden, kan du trycka på det, trycka på delningsikonen och trycka på spara för att spara det i ditt galleri (du kan också trycka och hålla på det och trycka på spara också). Sedan kan du hitta den i din kamerarulle och trycka på delningsikonen därifrån för att dela den via vilken vanlig delningsmetod du vill.

Dela Memoji från kamerarulle

Du kan också ha mer än en Memoji förresten, vilket innebär olika utseende för din egen eller kanske återskapa din vän för att skicka dem sitt eget ansikte tillbaka till dem.

Skickar vän sin egen memoji

Där går du, det är kärnan i hur du använder Memoji. Låt mig veta om det var till hjälp för dig i kommentarerna. Som alltid, tack för att du läste.

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

0 Shares