Hur man använder innehåll för att öka SaaS Free-Provomvandlingsfrekvenser

0 Shares

HUR MAN ANVÄNDER INNEHÅLL FÖR ATT ÖKA SAAS GRATIS KONVERTERINGSPRISER

En popup-annons här, en chatbot där, 16 e-postprenumerationer som du aldrig ens tänkte registrera dig för till synes överallt… Vi är alla bekanta med digitalt brus. Som efterfrågegenererande marknadsförare är det vår uppgift att bryta igenom det bruset genom att leverera rätt budskap till rätt person vid rätt tidpunkt.

För att aktivera och engagera dina testanvändare och öka free-till-betalda konverteringsfrekvenser, använd samma princip: modellera din e-post och kommunikation i produkten utifrån din måls nuvarande plats i deras köpresa. Hur?

Först och främst är det viktigt att veta att ett freemium-trattsätt vanligtvis kräver att du bygger två innehållsstrategier. (Se det här inlägget för mer om varför och hur.) Med den informationen i åtanke, här är några platser i free-provanvändares köpares resa där innehåll effektivt kan skapa rörelse och fart.

Innehållets roll för att öka Free Testomvandlingsfrekvenser

Free- testregistrering

Den första konverteringen som sker i en free rättegången är besökare-till-free provregistrering. Innehåll fyller ett viktigt syfte här, även om det inte kommer att fungera som det gated erbjudande någon får när de fyller i ett formulär på din målsida. (Erbjudandet kommer givetvis att vara en testversion av produkten.) Istället för att “vara” erbjudandet, bör innehållet på din målsida beskriva två saker: både själva produkten och testversionen av den.

Du vill skapa en beskrivning av produkten som är inriktad på specifika personmål och sökord. Innehållet ska fängsla besökaren och hjälpa dem att förstå värdet i rättegången.

Det bör också skapa förutsättningar för vad man kan förvänta sig när man går in i rättegången. Kommer besökaren att tas direkt till free rättegång? Kommer de att få ett e-postmeddelande med instruktioner om hur man slutför inställningen av testversionen? Se till att din målsida ger den nödvändiga informationen som krävs för att din prospekt ska få både intresse för produkten och lita på att ditt företag kommer att göra vad det säger att det kommer att göra.

Free-försöksaktivering

När en testversion har startat är aktivering namnet på spelet. Målet är att illustrera ditt värdeförslag ännu tydligare och att styra och uppmuntra användaren att börja använda de mest värdefulla och “klibbiga” funktionerna i din produkt. Denna användning kan också kallas en vanlig konverteringsaktivitet.

Det finns några viktiga sätt som innehåll kan användas i den här inställningen. Börja med ett välkomstmail, som innehåller tydliga instruktioner om hur du börjar använda din produkt. Förutom att rikta läsaren mot en konverteringsaktivitet, är det här meddelandet en möjlighet att inkludera länkar till ett resurscenter och supportdokumentation, samt att tillhandahålla ytterligare information som kan vara värdefull för din potentiella kund i detta skede. Och om du bara råkar ha ett innehållserbjudande som hjälper till att illustrera värdet av din nyckelaktiveringsfunktion, desto bättre.

Engagemang under och efter rättegången

När en användare väl har aktiverats vill du vara säker på att de fortsätter att komma tillbaka. Autosvar och uppringningskampanjer inom en testversion är utmärkta verktyg för att engagera dig i dina potentiella kunder och fortsätta att utbilda dem om både deras problem och produktfunktionerna som löser dem.

Utöver detta kan innehåll vara otroligt effektivt för att konvertera kunder över tid. Även om en 14-dagars provperiod slutar och potentiella kunder inte har gjort ett köp, är inte allt förlorat! Fortsätt att engagera dina potentiella kunder med relevant innehåll för att förstärka värdet de såg av din free rättegång.

Att förvandla prövningsanvändare till evangelister

Bra innehåll delas, och hänvisningar och evangelisering är två av de mest effektiva sätten att växa en SaaS-verksamhet. Jason Lemkin har hävdat att livstidsvärdet för första beställningen kan underskatta verkliga intäkter som genereras av kunder med 50–100 procent. Genom att publicera fantastiskt innehåll och använda det för att engagera din kontaktdatabas konsekvent kan du öka tillväxten via mun till mun och skapa intäktsströmmar från förnyelser och ytterligare köp, samtidigt som du minskar kundanskaffningskostnaden.

Innehåll som ett verktyg för kundframgång

Du är inte färdig med att producera innehåll bara för att du fått några betalkunder. Innehåll kan fortfarande användas för att engagera sig med användare som ett verktyg för kundframgång för att minska churn och uppmuntra mer- och korsförsäljning.

Använd inte bara innehåll för att skapa potentiella kunder överst i tratten. det är en alltför viktig och dyr investering för att du ska kunna göra något mindre än att återanvända och återanvända den genom hela tratten.

Tänk på hur varje del av innehåll du skapar också kan användas för att engagera en användare i ett blogginlägg, en free-prova välkomstmail och på sociala medier. Att titta på hela ekosystemet, inte bara den enstaka tillgången, kommer att öppna upp ytterligare möjligheter att driva tillväxt.

Erbjuder en free test är en vanlig taktik för kundförvärv och ett utmärkt sätt att ge värde till dina potentiella kunder tidigt i köpprocessen. Men du behöver ett sätt att övervaka dina resultat och se till att du utvinner värde på lång sikt. Har du beräknat resultat ännu?

0 Shares