Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Hur man använder HTC One M9 som en fjärrkontroll

Den kraftfulla nya HTC One M9 är full av imponerande funktioner och en elegant tvåfärgad aluminiumdesign, men telefonen kan också fungera som en enkel fjärrkontroll. Precis som Galaxy S5 förra året och några telefoner från LG kan HTC One M9 fungera som en fjärrkontroll för alla rum och flera enheter i ditt hus.

Sporting en ny tvåfärgad unibody-design i aluminium, Android 5.0 Lollipop och en ny temamotor för att ändra programvaran är trevligt, men det är inte allt det kan göra. Det kan också styra hela ditt vardagsrum med appen Fjärrkontroll, som drivs av Peel. Här förklarar vi hur du ställer in och använder HTC One M9 som fjärrkontroll.

Läs: HTC One M9 Review

Liksom de flesta traditionella TV-fjärrkontroller finns det en IR-blaster på toppen av HTC One M9 för att skicka alla rätt signaler. Detta gör att du enkelt kan styra din HDTV, Smart TV, kabelbox och annan hemmabioutrustning som en mottagare. Den förinstallerade appen fungerar underbart, men det är i grunden Peel Remote-appen som också finns i Google Play Store, bara buntad och justerad av HTC. Läs vidare för att se hur man använder den, och hur man ställer in och använder One M9 som fjärrkontroll.

HTC-One-M9-Review-back-L

I ett liknande drag som Samsung använder HTC den populära Peel Remote-appen som standardapplikation på HTC One M9. Den har massor av snygga funktioner, påminnelser och anpassning. En av mina favoritfunktioner är den flytande genomskinliga knappen som omedelbart låter dig öppna fjärrkontrollen för att ändra kanal eller volym och sedan minimera den. Det flyter precis som Facebook Messenger-ikoner, men är inte lika distraherande. Ett annat alternativ är att ha fjärrkontrollen i rullgardinsfältet, såväl som på din låsskärm för enkel åtkomst.

Oavsett om du slingrar dig i soffan eller inte vill gå upp från din säng för att hitta en förlorad fjärrkontroll, har HTC One M9 dig täckt. Så här kommer du igång.

Instruktioner

Gå helt enkelt till applikationsfältet och hitta och välj sedan Peel Smart Remote-appen, som är en gul ikon med en cirkelformad P-ikon. Innan du börjar sätter du in din plats, samt ett postnummer, följt av kabelleverantören du har valt att betala alldeles för mycket varje månad. Detta hämtar faktiskt information från din leverantör så att din telefon kan ge dig exakt vad som visas på din TV, när och mycket mer.

M9-fjärrkontroll

Följ inställningsstegen för att anpassa dina kanaler och favoritprogram samt anslut din HDTV och andra hemmabiostycken för att komma igång. Peel Remote-appen stöder nästan alla TV-märken och de flesta kabelboxar också. Jag har ställt in den med min Vizio i vardagsrummet, Emerson Black Friday special-TV i mitt rum, tillsammans med hela min hemmabio, som låter mig styra kabelboxen och min Denon-mottagare. Det är ganska trevligt.

Appen kommer att instruera dig att stänga av varje enhet och sedan gå igenom dig och försöka trycka på strömbrytaren, volym upp eller andra saker tills den får rätt kod. Om du någonsin har konfigurerat en fjärrkontroll innan du vet vad du kan förvänta dig, bara appen gör allt för dig. Om koden fungerar trycker du bara på ja, om inte, prova en annan. Ingen att skriva in dem, det gör allt. När du är klar kan du styra kanaler, volym, inmatning och mer. Det betyder att jag kan växla ingång till HDMI 2 för min Chromecast eller Fire TV-stick och göra allt från telefonen.

M9-fjärrguide

Vi gillar också att Peel Remote-appen rekommenderar att du kanske gillar. Den har en TV-guide, toppval och till och med en personaliseringsflik där du kan avmarkera vad du inte gillar och sedan få stora brickor som visar program baserat på ditt intresse. Du kan även skriva in om du är man eller kvinna och ditt åldersintervall. Det är extremt anpassningsbart och det finns en profil som du kan ställa in för att ställa in favoriter, kontrollera live-TV och ändra inställningarna. Visa påminnelser är en av mina favoritfunktioner, tryck på en show och tryck på knappen Påminn mig, så är du klar. När som helst trycker du bara på fjärrikonen längst upp till höger för att gå tillbaka till fjärrkontrollen för att kontrollera vad som behövs.

Som vi nämnde ovan kan fjärrkontrollen också läggas till i rullgardinsfältet för meddelanden, liksom på din låsskärm. I fjärrkontrollappen går du helt enkelt in i inställningarna och bläddrar ner för att markera rutan för “Visa fjärrkontroll på meddelandepanelen” och “Alltid på fjärrkontrollen” och du är redo för alla tillfällen.

M9-fjärrlås

Vi gillar att fjärrkontrollerna fungerar direkt från låsskärmen, men den är liten och inte lika användbar som Samsungs metod. Sedan är meddelandefältet halvfullt med den ihållande anmälan om du aktiverar det, och det kan inte minimeras som Samsung erbjuder heller. Låsskärmskontrollerna är små men den har ström-, ingångs- och volymkontroller i små små lådor, sedan en utökningsknapp för att låsa upp direkt till appen.

Läs: HTC One M9 vs HTC One (M7): Värt att uppgradera?

Vårt enda klagomål är att det inte finns något alternativ att lägga till en snabb växling för fjärrkontrollen i meddelandefältets genvägar högst upp i rullgardinsskärmen, och att vi inte kan minimera den när den finns i meddelandefältet. Denna funktion tillhandahålls av LG, men HTC valde att inte sätta upp den här toppen för att enkelt slå på / av. LGs fjärrkontroll är deras egen app, medan HTC använder Peel-appen så att den inte integreras med programvaran också.

Allt sagt och gjort gör Peel-appen nästan allt du behöver och gör det bra. Guiden ovan är allt du behöver veta. Det är allt som finns i det. Så gör det inställt och njut!