Hur man använder HP 12C-kalkylatorn för att beräkna bostadslån

0 Shares

Tekniken hjälper oss att göra våra liv enklare igen. I den här artikeln kommer vi att förklara hur man använder HP 12c-kalkylatorn för att beräkna bostadslån. Om du har den här utrustningen, använd dess resurser och funktioner. Vi ger dig en kort recension om lånet och kalkylatorn som vi bör känna till.

Inteckning

Det finns finansiell produkt där finansinstitutet beviljar oss ett belopp baserat på en faktisk garanti. Denna garanti kan ägas. Vid underlåtenhet att uppfylla återbetalningsvillkoren kan finansinstitutet kräva återbetalning av skulden i domstol. Huset kan vara en del av en samling eller en hel del av den. Hypotekslån måste uppfylla vissa egenskaper:

 • Det måste finnas egendom.
 • En offentlig handling måste görasinfört i fastighetsregistret är dess inskrivning mycket enkel och det finns flera modeller att använda beroende på dina behov.
 • Denna period är vanligtvis medellång till lång sikt (15-30 år).
 • Räntan kan ändrasmellan konstant, blandad eller variabel. Allt beror på avgiften eller typen av valuta.
 • Villkoren varierar beroende på finansinstitut och syftet med lånet.
 • Detta är viktigt, vilket inte bör glömmas bort när du betalar av eller betalar av hela lånet. Finansinstitutet måste verifiera skuldlättnaden hos registret. Om inte, du riskerar att bolånet markeras som “levande”.

HP 12c miniräknare

Denna enhet är en finansiell kalkylator. Som integrerar tangenterna med många funktioner. Vi kommer att försöka förklara hur knapparna fungerar. Huvudfunktion Den är markerad med vita tecken som du lätt kan hitta högst upp på räknaren.

Fil alternativa funktioner de är markerade med guldtecken ovanför tangenten och tecken tryckta i blått under tangenten. Om vi ​​vill aktivera alternativa funktioner måste vi använda en annan knapp. Till exempel. För att aktivera de guldfärgade funktionerna, tryck på prefixet ‘f’-tangenten följt av funktionstangenten. För att aktivera funktionerna markerade med blått, tryck helt enkelt på “g”-tangenten följt av funktionstangenten.

När du trycker på “f” eller “g”-knappen kommer du att se f / g-indikatorn på räknarens skärm, funktionsaktiveringssignalering. Indikatorn slocknar när du trycker på en funktionsknapp. En fördel vi kan lägga märke till är att du, till skillnad från en dator med tangentbord, inte behöver hålla ner tangenterna. Kalkylatorn känner igen den och aktiverar den med en knapptryckning.

Beräkna ditt bolån

För att bättre förstå förklaringen, vi använder ett exempel. För att beräkna din avbetalning på ditt lån, låt oss anta att lånebeloppet är 100 000 $. Räntan är 5% per år. Villkoret är att den återbetalas under en period av 20 år. Och du vill hitta en månadsbetalningskalkyl. Tja, vi gör det i steg:

 1. Ange beloppet “100 000”.
 2. Tryck på knappen “”. PV står för nuvärdet, en akronym på engelska. På spanska skulle det vara pengars nuvärde. Efter att ha tryckt på knappen känner enheten igen att detta är summan pengar som lånats.
 3. Ange nu “20”. Här ställer du in återbetalningstiden för lånet som är 20 år.
 4. Tryck sedan på knapparna “” och “i” (ränta). Displayen kommer att visa 0,42. Indikation på månatlig ränta.
 5. Gå till att trycka på knappen “” (periodiska betalningar). Du kommer att se värdet “-659,96” på skärmen. Slutligen är det en månadsavgift. Observera att den här funktionen även kan användas i Excel om det verkar lättare för dig.

Faktum är att hans beräkningar är enkla. Det är en fråga se den ekonomiska kalkylatorn och dess inbyggda funktioner. Detta är förstås inte det enda alternativet, vi kan använda Excels verktyg för att skapa kalkyler på avbetalning. Vi hoppas att du kan använda alla dessa resurser i praktiken. Och om du vill, glöm inte att lämna dina kommentarer.

0 Shares